Cine transformă Plaja Dunărea în complex acvatic
Foto: Arhiva ”Viața liberă”

Cine transformă Plaja Dunărea în complex acvatic
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

Nu mai puţin de 6.250.000 de euro era valoarea investiţiei promise la Plaja "Dunărea" pe 11 aprilie 2017, zi în care era semnat contractul pentru concesiunea pe 49 de ani a zonei de agrement. La doi an distanţă de la controversata concesiune reziliată, Primăria municipiului Galaţi a anunţat atribuirea noului contract de proiectare şi execuţie a lucrărilor de reabilitare şi modernizare a Plajei "Dunărea". Valoarea investiţiei: 4.935.730 de euro cu TVA.

Asocierea Tancrad SRL - Lemacons SRL - Aqua Azur SRL, singurul ofertant care s-a prezentat la licitaţia organizată de Primăria municipiului Galaţi pentru reabilitarea şi modernizarea Plajei "Dunărea" - proiectare şi execuţie, şi-a adjudecat contractul cu o propunere financiară de 23.197.935 de lei cu TVA.

Din momentul în care va fi dat ordinul de începere a lucrărilor, conform contractului, câştigătorul licitaţiei are la dispoziţie 18 luni pentru realizarea obiectivului, din care o lună şi jumătate pentru servicii de proiectare.

Ce se doreşte

Aşa cum aţi mai putut citi în ziarul „Viaţa liberă”, administraţia locală îşi doreşte să transforme Plaja "Dunărea" într-un complex acvatic multifuncţional, integrat în circuitul de agrement al oraşului. Conform caietului de sarcini, se vor executa următoarele lucrări: refacerea şi modernizarea bazinului cu valuri, realizarea unei piscine de relaxare cu tobogan pentru adulţi, reamenajarea piscinei pentru copii, realizarea unor tobogane cu aterizare în piscină, amenajarea unui parc de aventură acvatică cu dotări speciale pentru realizarea unor trasee cu grade diferite de dificultate, amenajarea unei zone de food, a unei zone care va fi destinată organizării unor evenimente (scenă, beach bar etc) şi amenajarea unei zone pentru mişcare în aer liber cu aparate de fitness şi alte activităţi sportive, vestiare, duşuri etc.

Cine s-a fript cu ciorbă, suflă şi-n iaurt

Aşa se poate spune dacă avem în vedere contractul în valoare de 133.707 lei cu TVA pentru "servicii de asistenţă tehnică de supervizare a lucrărilor de execuţie la obiectivul: Reabilitare şi modernizare Plaja Dunărea", pe care Primăria urmează să-l atribuie. Conform caietului de sarcini, municipalitatea îşi doreşte un colectiv format din diriginţi de şantier, pe specialităţi, care supervizeze lucrările. Ca să fie sigură, probabil, că nu va păţi ca acum doi ani! De asemenea, a mai fost încheiat un contract în valoare de 9.520 de lei cu TVA cu RBX Electric Flash LED SRL, pentru un studiu de soluţie necesar modificării sau devierii reţelei electrice existente la Plaja "Dunărea".

Citit 13451 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2019 17:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.