Campania ”Made in Galaţi”. Centrul de Consultanță și Studii Europene Galați

Campania ”Made in Galaţi”. Centrul de Consultanță și Studii Europene Galați
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Centrul de Consultanță și Studii Europene este locul unde oameni din toată țara vin în căutarea unei noi calificări profesionale. Pentru mulți dintre ei, aceasta înseamnă un nou drum în viață, o speranță care, în urma participării la cursuri, obținerii unei diplome și a medierii pe piața muncii, se transformă în realitate. 

”Am fost preocupați în permanență să ne pliem pe transformările economice, motiv pentru care organizăm toate tipurile de cursuri strict în concordanță cu cerințele operatorilor economici cu care suntem mereu în contact”, ne-a declarat  Anca-Iulia Lupu, administrator al Centrului de Consultanță și Studii Europene SRL. 

În februarie 2005 lua ființă Centrul de Consultanță și Studii Europene (CCSE) SRL. De mai bine de 14 ani, firma își concentrează activitatea pe asigurarea de servicii de formare profesională, completată de servicii de informare și consiliere prin Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Galați, oferind astfel soluții concrete pentru activitatea de mediere a muncii. CCSE s-a impus pe piața gălățeană, dar nu numai, ca lider detașat în domeniu, fiind prezent mereu pe locul I în topurile de specialitate.

Peste 140 de programe de formare profesională

Oferta Centrului de Consultanță și Studii Europene este extrem de variată, plecând de la programe dedicate absolvenților de învățământ preuniversitar și universitar aflați în căutarea primului loc de muncă, funcționarilor din cadrul administrației publice centrale și locale, persoanelor disponibilizate, celor care intră într-un program de perfecționare sau calificare la inițiativa angajatorului, dar și persoanelor aparținând grupurilor identificate ca vulnerabile.

O simplă parcurgere a domeniilor de activitate abordate de companie în materie de formare profesională are darul de a surprinde prin vastitatea sa. Operatorul de formare a derulat, în cei 14 ani de activitate,  parteneriate atât cu instituții publice de la nivel central și local, organizații patronale și sindicale, asociații profesionale și evident agenți economici preocupați de continua formare a propriilor salariați. Cifrele sunt impresionante: peste 140 de programe de formare, peste 34.859 cursanți, 39 de proiecte cu finanțare externă, 48 de contracte de achiziții publice.

De la instruire în ocupația ”Manager de proiect” la dezvoltarea culturii antreprenoriale, de la programe integrate de formare profesională și ocupare în construcții la implementarea de măsuri active de ocupare în turism, de la servicii de formare profesională adresate persoanelor private de libertate la proiecte de integrare pe piața muncii cu șanse sporite pentru persoanele cu dizabilități, toate acestea și multe altele s-au aflat și se află în portofoliul de 140 de programe al CCSE. 

”În prezent vă pot spune că piața muncii are o apetență deosebită pentru programe de formare profesională în domenii precum turismul și alimentația publică, partea socială și de îngrijire personală, inclusiv infirmiere, dar și sectorul construcțiilor și instalațiilor, îndeosebi sudori autogen, ocupații în care se manifestă evident și un deficit de personal”, a mai adăugat Anca-Iulia Lupu.

Certitudinea calității

Extinderea prin deschiderea unui punct de lucru în Capitală, ca și activitățile de formare derulate în mai multe orașe din țară (mai ales în zona de nord-vest), a implicat necesitatea atragerii unui număr sporit de specialiști în cadrul firmei. În perioadele de vârf din punct de vedere al numărului de cursuri derulate în paralel, 140-150 de specialiști în formare predau cursanților, dar ”nucleul dur” al companiei este reprezentat de cei 50 de angajați permanenți.

”De la începutul anului 2019 și până în prezent, am desfășurat programe de instruire pentru peste 6.000 de cursanți din toată România și aș menționa un maxim de prezență atins în cursul acestui an, moment la care aveam în derulare un proiect pentru 777 persoane cu studii superioare”, a precizat Anca-Iulia Lupu. De menționat și că activitatea Centrului de Consultanță și Studii Europene SRL este completată de acreditarea ca furnizor autorizat cu servicii de informare și consiliere, dar și pentru activitatea de mediere a muncii. 

Preocupare pentru grupurile vulnerabile

Începând cu anul 2017, societatea devine, din partener, beneficiar unic pe o serie de proiecte pe fonduri europene, derulate prin Programul Operațional Capital Uman (POCU), ceea ce a permis intrarea pe piață și cu un portofoliu de cursuri gratuite. 

Prin simpla implicare în domenii de incluziune socială a grupurilor vulnerabile, precum șomerii, persoanele cu dizabilități, inclusiv cu handicap grav, dar și rromi marginalizați către care s-au îndreptat și se îndreaptă oferte de cursuri gratuite, compania Centrul de Consultanță și Studii Europene SRL a manifestat un grad de responsabilitate socială ce merită a fi punctat și scos din modestia anonimatului. Toate acestea au fost posibile prin eforturile susținute ale unei echipe multidisciplinare, specializate care oferă sustenabilitate, echilibru și garanție, atât partenerilor cu care se află în relații de colaborare, cât și angajaților care beneficiază de un mediu stimulator dezvoltării personale și profesionale.

Performanță în recalificare

Calitatea cursurilor oferite de Centrul de Consultanță și Studii Europene (CCSE) SRL este dovedită de numărul mare de cursanți (peste 60 la sută) ce își găsesc un loc de muncă sau promovează în funcție acolo unde își desfășoară activitatea, după efectuarea acestora și dăm doar câteva exemple: inspector resurse umane, asistent manager, lucrător în comerț, stivuitorist, macaragiu etc. De asemenea, un indice al calității cursurilor îl reprezintă numeroasele solicitări primite de CCSE atât din partea unor instituții publice, cât și de la numeroși operatori economici privați de a le (re)califica sau perfecționa personalul propriu.

Preocupare pentru cei cu dizabilități

Încă din 2006, Centrul de Consultanță și Studii Europene (CCSE) SRL este unitate protejată pentru persoanele cu handicap, autorizată de către Autoritatea Națională pentru Persoanele cu Handicap, având în propria structură angajate 30 la sută persoane cu dizabilități. CCSE oferă posibilitatea ca instituțiile publice și entitățile private să poată plăti pentru serviciile de formare profesională din cuantumul contribuției către buget pentru persoanele cu handicap, conform Legii nr. 448/2006.

Citit 6689 ori Ultima modificare Luni, 16 Decembrie 2019 23:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.