Bulibăşeală de termene pentru licitaţia marii centuri ocolitoare
Foto: Anca Melinte

Bulibăşeală de termene pentru licitaţia marii centuri ocolitoare
La noi ca la nimeni!
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), astăzi, la ora 15,00, expiră termenul-limită pentru depunerea ofertelor în cadrul licitaţiei pentru proiectarea şi execuţia Variantei de Ocolire Galaţi. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CAIR) susţine, însă, într-un comunicat de presă, că ofertele sunt aşteptate, de fapt, până pe 24 februarie.

O nouă bulibăşeală marchează procedura prin care Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere încearcă să găsească proiectant şi constructor pentru marea centură ocolitoare a Galaţiului.

Aşa cum aţi putut citi în ziarul "Viaţa liberă", licitaţia, lansată pe 5 octombrie 2019, a fost suspendată pe 4 noiembrie 2019. Ieri am descoperit că procedura a revenit în desfăşurare, iar termenul pentru primirea ofertelor este 17 ianuarie 2020. Mai mult, în cuprinsul informaţiilor de pe portalul achiziţiilor publice este păstrată data-limită iniţială de primire a ofertelor, 12 decembrie 2019!

În schimb, în comunicatul de presă de pe site-ul CNAIR, datele sunt cu totul altele. Astfel, compania anunţă că marţi, 14 ianuarie 2020, „a ridicat suspendarea procedurii «Proiectare şi Execuţie „Varianta de Ocolire Galaţi”», publicând răspunsul consolidat la clarificările adresate de către operatorii economici până la primul termen-limită menţionat în cadrul documentaţiei de atribuire. Odată cu ridicarea suspendării procedurii, a fost acordat un nou termen-limită de depunere a ofertelor, până la data de 24 februarie 2020”, se precizează în comunicat. O dată care, cel puţin ieri, la ora 15,00, nu se regăsea şi pe portalul achiziţiilor publice!

„Menţionăm că operatorii economici interesaţi de participarea la această procedură de achiziţie publică au dreptul de a adresa noi solicitări de clarificare până la ultimul termen menţionat în cadrul documentaţiei de atribuire (21 de zile înainte de termenul limită de depunere al ofertelor)”, precizează compania.

Valoarea estimată a procedurii este de 899.555.992 lei fără TVA. Durata contractului este de 54 luni şi cuprinde: 12 luni perioada de proiectare şi 42 luni perioada de execuţie a lucrărilor. Finanţarea proiectării şi execuţiei Variantei de Ocolire Galaţi, în lungime de 33,6 km, se va face din fonduri europene, în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare.

Rămâne de văzut ce soartă va avea şi drumul expres Brăila - Galaţi, a cărui procedură de proiectare şi achiziţie este suspendată din 31 octombrie 2019.

 

Citit 5690 ori Ultima modificare Sâmbătă, 18 Ianuarie 2020 00:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.