Cine beneficiază de facilităţi în transportul public local

Cine beneficiază de facilităţi în transportul public local
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Aleşii locali au stabilit categoriile de pasageri care beneficiază de gratuităţi şi reduceri la transportul în comun, realizat cu mijloacele societăţii Transurb SA Galaţi. Acestea vor fi valabile începând cu 1 martie 2020 şi până la implementarea sistemului de taxare automată, managementul flotei şi informare a călătorilor, dar nu mai târziu de 31 mai 2020. După această dată, facilităţile se vor schimba radical pentru că biletele Transurb vor deveni temporare, nu per călătorie.

Conform hotărârii aleşilor, persoanele fără venituri cu vârsta peste 65 de ani şi pensionarii care cumulează venituri din pensie de până la valoarea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, care la data prezentei este de 2.230 lei brut/lună, vor plăti doar doi la sută din preţul unui abonament pe o linie.

Aceeaşi reducere de 98 la sută a preţului abonamentului pe o linie îi vizează şi pe elevii din învăţământul preuniversitar acreditat/autorizat din municipiul Galaţi.

De aceeaşi facilitate vor beneficia şi studenţii înmatriculaţi la forma de învăţământ cu frecvenţă, în instituţiile de învăţământ superior acreditate, în vârstă de până la 26 de ani, din municipiul Galaţi, în timpul anului universitar.

Şi persoanele care trăiesc din indemnizaţia de şomaj, dar şi persoanele şomere neindemnizate îşi vor putea procura abonament pe o linie cu preţul redus cu 98 la sută.

Potrivit deciziei aleşilor, persoanele care beneficiază de salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, care la data prezentei este de 2.230 lei brut/lună, îşi vor putea achiziţiona abonament pe o linie cu preţul redus cu 75 la sută.

Pensionarii care cumulează venituri din pensie cuprinse între valoarea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, care la data prezentei este de 2.230 lei brut/lună şi 3.500 lei brut/lună, vor plăti doar 50 la sută din preţul unui abonament pe o linie.

Pensionarii care cumulează venituri din pensie peste 3.500 lei brut/lună vor beneficia de abonament pe o linie cu preţul redus cu 25 la sută.

Pensionarii de invaliditate care nu beneficiază de facilităţile prevăzute de Legea nr.448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, asistenţii personali şi asistenţii personali profesionişti ai acestora vor călători cu abonament gratuit pe o linie.

Mai trebuie să aflaţi că pe baza altor prevederi legislative, beneficiază de abonament gratuit pe toate liniile: revoluţionarii, veteranii şi văduvele de război, persoanele persecutate din motive politice, persoanele cu handicap grav şi accentuat. Donatorii de sânge plătesc doar jumătate din preţul unui abonament pe o linie, facilitate valabilă pentru o perioadă de o lună.

Citit 8597 ori Ultima modificare Luni, 24 Februarie 2020 11:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.