La ”Art Theraphy Center”, binele e de mai multe feluri

La ”Art Theraphy Center”, binele e de mai multe feluri
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Pentru unele persoane, efectele pandemiei au ieșit din tiparul egocentric al celui care se pune pe primul loc, ignorând cu desăvârșire nevoile celorlalți. Astfel, la polul opus celor care au "devastat" magazine, asigurându-se că au cămara plină, există acele persoane care au ales să vină în ajutorul celor vulnerabili, chiar și cu riscul unui nivel ridicat de expunere în fața virusului nemilos.

Tatiana Vrabie, terapeut și formator în cadrul "Art Theraphy Center", este un astfel de om. Un om "bun de pus la rană", cum îi place românului să spună, care de 23 de ani a vindecat prin masaj terapeutic mii de oameni. Pe mulți, fără posibilități materiale, i-a ajutat chiar gratuit, pentru că, așa cum ne-a mărturisit ea însăși, nu a putut să-i lasă "să se chinuie".

În perioada stării de urgență, timp în care ușile centrului au rămas închise, Tatiana nu a încetat să ajute. Astfel, în doar două luni, a reușit, împreună cu soțul ei, să ia sub aripa  lor protectoare, nu mai puțin de 12 familii, din Filești și Măstăcani. Le-a identificat nevoile, a făcut liste lungi de cumpărături, a apelat la cunoștințele și la pacienții săi și le-a dus săptămânal alimente și produse de bază. Mai mult chiar, pentru cei mici a dus și haine și jucării, ajutându-i să treacă mai ușor peste perioada izolării.

"În perioada stării de urgență, am închis centrul de terapie, dar am vrut să continui să ajut oameni. M-am gândit că sunt numeroase familii care se descurcă greu, familii în care unul dintre părinți și-a pierdut locul de muncă sau familii monoparaentale, și încet, încet, m-am axat pe familiile care, de fapt, au avut probleme dintotdeauna. Motiv pentru care îmi doresc să îi ajut și de acum încolo, mai ales cu gândul la copiii aceia necăjiți și nevinovați", ne-a declarat Tatiana Vrabie.

Însă, pentru a continua să-i ajute, Tatiana are nevoie de implicarea a cât mai multor oameni, fie prin donarea de alimente, fie prin donații în bani în contul RO 18BACX0000002008873000, deschis de către "Asociației Veeda pentru creștere profesională și dezvoltarea personală", asociație pe care a fondat-o din dorința de a veni, în permanență, în sprijinul celor care au nevoie de ajutor, financiar sau terapeutic. Astfel, toți cei interesați pot apela numerele de telefon 0748.678.534 sau 0738.946.193, pentru ca această poveste despre solidaritate și speranță să poată continua.

Citit 3257 ori Ultima modificare Vineri, 05 Iunie 2020 13:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.