De ce copertinele Pasajului ”Dunărea” nu arată ca în proiect (FOTO)

De ce copertinele Pasajului ”Dunărea” nu arată ca în proiect (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(39 voturi)

"OZN-uri", "betoniere stilizate", "zeppeline", "butoaie"… gălăţenii se întrec în creativitate când e vorba să găsească un nume potrivit pentru cele două copertine ale Pasajului "Dunărea". Nu puţini sunt cei care spun că rezultatul nu prea seamănă cu desenul arhitectului, iar primarul Ionuţ Pucheanu a încercat să explice de ce.

"După părerea personală, de simplu cetăţean, e puţin cam bombat. Mă aşteptam să fie mai plat. Proiectul iniţial a fost o randare pe calculator, aşa a văzut-o arhitectul. A ieşit uşor diferit, dar nu e ca şi cum a fost rotundă şi a ieşit pătrată!", a declarat primarul Ionuţ Pucheanu, în emisiunea "Deschide lumea", de la Realitatea TV Galaţi-Brăila.

Edilul-şef a încercat să argumenteze susţinând că autoturismele de serie nu seamănă cu prototipurile lansate în marile saloane auto: "Una e să desenezi şi alta e să transcrii în parte tehnică ce se poate realiza. Cel mai probabil se putea realiza sută la sută şi cum arăta desenul, dar ar fi trebuit să scoatem de două-trei ori mai mulţi bani din vistieria Primăriei. În acel proiect, fiecare geam era curbat în patru colţuri, ceea ce înseamnă că fiecare geam în parte avea nevoie de o matriţă proprie şi am fi trecut într-o cu totul şi cu totul altă zonă financiară, pe care nu ne-am fi permis-o. E compromisul ideal între funcţionalitate, design şi costuri", a spus primarul.

Considerând că este strict o chestiune de gusturi, dacă ne place sau nu cum arată copertinele, primarul crede că nu ar trebui să aşteptăm până la finalizarea lucrărilor: "Haideţi să le vedem cum arată şi cu sticlă, haideţi să le vedem cum arată şi iluminate. Să te antepronunţi atunci când realizezi un proiect e ca şi cum l-ai lua la bătaie pe constructor când abia ţi-a montat fier-betonul şi cofrajul, urmând să-ţi toarne stâlpii, fiind foarte nemulţumit de ce iese. Staţi să vedem ce iese!".

În acest moment, prima dintre copertine este aproape complet îmbrăcată în sticlă, în vreme ce a doua este încă doar la nivel de schelet.

Citit 18282 ori Ultima modificare Vineri, 05 Iunie 2020 00:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.