UPDATE | Ce spune Primăria Galați despre groapa reapărută pe Rizer

UPDATE | Ce spune Primăria Galați despre groapa reapărută pe Rizer

Iulia Kelt
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)
6 comentarii

UPDATE | Lucrarea de remediere a accidentului tehnic de strada Rizer a fost prost executată, dar se află încă în garanţie, ne-au declarat reprezentanţii Primăriei municipiului Galaţi, referitor la faptul că, la doar cinci luni de la finalizarea intervenţiei, asfaltul s-a tasat în acelaşi loc. În opinia autorităţilor, compactarea nu a fost executată corespunzător, motiv pentru care firma care a executat anul trecut lucrarea va fi obligată să o refacă pe propria cheltuială. Reamintim că pentru astuparea gropii care, din februarie şi până în august 2018, a blocat circulaţia pe strada Rizer, în spatele Spitalului Militar, Primăria a încheiat un contract asocierea SC Romsit Construct SRL Galaţi - SC SPC Elite Consulting SRL Iaşi, în valoare totală de 143.574 de lei cu TVA, adică peste 30.000 de euro.


Astupată cu 30.000 de euro, groapa de pe Rizer se întoarce, după cinci luni (FOTO) | Săptămâna trecută, Primăria municipiului Galaţi nu apucase încă să facă recepţia lucrării în valoare de 30.000 de euro prin care, în 2018, s-a remediat accidentul tehnic de pe strada Rizer. Deşi n-au trecut decât cinci luni de la data la care groapa a fost astupată, ea a reapărut, în acelaşi loc.

"Ştiţi groapa aceea de pe strada Rizer, din cauza căreia a fost deviat traseul de transport 28? Acela despre care scriaţi că e în continuare deviat, deşi groapa a fost astupată? Ei bine, strada Rizer s-a surpat din nou, în acelaşi loc", a fost mesajul pe care l-am primit ieri la redacţie din partea unui cititor al ziarului "Viaţa liberă".

După cum aveam să constatăm ieri, pe strada Rizer, carosabilul s-a tasat, iar petecul de asfalt turnat cu ocazia remedierii accidentului tehnic s-a desprins. Şi chiar dacă autobuzele nu mai trec pe acolo, artera este tranzitată de autoturisme.

Istoria, pe scurt

Strada Rizer, a cărei modernizare în valoare de peste 6,1 milioane de lei a fost recepţionată în mai 2016, s-a luptat, mai bine de jumătate din anul 2018, să scape de groapa uriaşă cu care s-a pricopsit în luna februarie. Aceeaşi firmă care a executat lucrările de modernizare s-a ocupat şi de remedierea accidentului tehnic, după cum a fost numită, oficial, surparea.

"Accidentul tehnic a fost cauzat de exfiltraţiile masive de apă uzată în subteran, din colectorul de canalizare neînlocuit datorită poziţionării acestuia sub canalul CET. În urma investigaţiilor făcute de către SC Apă Canal SA, s-a constatat că tronsonul respectiv de canalizare nu poate fi reparat şi trebuie înlocuit între căminele realizate monolit, de o parte şi de alta a liniei de termoficare, cămine ce au fost realizate în cadrul investiţiei «Modernizare strada Rizer»", explica Primăria, în caietul de sarcini, motivele pentru care strada se pricopsise cu o groapă.

De remedierea accidentului s-a ocupat asocierea SC Romsit Construct SRL Galaţi - SC SPC Elite Consulting SRL Iaşi, valoarea finală a contractului fiind de 143.574 de lei cu TVA, adică peste 30.000 de euro. Abia pe 20 august, groapa a dispărut.

Recepţia lucrării nu se făcuse încă săptămâna trecută, Biroul de presă al Primăriei explicând că încă se lucrează la documente. Acum ar fi cazul să se lucreze la astuparea noii gropi!

Citit 7572 ori Ultima modificare Sâmbătă, 19 Ianuarie 2019 00:07

6 comentarii

 • postat de Jon Vineri, 18 Ianuarie 2019 22:16 109.166.133.*** Link la comentariu
  1
  12

  Pai bun bun, in garantie lucrarea se intelege. Dar cum ati facut voi receptiea lucrarii daca ea a fost prost executata?
  Nu a verificat nimeni? Ati venit la final si gata?
  Aia poate au umplut groapa cu polistiren sau cu baloane cu aer, deasupra putin pamant si asfalt si gata 30 de mii de euroi.
  2 la mana care e cauza tasarii , scrie cineva mai jos, nu cumva apa canal, canalizari sparte sau nefunctionale?
  E jale orasul asta in loc sa progresam noi regresam. Daca ai plecat din Galati acum 30 de ani si vii acuma in zilele noastre nu numai ca nu vezi niciun progres ci gasesti Galatiul mai prafuit si mai degradat decat l-ai lasat. E groasa rau de tot aici.

  Raportează
 • postat de ariciul Vineri, 18 Ianuarie 2019 10:23 90.95.114.*** Link la comentariu
  3
  9

  Ba cand trebuia sa curatim o incapere de moloz,ni se spunea Sunteti 5 ,in 8 ore scoateti 4 bene de moloz.Noi le umpleam cu paleti de lemn,si deasupra pe scanduri puneam cateva roabe de moloz,cam in doua ore cu multe pauze de tigara si barfa scoteam 4 bene de 10-15 tone de moloz chipurile,restul ramanand la turele urmatoare care faceau la fel mai putin unul care chir facea treaba ,care era cel mai supravegheat .Ei la noi cu falezogaura,cu consolidarea salii sporturilor si cu groapa rizer borduriada nu se pune........au iesit la pensie multi si vor mai iesi ,la fel si cu carpeala asfaltului pe soseaua galati-varlezi pe la Garboavele-Cuca unde material mult e basculat in marginea unei plantatii pe acolo.La noi nu se poate repara ceva ,si sa nu se strice in alta parte ca ramanea lumea fara munca si smecherii fara venituri grase.30000 de Euro?O groapa?o sa fac precum o cunostinta dea mea;Cu 10-000 faceam studiu de fezabilitate pe loc,o tasam cu maiu,o umpleam cu pamant de care trebuie,o armam solid ,si turnam si asfalt.La pariu.

  Raportează
 • postat de Iancu Jianul Vineri, 18 Ianuarie 2019 10:12 5.13.206.*** Link la comentariu
  1
  11

  Asta nu- nimic, in DOJA la coltul blocului langa I2 crd, miroase a gaz de la 3-4m de cutia cu ceasul aferent de gaz! Varza... Pe mine m-au lasat cu teava veche dezafacetata in casa, a trebuit sa platesc la negru un angajat engie sa taie teava veche, dupa robinet de pe scara, si restul m-am descurcat singur! Nice... Motoritati... cu impresia de autoritati!

  Daca statul ar lucra la privat pe principiul eficientei, in nici o saptamana ar fi dat afara cu litera J, si-ar crapa de foame!

  Raportează
 • postat de Cala Dorel, astupând gaura, nu ai eliminat cauza. Vineri, 18 Ianuarie 2019 08:33 213.233.101.*** Link la comentariu
  1
  27

  Păi, dacă nu elimini cauza, reapare problema...ține de Apă Canal.

  Raportează
 • postat de marius Vineri, 18 Ianuarie 2019 07:59 82.137.13.*** Link la comentariu
  2
  25

  Păi cum sa sifonezi bani? 0groapa ici , una colo , la un anumit interval de timp. Si vin banii indarat.

  Raportează
 • postat de Lili Vineri, 18 Ianuarie 2019 05:20 188.24.199.*** Link la comentariu
  2
  19

  Oricum trecerea autobuzelor mereu dadea de furca strazii asa de inguste si periculoase dartorita inclinatiei si zapada daca nu-i curatata bine nici nu urci nici nu poti cobori . nu are rost trecerea autobuzelor pe acolo.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.