Premiaţi pentru longevitate în căsnicie

Premiaţi pentru longevitate în căsnicie
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Teatrul Naţional de Operă şi Operetă "Nae Leonard" a găzduit, ieri, o nouă sărbătoare a dragostei şi a longevităţii în căsnicie. Nu mai puţin de 120 de cupluri care au împlinit jumătate de veac de căsătorie au fost recompensate cu flori, diplome, şi câte un cec în valoare netă de 500 lei/familie.

De la mirii de aur ai Galaţiului am încercat să aflăm care este secretul unei căsnicii de 50 de ani.

"Se ajunge foarte bine la 50 de ani de căsnicie, dacă există înţelegere! Atât! Pentru că necazuri sunt, dar trebuie să fie înţelegere. Trebuie să ştii să cedezi! Şi să recunoşti că partenerul mai are şi calităţi, nu numai defecte. Iar dacă în balanţă pui defectele şi calităţile, iar calităţile depăşesc defectele, atunci trebuie să mergi mai departe. Pentru că nimeni nu e perfect, nici femeia, nici bărbatul, şi atunci încercăm să fim realişti!", ne-a spus soţii Nicolae şi Doina Airinei.

"Cum se ţine o căsnicie? Cu calm, cu înţelepciune şi cu dragoste. Celor care abia îşi întemeiază o familie le-aş spune să fie oleacă mai toleranţi şi unul, şi celălalt, să înţeleagă amândoi, când unul are nervi să cedeze celălalt şi tot aşa. Dacă sunt două săbii tăioase, s-a terminat! Fără dragoste nu se poate, dar degeaba este dragoste dacă nu ştii să cedezi!”, ne-au explicat soţii Constantin şi Adriana Apostol.

"Nu e secret! E respect, dragoste, încredere, fidelitate… şi multe altele. Dacă tinerii căsătoriţi se respectă unul pe celălalt, obligat vor ajunge la 50 de ani de căsnicie!", ne-au mărturisit Maria şi George Jecu.

"Este emoţionant şi frumos să ajungi la nunta de aur a părinţilor, sper să ajung şi eu!", ne-a mărturisit fiica soţilor Vasilica şi Andrei Vasilache.

Evenimentul s-a încheiat cu un spectacol oferit de artiştii teatrului, cărora li s-au adăugat, cu câte un microrecital, Maria Crăciun şi Sophia Antohi (câştigătoarea din acest an a Festivalului Internaţional "Mărul de Aur").

Reamintim că premierea se face conform Hotărârii Consiliului Local (HCL) nr. 178/02.04.2009 privind modificarea şi completarea art. 2 al HCL nr. 151/2006 referitor la sărbătorirea cuplurilor care împlinesc 50 de ani de căsnicie. Premiul se acordă o singură dată cuplurilor domiciliate pe raza municipiului Galaţi.

Citit 4796 ori Ultima modificare Luni, 18 Iunie 2018 10:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.