Liberalii, mandataţi să ceară demisia lui Picu Apostol Roman
Foto: Sonia Baciu

Liberalii, mandataţi să ceară demisia lui Picu Apostol Roman
Evaluaţi acest articol
(118 voturi)

Sub sloganul "Fără incompetenţi în funcţii publice!", cei şapte consilieri locali liberali au fost mandataţi de organizaţia municipală a PNL Galaţi să iniţieze demersurile necesare pentru demiterea din funcţia de viceprimar al municipiului Galaţi a lui Picu Apostol Roman.

Mai mult, liberalii fac apel către toţi actorii de pe scena politicii gălăţene, indiferent de alianţe, algoritmi sau simpatii, mai mult sau mai puţin dezinteresate, să li se alăture. De asemenea, cer susţinerea societăţii şi solicită public "concursul domnului primar Ionuţ Pucheanu şi coaliţiei PSD-ALDE pentru stoparea acestei situaţii penibile, delimitarea instituţiei şi partidelor pe care le reprezintă faţă de un astfel de comportament compromiţător şi acceptarea propunerii de demitere formulată de către iniţiatorii acestui demers, consilierii locali ai PNL Galaţi", se arată într-un comunicat de presă transmis de organizaţia municipală a PNL Galaţi.

Reacţia PNL vine în urma declaraţiilor făcute de Picu Roman pentru documentarul "Inspectorul Pro" şi difuzate la o oră de maximă audienţă în cadrul Ştirilor ProTv din 15 octombrie 2018, declaraţii care, în opinia liberalilor, "au avut rolul de a leza demnitatea oricărui gălăţean precum şi de a aduce grave prejudicii de imagine comunităţii, administraţiei şi demnităţii publice pe care acesta le reprezintă". Aşa cum aţi putut afla din "Viaţa liberă", Picu Roman a spus că turismul se bazează pe trei ingrediente, "sex, droguri şi cazinouri", şi a concluzionat: "Cine nu vrea să înţeleagă că trecând prin bucata asta de Dunăre este o bucată de îndumnezeire şi merg spre alte zone e treaba lor!".

A mai fost o încercare de demitere

În februarie 2017, tot în urma unor declaraţii halucinante făcute de Picu Roman şi preluate de presa naţională, a fost iniţiat, de zece consilieri locali (şapte PNL, doi PMP şi un independent) un proiect de hotărâre privind eliberarea din funcţia de viceprimar a lui Picu Apostol Roman. Proiectul a fost supus votului secret şi a fost respuns cu şapte voturi "pentru", 15 voturi "împotrivă" şi două voturi nule. Concluzia a fost că nici măcar cei zece iniţiatori ai proiectului de demitere nu au votat "pentru".

În conferinţa de presă de ieri, primarul Galaţiului, Ionuţ Pucheanu, a refuzat să comenteze declaraţiile viceprimarului Picu Roman.

Citit 9777 ori Ultima modificare Vineri, 19 Octombrie 2018 00:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.