Samsari gălăţeni, pe lista neagră a Fiscului german

Samsari gălăţeni, pe lista neagră a Fiscului german
Megaescrocherie din comerţul cu maşini second-hand
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Comercianţii de maşini-second hand au dus furturile din străinătate la un alt nivel. Peste 20 de milioane de euro este suma imputată de statul german pentru zeci de români, printre care şi gălăţeni, care ar fi cumpărat autoturimse prin mecanisme financiare cu scopul de a evita plata TVA către stat. Începută în urmă cu un an, ancheta a ajuns şi la Galaţi, unde ofiţerii germani şi cei români au descins în căutare de probe.

Peste o sută de poliţişti specializaţi în cerecetarea infracţiunilor economice şi luptători ai structurilor de acţiuni speciale au descins zilele trecute în trei judeţe din ţară, în cadrul dosarului coordonat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj. Descinderi au fost făcute la Cluj-Napoca, în judeţul Bihor şi în Galaţi, anchetatorii urmărind să găsească probe şi persoane implicate în megaescrocheria al cărei prejudiciu este estimat la aproximativ 21.300.000 de euro. 20 de percheziţii au avut loc simultan, vizate fiind 70 de persoane, care, în ultimii ani, au cumpărat maşini din Germania cu scopul de a le revinde, prin intermediul mai multor firme-fantomă înfiinţate pe teritoriul a şase state europene, fraudând astfel plata TVA către statul german.

"În cauză, sunt cercetate 70 de persoane pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de evaziune fiscală comise pe teritoriul statului german, printr-un mecanism de fraudare a plății TVA, în cadrul căruia au fost utilizate societăți comerciale de tip "firmă fantomă" din România, Ungaria, Slovacia, Cehia, Polonia și Austria. În urma percheziţiilor au fost identificate și ridicate înscrisuri, documente financiar-contabile, telefoane mobile, laptopuri, tablete, precum și alte dispozitive electronice, bunuri ce pot servi ca mijloace de probă", precizează Poliţua Română, într-un comunicat remis la finalul operaţiunilor.

Percheziţiile de la Galaţi au fost efectuate de poliţişti germani, ofiţeri de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice şi luptători ai Serviciului de Acţiuni Speciale.

Zeci de samsari, "săltaţi" anul trecut

Demersurile pentru identificarea şi anchetarea samsarilor români care acţionau în această manieră au fost puse în aplicare anul trecut, în octombrie, când în urma a 69 de percheziţii efectuate în Cluj, Alba, Arad, Argeș, Bihor, Constanța, Hunedoara, Iași, Sălaj, Sibiu, Teleorman, Tulcea, precum și în municipiul București au fost conduse la audieri 35 de persoane bănuite. Atunci, au fost descoperiţi şi ridicaţi 100.000 de lei şi 30.000 de euro, sume care se presupune că ar fi provenit din afacerile dubioase, şi care au fost confiscate.

Citit 16075 ori Ultima modificare Luni, 16 Septembrie 2019 00:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.