PERICOL de accident! Înghesuială în intersecţia Roşiori cu Prelungirea Traian
Foto: Iulia Kelt

PERICOL de accident! Înghesuială în intersecţia Roşiori cu Prelungirea Traian
De la agonie la extaz, pe patru roţi
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Cum o dai, cum o coteşti, subiectele ce ţin de autoturisme nu au cum să lipsească de pe agenda publică, iar acest lucru se vede şi în zona blocurilor aflate în spatele complexului comercial Potcoava de Aur. Iar dacă e să ne luăm după spusele cetăţenilor, pe patru roţi nu e foarte lungă distanţa de la agonie la extaz. Şi viceversa.

„Dom’le, de când a fost treaba asta că nu se mai plăteşte timbrul acela de mediu la autoturismele aduse din străinătate, parcă s-a spart ţeava de maşini în cartier! Ce înghesuială era înainte, dar ce înghesuială este acum! Dacă vii mai târziu, ai rămas fără loc de parcare, trebuie să te învârteşti jumătate de oră să găseşti un colţişor unde să laşi maşina, asta cine ştie prin ce coclauri. La Ancora am înţeles că se va face o parcare supraetajată. Dar aici, cu noi cum rămâne? Se tot spune că se caută soluţii, dar nu se găseşte niciuna!”, ne spune un şofer cu vechime în cartier, dl G.Tănase. În opinia lui, pentru a mai câştiga puţin spaţiu, ar trebui finalizate demolările de garaje care ocupă o bună parte din spaţiul public. De asemenea, poate că nu ar fi de neglijat luarea în calcul a introducerii unor sensuri unice, astfel încă una dintre benzile de circulaţie să fie transformată în locuri de parcare. „Desigur, în acest caz, unii ar spune că, poate, ar avea mai mult de mers. Dar, pe de altă parte, cât timp pierzi şi cât mergi în plus când nu găseşti un loc de parcare?”, se întreabă retoric dl Tănase.

O altă problemă pe care o mai au şoferii din zonă, deseori adusă în discuţie, dar la care autorităţile locale nu par a fi foarte sensibile, este cea a intersecţiei străzilor Roşiori şi Prelungirea Traian. Din cauza aglomeraţiei, sunt parcate maşini până în capătul intersecţiei, chiar dacă asta contravine normelor rutiere, dar nici şoferii nu prea au unde să se ducă în altă parte. Din acest motiv, mai ales când se iese în Prelungirea Traian de pe str. Roşiori, vizibilitatea este foarte redusă, şoferii sunt să iasă mult în Traian, iar de aici apare riscul producerii unor accidente. O soluţie ar fi, în opinia şoferilor, amenajarea unui sens giratoriu. Nu ar fi foarte greu de pus în practică, dar beneficiile pentru siguranţa circulaţiei ar fi considerabile.

CITEȘTE ȘI: Modernizare în mijlocul unui complex pestriţ

Citit 10033 ori Ultima modificare Marți, 16 Octombrie 2018 01:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.