Boala a scăpat-o din mâinile proxeneţilor

Boala a scăpat-o din mâinile proxeneţilor

Evaluaţi acest articol
(15 voturi)
2 comentarii

Nelu Puiu, Cornel Constantin Puiu, Dragoş Lupu, Veta Puiu şi Denisa Aramă au constituit o grupare infracţională care acţiona, încă din anul 2015, pe linia traficului de minori şi a traficului de persoane. Mai exact, cei cinci, care au beneficiat şi de ajutorul altor persoane, racolau, prin metoda "loverboy", fete pe care le obligau apoi să practice prostituţia în cluburi sau "la stradă" în Germania. Afacerea le-a adus un profit de peste 300.000 de euro, dar procurorii DIICOT, ajutaţi de poliţiştii BCCO, au reuşit să destructureze reţeaua.

Multe dintre fetele racolate de cei cinci erau lăsate să plece acasă doar după ce rudele acestora depuneau plângeri la poliţie. A fost însă şi un caz în care fata racolată a scăpat de practicarea prostituţiei pentru că avea probleme de sănătate, lucru care i-a speriat pe proxeneţi.
În vârstă de 18 ani, fata, originară dintr-o comună din judeţul Galaţi, care suferă de diabet, a fost racolată pe Facebook de inculpatul Dragoş Lupu.
"Potrivit manierei de lucru a inculpaţilor, inculpatul Lupu Dragoş zis "Hristea" a avut grijă să-şi demonstreze interesul faţă de persoana vătămată, să intre în amănuntele legate de viaţa personală a acesteia, să se apropie de ea şi să-i demonstreze că-şi doreşte să o cunoască şi să înceapă o relaţie de iubire. După o perioadă de comunicare în această modalitate, perioadă în care persoana vătămată a dat crezare declaraţiilor de iubire ale inculpatului, cei doi au început să se întâlnească", au arătat procurorii DIICOT. Cei doi s-au întâlnit aproximativ cinci luni, după care Dragoş Lupu a vrut să întreţină relaţii sexuale cu "iubita" lui. "Refuzurile constante ale persoanei vătămate au fost de natură să schimbe comportamentul inculpatului, care a început să-i vorbească urât, să o jignească, să o ameninţe cu agresiunea fizică şi chiar să o lovească", susţin anchetatorii.
După acest episod, fata, ajutată de părinţi, s-a despărţit de inculpatul Dragoş Lupu. Mai mult, fata a întrerupt şi legăturile din mediul on-line cu inculpatul. Acesta însă nu vrut să renunţe la victima sa, aşa că, după câteva luni, şi-a făcut un alt cont de Facebook, folosind un nume fals, şi a contactat-o din nou pe fată. După lungi insistenţe şi promisiuni, partea vătămată a acceptat să reia legătura cu inculpatul. Astfel, bărbatul a reuşit să o atragă de partea sa, promiţându-i fetei un viitor comun, ca soţ şi soţie. De aici şi până la transportul în Germania, acolo unde inculpatul, alături de membrii familiei Puiu, avea o întreagă reţea de prostituţie, a mai fost doar un pas.

La club sau "la stradă", variante de scos bani

Aşadar, persoana vătămată a plecat în Germania, unde a aflat că trebuie să practice prostituţia. "Încă din primele zile, inculpatul Lupu Dragoş zis "Hristea" i-a făcut cunoscut persoanei vătămate că va trebui să înceapă să practice prostituţia, fie "la stradă", fie într-un club de noapte, situaţie în care aceasta, şocată de ce i se cerea, i-a replicat că nu poate să facă acest gen de activitate", reţin anchetatorii.
Deşi iniţial Dragoş Lupu a crezut că vorba bună o va determina pe fată să se prostitueze, până la urmă acesta "a apelat la violenţa fizică, a intrat peste ea în toaletă şi a ameninţat-o cu un cuţit".
Din fericire pentru fată, membrii grupării au amânat momentul în care aceasta ar fi trebuit să practice prostituţia în club, în speranţa că până la urmă o vor convinge.
În acest timp, fata nu şi-a mai luat medicamentele pentru boala sa, motiv pentru care a făcut o criză de diabet.  "Conştientizând faptul că starea de sănătate a persoanei vătămate ar putea să le creeze probleme, inculpaţii au decis să o readucă în România", mai arată anchetatorii.
Astfel, inculpaţii au adus-o pe fată în România şi au abandonat-o într-o localitate din judeţul Vaslui. Din fericire, Dragoş Lupu i-a înapoiat fetei şi telefonul mobil, fata reuşind astfel să ia legătura cu nişte prieteni, care au recuperat-o şi au dus-o acasă, la familie.
"Persoana vătămată a precizat faptul că, din cauza refuzurilor sale şi a problemelor de sănătate, inculpaţii nu au reuşit să o trimită pe club sau "la stradă" şi astfel nu a practicat prostituţia, totul rămânând în fază de tentativă", au arătat procurorii în faţa judecătorilor care au decis arestarea preventivă a inculpaţilor.
Pentru traumele prin care a trecut, fata s-a constituit parte civilă în dosar şi le cere proxeneţilor suma de 5.000 de euro drept daune morale şi materiale.

Membrii grupării rămân în arest

Gruparea infracţională formată din Nelu Puiu, Cornel Constantin Puiu, Dragoş Lupu, Veta Puiu şi Denisa Aramă a atacat decizia de arestare preventivă, respectiv arest la domiciliu, luată de magistraţii Tribunalului Galaţi la finalul lunii august. Nemulţumiţi, cei cinci membri ai grupării infracţionale specializată în trafic de minori şi trafic de persoane au cerut la Curtea de Apel Galaţi revocarea mandatelor de arestare emise pe numele lor. În urma judecării contestaţiei, judecătorii de la Curtea de Apel Galaţi au decis că Nelu Puiu, Cornel Constantin Puiu şi Dragoş Lupu trebuie să îşi petreacă după gratii cele 30 de zile dispuse de prima instanţă. De asemenea, decizia privind arestul la domiciliu dispus faţă de Veta Puiu şi Denisa Aramă a rămas valabilă şi după judecarea contestaţiei. "Respinge, ca fiind nefondate, contestaţiile formulate de inculpaţii Lupu Dragoş, Puiu Cornel Constantin şi Puiu Nelu împotriva încheierii din data de 26.08.2019 a Tribunalului Galaţi. În baza art. 275 alin. 2 Cod pr. penală, obligă pe fiecare dintre inculpaţi la plata a câte 200 de ei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă", se arată în decizia luată de magistraţii Curţii de Apel Galaţi.

Profitul a fost pus sub sechestru

Procurorii DIICOT, împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul BCCO Galaţi, au făcut percheziţii la şapte imobile aparţinând celor cinci inculpaţi din dosar. În urma descinderilor, anchetatorii au ridicat sumele de 1.140 de lire sterline şi 52.000 de euro, bijuterii de aur, accesorii ale unor branduri de lux, un pistol Walter P22 calibru 9 mm, o sabie, dar şi opt doze de droguri de mare risc. De asemenea, două autoturisme, cu o valoare estimativă de 60.000 de euro, au fost puse sub sechestru asigurător.

 

Citit 6337 ori Ultima modificare Sâmbătă, 14 Septembrie 2019 02:48

2 comentarii

 • postat de Mihai Puiu Dana Mariana Sâmbătă, 14 Septembrie 2019 07:39 94.217.18.*** Link la comentariu
  0
  0

  Autoritatile ar trebui macar sa ofere mai multe oportunitati zilnice de afirmare frumoasa in societate,ca astfel va scadea sigur infractionalitatea si rau foarte mult si vom supravietui sigur si frumos multi din UE,din multe tari.ASta daca se hotarasca ca asta e scopul dumnealor,ca pana acum scopul a fost sa ne umileasca si sa ne extermine.Poate sa gandesc ca pot sa ne ajute sa ne afirmam in societate ca sa sprijinim viata. Bolile inventate si acuzatiile si taierile de drepturi care deriva din acestea sau dosarele penale fabricate sunt fabrici ale mortii.

  Raportează
 • postat de cernea Miercuri, 11 Septembrie 2019 11:14 213.233.85.*** Link la comentariu
  0
  4

  Tot Galatiul este plin de astfel de grupuru. Un alt Caracal. Toti sunt in complicitate cu poitia, caz cel mai clar cu politia di pata 30 decembrie. Aici politstii in loc sa fie cercetati in bazs plangerilor facute la parche sunt dosr schimbatisa lise piarda urma.Toti aucomplicitate si cu unii procurori, care nu isi fac treaba, care n rezolva moral un caz, cel mai grav fiind faptul ca acestia cad in ispita faptuitorilor devenind astfel complici. Acum trebuie mediatuzate toate cazurile, pentru a vedea cetateanul pe cei platiti da ne apere pe cei din cauza carora au fost nenorocite o multime de tinere si pe familiileacestora.Yoate plangerile penalr de la galati sunt clasate, fara a se face un minim de cercetari. Oare toti acesti indivizi care trebuie sane apete au fete, mame, surori, sotii??????UNDE NU MAI PUI CA OPARTE DIN POLITISTII CARE CERCETEAZA ASTFEL DE CAZURI SI CATE UMILRSC FETELE SUNT FEMEI. ULTIMUL CAZ CU FATA PLINA DE SANGE DIN STATIE ESTE MAI MULT DECAT CLAR. SI LA POLITIA 5 DI PATA 30 DECEMBRIE ESTE O POLITISTA CARE VB. CA PE MAIDAN CU FETELE. A verif. cineva vreodata adta?????? Dunt sipolitsti careisi fac treaba far cei mai multi sunt cei care cunosc atrocitatile colgilor si trec totul sub tacere, devenind astfel complici. La fel si cu procurorii. Atitudinea aceasta va dauna tuturor chiar si celor care consifera ca nu.pot fi atinsi de nimic ptr. ca ei sunt legea. Vor fi atinsi mult maimult.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.