Electrica SDEE oferă explicaţii: Supraconsumul, principala cauză a penelor de curent din Galaţi
Foto: Anca Melinte

Electrica SDEE oferă explicaţii: Supraconsumul, principala cauză a penelor de curent din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

În urma publicării articolului Ce ne facem cu Electrica? în ediţia de ieri a "Vieţii libere", Sucursala de Distribuţie a Energiei Electrice Muntenia Nord - SDEE Galaţi a trimis un comunicat pe adresa redacţiei, în care explică motivele producerii avariilor foarte dese în cartierele Ţiglina I şi II şi Mazepa.

Electrica afirmă că cele două avarii produse marţi, 18 decembrie, în reţeaua de medie tensiune aparţinând SDEE Galaţi şi care au afectat abonaţii din zona Ţiglina I şi Ţiglina II au fost provocate "de lucrările de săpătură executate în municipiul Galaţi de către terţi". "Primul incident a fost înregistrat la ora 11,40, iar la ora 13,22 echipele SDEE Galaţi au izolat şi remediat total avaria. A fost identificat un cablu defect, respectiv LES 6 kV Staţia Fileşti - PA 19. Al doilea incident a fost înregistrat la ora 15,38, iar la ora 16,29 echipele SDEE Galaţi au izolat şi remediat total avaria. A fost identificat un cablu defect, respectiv LES 6 kV Staţia Fileşti - PA 7 cb.2. Precizăm că ambele defecte au fost provocate de lucrările de săpătură executate în municipiul Galaţi de către terţi".

Ţiglina I şi Ţiglina II, cele mai afectate cartiere

Electrica SDEE Galaţi aminteşte că Ţiglina I, Ţiglina II şi Mazepa "sunt cartierele în care s-au executat cele mai multe lucrări edilitare (amenajări stradale Ţiglina I - zona Colegiului LMK, amenajări stradale Ţiglina II - zona Colegiului "Costache Negri", trecerea în subteran a infrastructurii reţelei de fibră optică RCS-RDS), ce au provocat întreruperi cauzate de procesele tehnologice, cât şi întreruperi accidentale provocate de lovirea sau distrugerea infrastructurii SDEE Galaţi. Subliniem că angajaţii Sucursalei de Distribuţie a Energiei Electrice Galaţi au participat activ la toate lucrările executate, asigurându-se că acestea se desfăşoară în conformitate cu prevederile legale, s-au implicat de fiecare dată când s-a solicitat asistenţă tehnică. De asemenea, s-au luat toate măsurile de informare a terţilor implicaţi în execuţia de lucrări cu privire la existenţa instalaţiilor electrice, cât şi de consecinţa afectării acestora.

Precizăm că renunţarea bruscă la furnizarea agentului termic centralizat în municipiul Galaţi a dus la o creştere neuniformă şi imprevizibilă a consumului de energie (în zone în care instalaţiile electrice nu au fost proiectate să suporte această sarcină), fapt ce duce la defecte repetate, inclusiv în cartierele Ţiglina I, Ţiglina II, Mazepa".

În finalul comunicatului, SDEE Galaţi precizează că "este în execuţie o lucrare de investiţii ce vizează înlocuirea cablurilor de alimentare cartiere Ţiglina I şi Ţiglina II pe care s-au înregistrat cele mai multe defecte, respectiv LES 6 kV Fileşti - PA 19, LES 6 kV Fileşti - PA 5, LES 6 kV Fileşti - PA 7.

În final, doar o completare de la noi: atunci când s-a pus problema întreruperii furnizării centralizate a energiei termice în municipiul Galaţi, edilii oraşului au cerut să societăţilor de distribuţie şi furnizare a energiei electrice şi gazelor, Electrica şi Engie, să spună dacă reţelele lor pot face faţă supraconsumului. Niciuna din aceste societăţi n-a spus "Nu".

Citit 4181 ori Ultima modificare Vineri, 21 Decembrie 2018 00:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.