Topul gimnaziilor după cele mai mari medii

Topul gimnaziilor după cele mai mari medii
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

"Viaţa liberă" vine în întâmpinarea nevoii de informare a părinţilor care vor fi puşi în situaţia de a alege un gimnaziu potrivit pentru copiii lor. Pe baza listelor de admitere în liceu, am întocmit un top al unităţilor de învăţământ unde sunt cei mai mulţi elevi care au obţinut medii de de la 9,50 în sus. 

Anul acesta numărul mediilor de admitere peste 9,50 este aproape egal cu cel de anul trecut. Sunt 240 de astfel de medii, iar în 2018 au fost 244.

Clasamentul după numărul mediilor peste 9,50

Aşa cum ne-am obişnuit, pe locul I, cu 42 de elevi cu medii de la 9,50 în sus se clasează Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri". Este urmat pe locul secund de Şcoala nr. 29, care are 20 de candidaţi cu medii foarte mari. Pe locul al treilea se situează Şcoala nr. 13, cu 17 astfel de performeri. Locul al patrulea revine Şcolii nr. 28 (15 medii de la 9,50 în sus), iar locul al cincilea este ocupat de Colegiul Naţional "Mihail Kogălniceanu", cu 13 elevi. La mică distanţă, pe locul al şaselea s-a clasat o unitate de învăţământ din Tecuci - Şcoala "Iorgu Iordan", cu 12 cazuri. Pe locul al şaptelea, cu câte opt candidaţi, sunt patru instituţii: Colegiul Naţional "C. Negri", Şcoala nr. 11, Şcoala nr. 12 şi Şcoala nr. 25. Şcoala nr. 7 cu şapte absolvenţi cu medii de la 9,50 în sus, se află pe locul al optulea, iar pe al nouălea s-au clasat Şcoala nr. 2 şi Liceul "Emil Racoviţă", fiecare cu câte şase astfel de elevi. 

Pe locul al zecelea avem patru unităţi de învăţământ, fiecare cu câte cinci elevi performeri: Şcoala "D. Sturdza" şi Colegiul Naţional "Spiru Haret" din Tecuci, Colegiul Naţional "Al. I. Cuza" şi Şcoala nr. 42.

Clasamentul după procentajul mediilor peste 9,50

Dacă raportăm numărul mediilor peste 9,50 la numărul de absolvenţi de la fiecare şcoală, situaţia stă cam la fel.  Pe locul întâi se menţine Colegiul  Naţional "Vasile Alecsandri", cu un procent al mediilor foarte mari de 68,85 la sută (42 de elevi din 61). Pe locul al doilea se situează Colegiul Naţional "Mihail Kogălniceanu", cu 41,93 la sută dintre absolvenţi cu medii de peste 9,50, iar pe locul al treilea - Şcoala nr. 29, cu 19,41 dintre candidaţi cu medii mari. Urmează Şcoala nr. 28, cu 17,85 la sută şi Şcoala nr. 13, cu 17,17 la sută. 

21 de elevii din mediul rural cu medii de performeri

Anul acesta sunt în cei 240 de elevi cu medii peste 9,50 şi 21 de absolvenţi de la şcolile din mediul rural. Reuşita lor este o performanţă lăudabilă, având în vedere că cei mai mulţi dintre ei nu se bucură de condiţiile celorlaţi candidaţi, prin urmare vrem să-i nominalizăm: Bianca Sălăvăstru (Tălpigi), Naomi Gheonea şi Laura Arion (Cudalbi), Claudiu Blându (Valea Mărului), Elena Ciorâţă, Adrian Gîrlianu, Ştefania Creţu şi Mădălin Neacşu (toţi patru din Lieşti), Andra Ilie (Tudor Vladimirescu), Flavia Onea (Nămoloasa), Cristina Dumitrescu şi Nicuşor Negru (Hanu Conachi), Răducu Dumitrache (Piscu), Daria Alexandru (Smârdan), Răzvan Condrache şi Andreea Istrate (Matca), Theodor Dimofte (Vânători), Georgiana Alecu (Griviţa) Bianca Pavel (Braniştea), Timotei Alecu (Costache Negri), Bianca Luca (Iveşti).

Citit 14202 ori Ultima modificare Joi, 11 Iulie 2019 16:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.