Ploile torenţiale au inundat judeţul (FOTO)
Foto: Iulia Kelt

Ploile torenţiale au inundat judeţul (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, luni, 3 iunie 2019, o avertizare Cod Roşu care a vizat localităţile Tuluceşti, Frumuşiţa şi Scânteieşti.

Avertizarea a fost valabilă timp de o oră, între 14,50 şi 15,50, iar meteorologii au anunţat că se vor semnala grindină de mari dimensiuni, vijelie puternică, intensificări puternice ale vântului, descărcări electrice frecvente, averse torenţiale ce vor cumula peste 40 l/mp.

Autorităţile au fost în alertă pentru a interveni acolo unde se impunea. Din fericire, în zonele vizate de atenţionarea de Cod Roşu nu au fost mari probleme, dar ploile torenţiale au lovit multe alte localităţi din judeţ.

Astfel, apa a acoperit carosabilul pe DN26, pe raza localităţii Tămăoani, dar şi pe DN24D, între Gârboavele şi Cuca. Ploaia torenţială nu a durat însă, din fericire, foarte mult, aşa că apa de pe carosabil s-a scurs destul de repede.

Căderea mare de apă, într-un timp scurt, a creat probleme şi în localităţile Iveşti, Lieşti, Buceşti şi Tecuci. Au fost mai multe apeluri la Numărul unic de Urgenţă 112, prin care oamenii solicitau ajutorul pompierilor pentru evacuarea apelor din curţi şi case. „Am primit apeluri conform cărora la Tecuci există un imobil şi trei curţi inundate, la Buceşti, trei locuinţe şi trei curţi, la Iveşti, o locuinţă şi trei curţi, iar la Lieşti, două locuinţe şi o curte. În fiecare localitate amintită a fost trimisă câte o autospecială cu o motopompă. În urma deplasării în teren s-a constatat că nu au fost case inundate, ci doar curţi. La intervenţii au participat şi echipajele de la serviciile Voluntare de Urgenţă din fiecare localitate”, ne-a declarat lt. col. Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi. Se pare că probleme cu apă pe carosabil au fost şi la Corod, dar şi la Matca, unde, de asemenea, a  plouat torenţial.

Judeţul Galaţi se află, până marţi dimineaţă, sub avertizare de cod portocaliu de ploi torenţiale, vijelii şi grindină. De asemenea, afluenţii Siretului şi Prutului, dar şi râul Bârlad, se află sub avertizare de Cod Portocaliu de inundaţii. Meteorologii anunţă că vremea nu se va schimba până joi, aşa că episoade de ploi torenţiale şi vânt puternic pot apărea oricând în judeţul nostru.

Citit 8378 ori Ultima modificare Marți, 04 Iunie 2019 03:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.