Brăilenii ne-au făcut planul urbanistic de sistematizare a zonei CNMK. Munţi de hârtii pentru o investiţie

Brăilenii ne-au făcut planul urbanistic de sistematizare a zonei CNMK. Munţi de hârtii pentru o investiţie
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Până vineri, 19 octombrie, Planului Urbanistic Zonal - Ţiglina 1 - Sistematizare Zona Colegiului Naţional „Mihail Kogălniceanu” este supus consultării publice la sediul Primăriei Galaţi din strada Domnească nr. 54, etajul 1, dar şi pe portalul www.primariagalati.ro. Documentaţia, realizată de firma brăileană Arhipolis SRL, şi plătită cu 136.850 de lei cu TVA, era obligatorie, din punct de vedere legal, în cazul zonelor supuse restructurării urbane aşa cum este cea de la CNMK. Aici, aşa cum v-am informat, va fi realizată o cale de acces auto şi pietonal pentru decongestionarea traficului între străzile Prelungirea Coşbuc şi Regiment 11 Siret, vor fi amenajate 365 de locuri de parcare, spaţii de joacă şi de relaxare, vor fi refăcute trotuarele, spaţiile verzi, reţeaua de canalizare şi sistemul de preluare a apelor pluviale, va fi modernizat iluminatul public stradal şi se vor face canalizaţii subterane pentru cabluri.

Întâlnirea cu elaboratorii documentaţiei de urbanism este programată pe 17 şi 18 octombrie 2018, între orele 10,30 – 12,30 şi 14,30 – 16,30, la sediul Primăriei. Observaţiile, comentariile, sugestiile din partea celor interesaţi de PUZ pot fi transmise pe e-mail : Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau la registratura generală a Primăriei Galaţi.

Munţi de hârtii pentru o investiţie

Reamintim că sistematizarea zonei Colegiului Naţional "Mihail Kogălniceanu" a fost primul proiect de restructurare urbană iniţiat, în decembrie 2016, de actuala administraţie. Planul urbanistic supus consultării publice nu este prima documentaţie făcută în acest sens. Astfel, documentaţia de avizare a intervenţiei a fost realizată de Atu Consulting SRL, contra sumei de 97.580 de lei. Pentru studiul de soluţie în vederea eliberării amplasamentului de instalaţiile electrice s-a încheiat un contract de 14.873 de lei cu Nasi SRL. Pentru lucrările de proiectare şi execuţie restructurării urbane de la CNMK, lucrări care au demarat în această vară, a fost încheiat un contract în valoare de 5,16 milioane de lei cu asocierea Citadina ’98 SA - Lemacons SRL - SPC Elite Consulting SRL.

Citit 4376 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Octombrie 2018 01:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.