Evaluaţi acest articol
(26 voturi)
3 comentarii

Pe siteurile de socializare au apărut în noaptea de 6 spre 7 iunie câteva filme realizate de diferite persoane care susţin că au văzut nişte lumini ciudate pe cer. Filmele, care ne-au fost trimise şi la redacţie, au fost realizate în Frumuşiţa şi Vânători. Dar luminile stranii au mai fost văzute şi din alte zone, chiar şi din Galaţi, de pe viaduct.  
"Mai mulţi consăteni de-ai mei s-au tot uitat la luminile acelea. Clar că nu erau meteori, pentru că nu aveau viteză. Parcă pluteau pe cer. Luminau puternic şi erau ceva mai mari decât un luceafăr. Am văzut filme ca al meu postate pe facebook. Chiar pe Grupul şoferilor, după care au fost scoase. Şi nu ştim motivul. Chiar am fi curioşi ce s-a întâmplat. Să ne explice cineva, pentru că asemenea lucruri nu se văd chiar în fiecare zi!", ne-a scris un localnic din Frumuşiţa la redacţie.
L-am contactat pe Ovidiu Tercu, directorul Observatorului Astronomic din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii "Răsvan Angheluţă". Acesta ne-a confirmat faptul că luminile filmate nu au legătură cu astronomia: "Nu sunt meteori. Aceştia pot fi observați doar pentru o fracțiune de secundă și foarte rar câteva secunde în cazul celor foarte strălucitori care sunt numiți bolizi. Nu-mi pot da seama ce reprezintă luminile dintr-o asemenea filmare făcută în condiţii destul de rele", susţine Ovidiu Tercu.

Misterul corpurilor luminoase de pe cerul judeţului Galaţi ne-a fost dezvăluit parţial de reprezentanţii Armatei. În aceste zile, în poligonul Smârdan are loc exerciţiul internaţional SABER GUARDIAN 2019, la care participă trupe din mai multe state.
"În perioada 5-7 iunie, trupele americane au executat o serie de trageri cu armamentul de pe echipamentul de luptă. Acele lumini ar putea fi mijloace folosite pentru iluminarea câmpului de instrucţie", ne-a precizat maior Silviu Bădiliţă, responsabil cu relaţiile publice ale Poligonului de la Smârdan pentru exerciţiul SABER GUARDIAN 2019.

Citit 21205 ori Ultima modificare Duminică, 09 Iunie 2019 13:32

3 comentarii

 • postat de Monica Ileana Pintilie Sâmbătă, 08 Iunie 2019 07:24 89.137.30.*** Link la comentariu
  2
  8

  Despre explozia auzita in oras acum vreo doi (trei?) ani s-a mai aflat ceva??? Macar cu "ar putea fi"...

  Raportează
 • postat de George Vineri, 07 Iunie 2019 18:37 89.136.76.*** Link la comentariu
  6
  6

  Iar se baga armata sa infirme niste OZN-uri reale cum au facut cu cele de la Roswell.

  Raportează
 • postat de Alin19 Vineri, 07 Iunie 2019 18:09 5.13.242.*** Link la comentariu
  5
  8

  Sunt clar O.Z.N-uri cu extratereștri.Viata pe alte planete in Univers e destul de probabilă fiindcă Universul e infinit sau extrem de mare și sunt milioane grămadă de planete și planetare,așa că ne putem aștepta să existe chiar viața inteligenta in Univers iar ei sa aibă tehnologia necesara sa ne viziteze și să intre în contact cu noi.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.