Cine transformă Plaja Dunărea în complex acvatic

Cine transformă Plaja Dunărea în complex acvatic

Arhiva ”Viața liberă”
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)
7 comentarii

Nu mai puţin de 6.250.000 de euro era valoarea investiţiei promise la Plaja "Dunărea" pe 11 aprilie 2017, zi în care era semnat contractul pentru concesiunea pe 49 de ani a zonei de agrement. La doi an distanţă de la controversata concesiune reziliată, Primăria municipiului Galaţi a anunţat atribuirea noului contract de proiectare şi execuţie a lucrărilor de reabilitare şi modernizare a Plajei "Dunărea". Valoarea investiţiei: 4.935.730 de euro cu TVA.

Asocierea Tancrad SRL - Lemacons SRL - Aqua Azur SRL, singurul ofertant care s-a prezentat la licitaţia organizată de Primăria municipiului Galaţi pentru reabilitarea şi modernizarea Plajei "Dunărea" - proiectare şi execuţie, şi-a adjudecat contractul cu o propunere financiară de 23.197.935 de lei cu TVA.
Din momentul în care va fi dat ordinul de începere a lucrărilor, conform contractului, câştigătorul licitaţiei are la dispoziţie 18 luni pentru realizarea obiectivului, din care o lună şi jumătate pentru servicii de proiectare.

Ce se doreşte

Aşa cum aţi mai putut citi în ziarul „Viaţa liberă”, administraţia locală îşi doreşte să transforme Plaja "Dunărea" într-un complex acvatic multifuncţional, integrat în circuitul de agrement al oraşului. Conform caietului de sarcini, se vor executa următoarele lucrări: refacerea şi modernizarea bazinului cu valuri, realizarea unei piscine de relaxare cu tobogan pentru adulţi, reamenajarea piscinei pentru copii, realizarea unor tobogane cu aterizare în piscină, amenajarea unui parc de aventură acvatică cu dotări speciale pentru realizarea unor trasee cu grade diferite de dificultate, amenajarea unei zone de food, a unei zone care va fi destinată organizării unor evenimente (scenă, beach bar etc) şi amenajarea unei zone pentru mişcare în aer liber cu aparate de fitness şi alte activităţi sportive, vestiare, duşuri etc.

Cine s-a fript cu ciorbă, suflă şi-n iaurt

Aşa se poate spune dacă avem în vedere contractul în valoare de 133.707 lei cu TVA pentru "servicii de asistenţă tehnică de supervizare a lucrărilor de execuţie la obiectivul: Reabilitare şi modernizare Plaja Dunărea", pe care Primăria urmează să-l atribuie. Conform caietului de sarcini, municipalitatea îşi doreşte un colectiv format din diriginţi de şantier, pe specialităţi, care supervizeze lucrările. Ca să fie sigură, probabil, că nu va păţi ca acum doi ani! De asemenea, a mai fost încheiat un contract în valoare de 9.520 de lei cu TVA cu RBX Electric Flash LED SRL, pentru un studiu de soluţie necesar modificării sau devierii reţelei electrice existente la Plaja "Dunărea".

Citit 12537 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2019 17:55

7 comentarii

 • postat de Laur Miercuri, 10 Aprilie 2019 11:00 92.86.102.*** Link la comentariu
  0
  18

  Ce denumiri interesante de firme, in special Aqua Azur :))))))
  Eu ma mir cum de nu a facut cu ochiul terenul de acolo, este f f f f important cu un potential enorm.
  Va dati seama ce profit poate sa le aduca celor din administratie, profit pt comunitate si pt buzunarele lor acel teren daca e administrat cum trebuie si daca exista vointa, inteligenta si multe altele.
  Va dati seama cat sunt de incompetenti daca nu si-au aruncat privirea si o tot ard cu parul in ochi cu tot felul de promisiuni, planuri si denumiri,,..denumiri ridicole de genul Aqua Magic, Aqua park, Aqua Vita , Aqua Star...
  Bai baieti ….pana la denumire, faceti tata ceva nou de la 0, lasati proiectul, dati copy paste la ceva ce exista deja in alte tari si functioneaza bine . Pt Galateni, se va numi tot strand, bazin, piscina etc....Indiferent ce cacat faceti acolo, la intrare tot bilete din hartie igienica se vor taia, tot tonete cu popcorn obosit, sticle de apa la 10 lei si tot felul de idiotenii vor fi.
  Problema lor este ca se vede din avion, sunt disperati nu stiu ce sa mai faca au pierdut trenul, sunt in urma cu increderea, vointa, puterea de munca, dorinta de a face, dorinta de a lucra bine, dorinta de a demonstra ca sunt oameni de valoare in fata alegatorilor/cetatenilor.
  Umilinta mai mare ca nu au reusit sa construiasca nimic din anii 90 si pana acum, un adevarat proiect de spital, de ceva, nici ca exista. Au venit 3 femei si au reusit sa mobilizeze privatii si cetatenii si in 3 ani reusesc sa faca un spital de la 0. Apar la tv si arunca vina asupra colegului de platou , ei doar ei, ei nu au gresit cu nimic pana acum...Mi-ar fi rusine sa mai apar cu promisiuni, as baga capul la cutie, as fura in continuare si as avea gura mare doar cand finalizez ceva cu adevarat valoros, nu 500m de drum sau o cladire de 90mp.
  Nu halesc PSD, PD,PNL si care naiba mai sunt, toti sunt hoti, nu Boc de la Cluj e modelul meu si nu stiu cate sunt adevarate din ce se spune despre el ca face si drege , bai tata dar cand vezi ce face in orasul ala ( culmea chestii normale pt 2019 ) si te uiti in ograda noastra aici la Galati te apuca durerea de masea instant. Adevarat ca pozitionarea, ca banii, ca pe dracu sa ne ia....Credeti ca daca la Galati exista buget mai mare decat cel al Bucurestiului, orasul arata altfel??? Sunt sceptic, arata cu 4km de borduri noi, borduri f proaste calitativ, acelea care la prima ploaie se macina , un alt liceu ar fi primit 55 de centrale termice in loc de 33 ca la liceul de marina, Aqua Azur Park ar fi doar un fas, in loc de 344435345 de autobuze electrice, 4 noi si 40 sh, un gard vopsit, un drum de 600m in 4 ani asfaltat cu gurile de vizitare mai sus sau mai jos si tot asa,,,,
  Nu poti face performanta la stat cand gandul tau este din prima zi de munca sa nu faci nimic, sa ai gura mare, sa furi, sa te dai rotund si destept, sa promiti avioane si metrou, sa iti triplezi leafa , sa iti angajezi oameni prosti si obedienti inclusiv rude, amante,
  Nu poti face performanta cand inainte de a devei sef la stat nu ai lucrat la privat 1h in viata ta, nu ai avut proiecte , echipe , nu ai condus si manageriat nimic sau in cel mai fericit caz ai fost actionar la o firma de 2 lei care s-a inchis din cauza ca tu ai condus extrem de prost firma

  Raportează
 • postat de Iancu Jianul Miercuri, 10 Aprilie 2019 08:50 5.13.235.*** Link la comentariu
  1
  23

  Daca statul roman ar lucra la privat, in nici o luna ar fi dat afara cu litera I! Este de o incompetenta infractionalitate megalomanica! Resturile is can can... in libertate! INCA! Succes DNA, ca cel de la galati e la Coca Cola inca de la infiintare!

  Raportează
 • postat de Lucian Miercuri, 10 Aprilie 2019 08:36 89.136.0.*** Link la comentariu
  0
  24

  Banii acestia sunt imprumutati sau sunt prevazuti in bugetul Galatiului pentru 2019, 2020, la capitolul cheltuieli ?
  Daca te imprumuti la banca sa faci parc acvatic, inseamna ca-ti bati joc de impozitele galatenillor.

  Raportează
 • postat de Hocus pocus Marți, 09 Aprilie 2019 20:27 108.245.201.*** Link la comentariu
  0
  22

  Fetita cu chibriturile v-a transforma "plaja Dunarea" in " complex cu iluzii"....

  Raportează
 • postat de aquapark Marți, 09 Aprilie 2019 16:52 89.137.137.*** Link la comentariu
  1
  46

  4 milioane de euro sper ca nu doar pe gresie si faianta si putin asfalt ori cateva dusuri ! Ori sa face acolo un Aqualand sa putem sa venim si iarna ori plecam din oras! Va anunt ca un oras de langa galati are bazin olimpic!

  Raportează
 • postat de ADYtza74 Marți, 09 Aprilie 2019 16:29 86.124.202.*** Link la comentariu
  5
  43

  Toate strazile reabilitate de aceeasi asociere Tan... & Lemac... se surpa si se crapa continuu. Cand sapa astia la Dunare sa vezi aqua park direct cu surpare la Dunare.

  Raportează
 • postat de eu Marți, 09 Aprilie 2019 13:57 86.125.62.*** Link la comentariu
  4
  62

  Iar va bronzati pe bloc 3 ani de acum incolo, inclusiv asta

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.