Blocuri cu 14 şi 20 de etaje, lângă Turnul TV | Proiect imobiliar votat de aleşii locali (FOTO)

Blocuri cu 14 şi 20 de etaje, lângă Turnul TV | Proiect imobiliar votat de aleşii locali (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(33 voturi)

La ultima şedinţă a Consiliului Local, aleşii şi-au dat votul nu numai pentru planuri urbanistice de detaliu privind construcţia unor locuinţe individuale, ci şi pentru "cel mai amplu viitor proiect imobiliar pe care Galaţiul îl poate avea", după cum l-a numit primarul Ionuţ Pucheanu. Este vorba despre realizarea, în vecinătatea Turnului TV, a unui ansamblu de clădiri cu destinaţia de locuinţe colective, comerţ, birouri şi parcaje, cu înălţimi de 14 şi, respectiv, 20 de etaje.

"Este un proiect care trenează în Primărie de aproape opt ani. Cred că este cel mai amplu viitor proiect imobiliar pe care Galaţiul îl poate avea. Este vorba despre patru blocuri P+14. Să mă ierte Dumnezeu, este un investitor spaniol care a coborât gradul de înălţime de la P+26, cât a vrut iniţial, la P+14. Cred că Galaţiul are nevoie de dezvoltare", a declarat primarul Ionuţ Pucheanu, la precedenta şedinţă a Consiliului Local.

Afirmaţiile au fost făcute în cadrul unei discuţii la proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu pentru terenul situat în intravilanul municipiului Galaţi, pe bulevardul Dunărea nr. 96B. Grupul ALDE, prin vocea consilierului local Cătălin Popa, ridicase problema oportunităţii proiectului şi propusese retragerea de pe ordinea de zi. "Nu puteţi să împiedicaţi un om să construiască pe terenul lui, proprietate privată", a explicat Pucheanu. Retragerea de pe ordinea de zi a proiectului a fost supusă votului aleşilor, dar rezultatul a fost favorabil păstrării lui şi supunerii la vot. Ceea ce s-a şi întâmplat, proiectul devenind acum Hotărârea Consiliului Local nr. 527/2019.

Ce prevede planul urbanistic

Conform documentelor, pe bulevardul Dunărea nr. 96B, fostă Prelungirea Saturn, se doreşte construirea unui ansamblu de clădiri cu destinaţie de locuinţe colective, comerţ, birouri, parcaje şi racorduri la reţelele edilitare. Beneficiar este SC Rom Capital Inversiones SRL, iar proiectant general SC Too Architects SRL.

Terenul, proprietate privată a SC Rom Capital Inversiones SRL, are o suprafaţă de 11.070 mp, şi se află în partea de sud a municipiului Galaţi, puncte de reper la nivelul zonei fiind Turnul de Televiziune şi Liceul cu Program Sportiv. Suprafaţa este delimitată de bulevardul Dunărea, complexul sportiv ICMRS şi parcul de la Turnul TV.

"Pe terenul unde se va construi obiectivul nu se află construcţii şi nu au existat niciodată. Este de remarcat că se află în imediata vecinătate a Turnului de Televiziune, reper altimetric important la nivelul municipiului Galaţi, într-o zonă ce se configurează în prezent ca pol comercial şi de servicii la nivelul oraşului", se arată în planul urbanistic.

Cinci faze ale investiţiei

În primele patru faze ale investiţiei se propune construirea câte unui imobil cu regim maxim de înălţime 2S+P+14, iar în faza a cincea, construirea unui imobil cu regim maxim de înălţime 2S+P+20. Fiecare bloc va avea funcţiuni de comerţ la parter, birouri (etajele 1 şi 2) şi locuinţe colective la nivelurile superioare. În incintă ar urma să fie asigurate 583 de locuri în parcarea subterană şi 25 de locuri în parcarea la sol, dar şi circulaţiile pietonale.

"Prin propunerea ansamblului de locuinţe colective, comerţ şi birouri, se urmăreşte creşterea numărului de locuri de muncă, construirea unor locuinţe moderne de calitate şi dezvoltarea unui ansamblu reprezentativ în proximitatea Dunării. Astfel investiţia presupune revitalizarea imaginii oraşului Galaţi", se arată în documente.

Perioada de valabilitate a planului urbanistic de detaliu este de doi ani. Rămâne de văzut cât de repede se va concretiza.

Citit 13127 ori Ultima modificare Duminică, 08 Decembrie 2019 21:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.