VOLEI. Un nou antrenor principal la CSU Belor
Foto: Isvan Kuti

VOLEI. Un nou antrenor principal la CSU Belor
Planuri de mărire la echipa feminină de primă ligă. Paul Bogdan, noul antrenor principal al voleibalistelor de la CSU
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Formaţia feminină de volei CSU Belor Galaţi va începe al doilea sezon consecutiv în prima ligă cu un nou antrenor principal, fost selecţioner al echipei naţionale.

Clubul gălăţean a oficializat luni instalarea unui nou antrenor principal, Bogdan Paul, tehnician cunoscut publicului gălăţean din anii 2007-2008, când a fost secundul lui Zoran Terzici la primele două titluri de campioană ale fostei echipei CSU Metal Galaţi.

"În primul rând, Galațiul e o mai veche cunoștință a mea, am mai lucrat patru ani aici, unii dintre cei mai frumoși ani din carieră mea, așa că revin cu mare plăcere. Proiectul CSU Belor este unul foarte eficient, cu o colaborare între un club universitar și un element important din mediul privat, ceea ce face bine voleiului în general. M-am întâlnit cu cei din conducerea clubului, discuțiile purtate au fost pozitive și m-au determinat să accept propunerea din partea lor", a declarat noul antrenor principal al echipei gălăţene.

Bogdan Paul are 40 de ani şi un CV foarte bogat. La nivel de selecţioner, a activat la toate nivelurile de vârstă ale echipelor naţionale ale României, de la cadete până la senioare. La echipe de club, după experiența ca secund de la CSU Metal Galați, a antrenat ca principal la Rapid București, CSM Sibiu, CSM Lugoj, CSM Tg. Mureș, CSM București, SCM Pitești, Agroland Timișoara și Bekescsaba (Ungaria). Cu formaţia maghiară, pe care a preluat-o în luna decembrie a anului trecut, a terminat pe locul 3 în campionatul intern şi a avut un parcurs foarte bun în cupele europene, ajungând până în semifinalele Cupei CEV.

Ileana Berdilă, antrenoarea care a promovat echipa şi a condus-o în sezonul trecut al Diviziei A1, va continua în stafful tehnic.

În perioada următoare va urma formarea lotului de jucătoare, din care se estimează că vor mai rămâne doar două-trei dintre voleibalistele care au evoluat la CSU Belor în sezonul trecut, încheiat pe locul 8. Bogdan Paul ne-a spus că îşi doreşte ca antrenamentele să înceapă în jurul datei de 10 august.

În campionatul Diviziei A1 feminine s-au înscris 12 echipe, iar gălăţencele de la CSU Belor vor avea următorul program: cu CSM Lugoj şi Dinamo Bucureşti - în deplasare, cu Ştiinţa Bacău - acasă, CSM Târgovişte - deplasare, „U” Cluj - acasă, CSM Tg. Mureş - deplasare, CSM Medgidia - acasă, CSM Bucureşti - deplasare, Rapid Bucureşti - acasă, FC Argeş Piteşti - deplasare şi Volei Alba Blaj - acasă.

Data primei etape nu au fost încă stabilită, varianta cea mai probabilă fiind 5 octombrie.

Citit 2337 ori Ultima modificare Marți, 11 Iunie 2019 14:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.