Dramă: Lista medicilor falși putea fi mai mare. Viceprimarul Picu: ”Și eu puteam fi doctor” (PAMFLET)

Dramă: Lista medicilor falși putea fi mai mare. Viceprimarul Picu: ”Și eu puteam fi doctor” (PAMFLET)
Picu Apostol Roman, cu stetoscop la gât, dacă și-ar fi dat seama la timp că poate păcăli sistemul (foto-colaj)
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Italianul cu gimnaziul la bază care a reinventat chirurgia a stârnit un veritabil tăvălug media. Aproape zilnic aflăm că mai peste tot în România sunt oameni care poartă halat și bisturiu, dar care nu sunt calificați să profeseze ca medic. Viceprimarul gălățean Picu Apostol Roman, ajuns în această funcție fără să-l recomande ceva anume, regretă că n-a știut de existența acestei breșe în sistemul medical: "Se cereau numai opt clase ca să pot opera? Ce păcat!".

Dă vina pe președintele țării

Chiar dacă pare imposibil de crezut, până și Antena 3 a mediatizat cel mai nou flagel al românilor, detașamentul nepermis de mare de medici falși! Între două știri despre "penala de Codruța", profesioniștii angajați de profesorul Dan Voiculescu au vorbit despre așa-zisul chirurg italian care nu are decât opt clase, dar și despre ceilalți impostori din sistem. Astfel, a aflat grozăviile și vicele de la Primăria de pe Domnească nr. 54, Picu Apostol Roman, căruia nu i-a venit să creadă că macaronarul, nici măcar cu studii medii, s-a împodobit cu halat, stetoscop și bisturiu. "E caterincă, nu? Păi, nu e corect, frățioare, nu înțeleg de ce se mai dă la televizor d-astea! Pentru unii e ciumă, iar pentru ăilalți e mumă? Și eu am opt clase, deci puteam și eu să pun botox și silicoane, și luam mai mulți bani decât la buget. Cred că Iohannis e de vină", a reacționat viceprimarul.

Râde ciob de oală spartă

Mai în glumă, mai în serios, pe holurile instituției pe care o reprezintă i s-a reamintit că n-a fost mai calificat decât italianul-minune pentru un post de șef în administrația locală. Că nici pe el nu-l recomanda vreo calitate, că a ajuns mai degrabă la înghesuială, fiind nevoie de voturi pentru închegarea unei majorități patronate de PSD, că râde ciob de oală spartă și că Matteo Politi, falsul medic peninsular, măcar a operat câțiva pacienți fără ca aceștia să plece pe lumea cealaltă. Picu, nu și nu, a rămas la durerea sa: "Oare se mai poate intra în spital fără medicină? Zic și eu așa, poate trece valul ăsta și voi putea să ajung și eu doctor ca domnul Bacalbașa. Dacă domnia sa a intrat în politică după ce a lucrat la Terapie Intensivă, eu de ce n-aș trece la camera de gardă? La Cantina de Ajutor Social, unde am fost director general, aveam halat alb".

Își luase doctoratul la Cahul

Reprezentantul municipalității susține că știe și câteva cuvinte în limba italiană, așadar consideră că s-ar apropia foarte mult de profilul lui Politi. Totuși, el este în politic, mediul politic. Apropiaților le-a povestit că de mic și-a dorit să fie doctor. "Când eram mai tânăr, am fost la Cahul pentru doctorat, am auzit că se ia foarte ușor. Mi-au dat repede diploma, însă la Spitalul Județean mi s-a zis că n-am ce face cu ea, că nu pot să profesez la chirurgie sau cardiologie, că trebuie să fiu medic. Ce prostie! Doctorul nu e mai mare în grad decât medicul? Ca să nu mai zic ceva de ăia care sunt doctor inginer... Cum să fii și doctor și inginer, adică și la Spitalul CFR, să dau un exemplu, și la furnalul nu-știu-care din combinat? Astea-s măgării de afară tolerate de statul paralel și de Iohannis", s-a arătat contrariat viceprimarul.

Dr. Haos

Pamflet în versuri

Matria Mea (amin!) de Submarin Cosorescu

Matria mea frumoasă şi bogată,

plină cu popi şi sicofanţi şi cruci…

te-ndrepţi spre râpă şi te laşi condusă

de scamatori, tâmpiţi şi mameluci!

Matria mea râvnită ca o cană

plină cu apă când nu ai ce bea…

te prăbuşeşti şi ţi se rupe toarta

când sug din tine zei de tinichea!

Matria mea pierdută printre vreme

şi timp… este momentul să cunoşti

că demagogii, hoţii şi mârlanii

toarnă cu tine filme pentru proşti!

Matria mea… plec şi te iau cu mine,

suntem sătui de chiciuri şi venin…

nu te mai las aici, îmi eşti iubită

acum şi-n vecii vecilor… amin!

Galațiul în imagini

Vocea cetățeanului, vocea politicianului

Despre impostorii din spitale. "Liftierele false" de la Județean

* Adevărul trebuie spus, o face pagina de Pamflet a "Vieții libere": generația anilor 90-2000 a doamnelor care manevrau ascensoarele de la Spitalul "Sf. Apostol Andrei" din Galați trebuie reabilitată. Ar fi lesne de concluzionat că acele liftiere (multe s-au pensionat între timp) erau, de fapt, medici sau chiar directorii unității spitalicești. Atitudinea lor reclama o altă poziție în organigramă. Totuși, se pare că era vorba de "liftiere false": medici care treceau prin furcile caudine cu butoane pentru a prinde curaj.

* La inițiativa unui personaj-cheie din administrația locală, vor fi anchetați toți medicii primari din municipiu. Urmează alegerile locale în 2020 și trebuie evitate surprizele: dacă ești medic, să nu-ți dorești să fii și primar!

* Scandalul este cât casa, zilnic apar nume noi de indivizi care au pătruns fraudulos în branșa halatelor albe. Așadar, trebuie să ne prețuim meseriașii: domnule Bacalbașa, demisionați din Parlament și reveniți la Spitalul Județean!

* Galațiul, și ne referim la oamenii de rând, și-ar dori să afle mai multe despre falșii asfaltatori, falșii arhitecți ai urbei, falșii profesioniști care se ocupă de fostele regii autonome etc. Evident, aceasta este o glumă nesărată, doar nu există asemenea șarlatani în oraș.

Halatu’-halatu’

Despăgubiri. Rămâi pe întuneric? Plătești!

Știrea este de câteva zile, dar a fost prezentată incomplet. Ați găsit-o și în paginile "Vieții libere". Din acest an, sunt prevăzute despăgubiri pentru penele de curent electric, Galațiul fiind fruntaș la acest capitol. Enel, Electrica, E.On şi CEZ au confirmat acest lucru: banii vor putea fi plătiți de către consumatori la casieriile acestor companii. Cu cât e pana mai mare, cu atât face mai mult despăgubirea. Atenție, însă, dacă nu le veți achita la timp, vor fi percepute majorări! Nu cumva credeați că dumneavoastră veți fi despăgubiți?

Priza Mării

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 4010 ori Ultima modificare Marți, 19 Februarie 2019 00:34

Mai multe din această categorie: