Gălăţenii, invitaţi să decidă pe ce li se cheltuiesc banii

Gălăţenii, invitaţi să decidă pe ce li se cheltuiesc banii
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Printr-un comunicat de presă, Primăria municipiului Galaţi anunţă că a demarat procedurile pentru implementarea unui proiect-pilot de bugetare participativă şi lansează invitaţia către societatea civilă de a participa activ la distribuirea fondurilor publice pentru realizarea de proiecte importante pentru comunitate. Concret, se doreşte formarea unui Consiliu consultativ format din două persoane din aparatul de specialitate al Primăriei, doi consilieri locali (membri în Comisia de buget-finanțe) și doi reprezentanți ai societății civile.

Trebuie să fie doi reprezentanți a două ONG-uri active la nivel local, care au implementat proiecte în comunitatea gălățeană, au mai lucrat cu bugete, au dat dovadă de transparență în activitatea efectuată prin rapoarte de activitate făcute publice pe site-urile respectivelor organizaţii. Cei ce doresc să se implice în această activitate (ca membri în Consiliul Consultativ pentru Bugetare participativă) trebuie să completeze, până pe 12 aprilie, un formular, accesând linkul www.surveymonkey.com/r/FZBNP26.

În cazul în care sunt mai multe persoane care doresc să se implice (și respectă condițiile minime) va fi creat un formular de vot online (pe Facebook) în care locuitorii orașului vor fi invitați să voteze cele două persoane care să îi reprezinte în cadrul comitetului.

Bugetarea participativă este un proces democratic prin intermediul căruia membrii comunității decid cum va fi cheltuită o parte din bugetul public al municipiului Galaţi.

Citit 1345 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Aprilie 2019 19:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.