Ce surprize vă aşteaptă la Zoo Gârboavele (FOTO)
Foto: Teodora Miron

Ce surprize vă aşteaptă la Zoo Gârboavele (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Canguri pitici, bivoli, exemplare de lamă şi alpaca, oi raţca, dar şi spectaculoşi păuni arlechin sunt printre noile atracţii ale Zoo Gârboavele. Animalele au ajuns aici prin generozitatea omului de afaceri gălăţean Marian Băilă, şi vor putea fi admirate de cei mai şi mici, începând de astăzi, când Grădina Zoologică îşi redeschide porţile pentru public.

„Grădina Zoologică din Galaţi este pregătită să fie redeschisă publicului, imediat ce măsurile impuse de starea de urgenţă vor lua sfârşit. Avem cel puţin 15 specii noi, care vor face deliciul vizitatorilor, mai ales a celor mici. Aş putea aminti aici de câteva exemplare de lamă, alpaca, oaie berberă, coati, câteva păsări interesante: gâscă de Nil, gâscă de Anzi, dar şi mamifere aparte, precum mara de Patagonia. Unele animale provin de la Grădina Zoologică din Bucureşti, iar o mare parte dintre ele au fost donate de un om de afaceri din Galaţi”, ne-a declarat directorul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii, Mădălin Şerban.

Familie de canguri pitici

Dacă până acum puteau fi admirate animale şi specii din Europa, Asia şi America de Nord, acum publicul poate vedea şi vietăţi din America de Sud şi din Australia, de unde vine şi o familie de canguri pitici, care va fi expusă de îndată ce temperaturile vor creşte. „Cangurii pitici au şi un pui, care a fost fătat în urmă cu aproximativ o lună. Puiul va sta o vreme în marsupiul mamei, dar este vizibil şi poate fi admirat de public”, spune Mădălin Şerban.

Donaţii pentru bucuria celor mici

Familia de canguri a ajuns la Zoo Gârboavele donată de omul de afaceri Marian Băilă. Tot datorită acestuia, la Grădina Zoo din Galaţi mai pot fi văzute exemplare de lamă şi alpaca, o familie de bivoli, dar şi o familie de oi raţca, despre care doamnele ar putea depune mărturie că vin direct de la coafor.

„Ne-au mai fost donate, de asemenea, rase foarte spectaculoase de păuni - păuni arlechin, păun umeri negri - fazani, lebede albe şi negre, o familie de ratoni… Sunt foarte multe animale care, de-a lungul anilor, ne-au fost donate fără nicio pretenţie, doar pentru a fi expuse spre bucuria celor mici”, spune Mădălin Şerban.

Pe lista animalelor donate Grădinii Zoo mai regăsim ponei, dar şi spectaculoşi cai din rasa Lipiţan şi Gypsy Vanner. Cei din urmă impresionează prin coama lor bogată. Din câte am aflat, urmează să mai ajungă la Zoo Galaţi şi cinci capre pitice, nu mai mari decât un căţel comunitar!

Dacă şi alţi oameni de afaceri din Galaţi ar dona animăluţe Grădinii Zoo, cu siguranţă că cei mici ar avea parte de şi mai multe surprize şi atracţii!  

Reguli pentru vizitatori

Din motive care ţin de asigurarea sănătăţii vizitatorilor, accesul în clădirea muzeului (Acvariu, expoziţii, Observator Astronomic) încă nu va fi permis publicului. La Grădina Zoo şi la Grădina Botanică, vizitatorii trebuie să respecte măsuri privind distanţarea socială şi prevenirea răspândirii coronavirus.

Secţiile exterioare ale Complexului Muzeal s-au pregătit cu termometru pentru vizitatori, cu trasee separate pentru vizitatori, de intrare şi ieşire din incintă. "Am trasat linii de păstrarea a distanţei între vizitatori, aceştia vor intra în casa de bilete câte doi. Rugăm vizitatorii să aibă răbdare, să păstreze distanţa socială între grupuri şi să păstreze traseele în aşa fel încât să nu riscăm în unele zone să avem o aglomerare mare. Măştile, cu toate că suntem în aer liber, sunt obligatorii. Fără mască nu se intră la zoo. Mănuşile sunt doar cu titlu de recomandare, dar rugăm vizitatorii să nu atingă balustradele şi suprafeţele”, ne-a declarat Matei Roşca, directorul Zoo Gârboavele.

Programul de vizitare, pentru Grădina Botanică Galaţi și Grădina Zoologică Gârboavele, va fi următorul: miercuri – joi - vineri: 10,00 – 18,00, iar sâmbătă-duminică: 10,00 – 20,00. În funcţie de evoluţia evenimentelor, programul şi/sau condiţiile de vizitare pot suferi modificări, care vor fi aduse la cunoştinţa vizitatorilor în timp util.

 

Citit 7604 ori Ultima modificare Luni, 25 Mai 2020 00:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.