Angajaţii Ecosal acuză instituţia de discriminare

Angajaţii Ecosal acuză instituţia de discriminare
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Chiar dacă există un cadru legal pentru acordarea indemnizaţiei de hrană, angajaţii Ecosal, serviciul de salubritate din subordinea Primăriei Galaţi, acuză instituţia de încălcarea legii salarizării.

Norma de hrană înlocuieşte tichetele de masă, reprezentând a 12-a parte din două salarii de bază minime brute pe ţară garantate în plată şi ar fi trebuit să fie încasată încă din luna ianuarie. Practic, în fiecare lună, aceştia ar fi trebuit să primească în jur de 300 de lei brut în plus la salarii, cu condiţia să aibă toate zilele lucrate.  Lucru care, din câte se pare, nu a fost realizat şi de către conducerea serviciului public de salubrizare al municipiului Galaţi.

Sesizarea a fost făcută pe adresa redacţiei noastre de către o angajată a instituţiei, care ne-a declarat că nu i-au parvenit beneficiile bugetare promise de către Guvern. Un tratament discriminatoriu valabil pentru toţi muncitorii, la care se adaugă, spun ei, o nouă nedreptate: “Am fost păcăliţi de nu ştiu câte ori. Acum s-au mărit salariile, dar bineînţeles că la Ecosal am fost duşi cu vorba, ca de fiecare dată’’.

Contactată telefonic, directoarea Ecosal, Mirela Furtună, a făcut următoarea declaraţie: “Primăria nu ne-a permis alocarea normei de hrană. Nu avem încă un buget aprobat. Cât despre creşterile salariale, noi suntem instituţie publică, nu avem un salariu negociat. Nu există prevedere legislativă care să permită măriri salariale”.

Citit 6124 ori Ultima modificare Vineri, 22 Februarie 2019 16:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.