Liberalii, mandataţi să ceară demisia lui Picu Apostol Roman

Liberalii, mandataţi să ceară demisia lui Picu Apostol Roman

Sonia Baciu
Evaluaţi acest articol
(118 voturi)
4 comentarii

Sub sloganul "Fără incompetenţi în funcţii publice!", cei şapte consilieri locali liberali au fost mandataţi de organizaţia municipală a PNL Galaţi să iniţieze demersurile necesare pentru demiterea din funcţia de viceprimar al municipiului Galaţi a lui Picu Apostol Roman.

Mai mult, liberalii fac apel către toţi actorii de pe scena politicii gălăţene, indiferent de alianţe, algoritmi sau simpatii, mai mult sau mai puţin dezinteresate, să li se alăture. De asemenea, cer susţinerea societăţii şi solicită public "concursul domnului primar Ionuţ Pucheanu şi coaliţiei PSD-ALDE pentru stoparea acestei situaţii penibile, delimitarea instituţiei şi partidelor pe care le reprezintă faţă de un astfel de comportament compromiţător şi acceptarea propunerii de demitere formulată de către iniţiatorii acestui demers, consilierii locali ai PNL Galaţi", se arată într-un comunicat de presă transmis de organizaţia municipală a PNL Galaţi.

Reacţia PNL vine în urma declaraţiilor făcute de Picu Roman pentru documentarul "Inspectorul Pro" şi difuzate la o oră de maximă audienţă în cadrul Ştirilor ProTv din 15 octombrie 2018, declaraţii care, în opinia liberalilor, "au avut rolul de a leza demnitatea oricărui gălăţean precum şi de a aduce grave prejudicii de imagine comunităţii, administraţiei şi demnităţii publice pe care acesta le reprezintă". Aşa cum aţi putut afla din "Viaţa liberă", Picu Roman a spus că turismul se bazează pe trei ingrediente, "sex, droguri şi cazinouri", şi a concluzionat: "Cine nu vrea să înţeleagă că trecând prin bucata asta de Dunăre este o bucată de îndumnezeire şi merg spre alte zone e treaba lor!".

A mai fost o încercare de demitere

În februarie 2017, tot în urma unor declaraţii halucinante făcute de Picu Roman şi preluate de presa naţională, a fost iniţiat, de zece consilieri locali (şapte PNL, doi PMP şi un independent) un proiect de hotărâre privind eliberarea din funcţia de viceprimar a lui Picu Apostol Roman. Proiectul a fost supus votului secret şi a fost respuns cu şapte voturi "pentru", 15 voturi "împotrivă" şi două voturi nule. Concluzia a fost că nici măcar cei zece iniţiatori ai proiectului de demitere nu au votat "pentru".

În conferinţa de presă de ieri, primarul Galaţiului, Ionuţ Pucheanu, a refuzat să comenteze declaraţiile viceprimarului Picu Roman.

Citit 8490 ori Ultima modificare Vineri, 19 Octombrie 2018 00:05

4 comentarii

 • postat de Cetateanul corect Miercuri, 24 Octombrie 2018 20:44 86.124.201.*** Link la comentariu
  0
  0

  Deci ..,sa lamurim un pic situatia,personal am ascultat mesajul Dlui Picu si daca trebuiesc explicatii o sa le dau: Dl Picu a explicat ca de regula multi turisti straini(...nu toti) ,iubesc locurile unde sunt activitati mai putin ortodoxe gen"cazinouri ,sex ,droguri"(..vezi Las Vegas..,etc),dupa care Dl Picu a continuat: "Dar noi galatenii,ne dorim asa ceva?" Noi avem altceva o mare"indumnezeire" ,cu vedere de pe Dunare Biserica Sf . Precista si a Muntilor Macinului,dar daca ei..,turistii nu isi doresc asta,noi nu ne putem erija in agemti de circulatie pe Dunare. Ei..,cam despre asta este vorba,dar trag concluzii aici ca textul cu pricina a fost scos special din contest,pentru denigrare si a face o stire din asta.Nu mi se pare normal..,dar ce mai e normal..in tara asta?!? Sa auzim ..de bine !

  Raportează
 • postat de Ca veni vorba : Joi, 18 Octombrie 2018 11:59 89.137.225.*** Link la comentariu
  1
  27

  daca tot se intampla sa acosteze aceste nave , am putea poate profita ceva mai mult si noi galatenii.
  Se pare ca nu toti turistii straini de pe nava sunt dispusi sa faca aceea calatorie lunga cu autocarele in Republica Moldova , unii preferand sa ramana la bordul navei
  Poate un intreprinzator privat din turism , mai priceput, ar putea sa incerce in a organiza pentru o ora ,doua ,un tur al orasului cu unul, doua autocare , pentru acesti turisti care nu doresc o calatorie lunga.
  Cu vizitarea Gradinii Publice , Gradinii Botanice..etc. Probabil ca dupa cateva zile petrecute doar pe nava , o mica plimbare si-ar dori. Cu un ghid serios care sa stie germana si engleza.....hai sa incercam !
  Sigur cel mai bine ar fi ca acest lucru sa fie organizat de autoritatile locale...dar cu asa oameni...


  P.S...iar ruinele de la MEHID , sa spunem ca sunt ruine romane din sec....ha

  Raportează
 • postat de Galateanul Joi, 18 Octombrie 2018 08:06 81.12.150.*** Link la comentariu
  3
  32

  Onorabilul tanjeste la o functie in ... capitala. Tocmai de asta scoate atatea perle. Debitezi ineptii, urci trepte.: secretar, consilier, etc.... ca Veorica si tot neamul lor (cu exceptiile de rigoare)...... Huoooo !!! Rusine !!!! Demisia!!! Demiterea!!!.... Vax albina.....

  Raportează
 • postat de Nicolae Joi, 18 Octombrie 2018 06:22 84.117.40.*** Link la comentariu
  4
  40

  Sunt pensionar inca activ partial,iar ultimii 20 de ani am fost comandant pe nave de croaziere Dunare-Main-Rhin.Ce a spus acest personaj despre activitatile de turism naval este de o prostie care nu se poate masura si care nu face altaceva decat sa ingroape orasul Galati intr-o imensa rusine,tinand cont de faptul ca este viceprimar al orasului.Eu m-am luptat sa introduc Galatiul in circuitul turistic,dar m-am lovit de incompetenta si indiferenta edililor locali.Ce pot afirma este ca Galatiul are o importanta si interesanta oferta turistica care nu este pusa in valoare.Cei care cauta ofertele turistice nici macar nu stiu unde sa caute sau ce doresc turistii sa vada.EI doar vorbesc.Cei care cunoastem cu adevarat cum poate sa se dezvolte turismul la noi in oras nu am fost consultati.Tipic romanesc.Viceprimarul Picu Roman sa demisioneze(daca are onoare).

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.