Aproape 4.000 de candidaţi gălăţeni susţin Bacalaureatul

Aproape 4.000 de candidaţi gălăţeni susţin Bacalaureatul
27 de centre în tot judeţul Galați
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Bacalaureatul 2020 începe luni, 22 iunie 2020, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Acesta este primul examen susținut în condiții de pandemie de absolvenții de liceu, care pentru a intra în sălile de examen vor trece printr-un triaj epidemiologic similar celui de la Evaluarea Națională. 

În judeţul Galaţi vor susține probele examenului de Bacalaureat 3.943 de candidați, dintre care 768 sunt din seriile anterioare. Pentru 15 dintre absolvenţii de liceu au fost aprobate condiții speciale de către comisia Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Galați, pe baza cererilor formulate de către beneficiarii direcți sau indirecți.

Examenul de Limba română din cadrul Bacalaureatului va începe la ora 9,00, dar absolvenții de liceu trebuie să fie în clase între ora 7,30 și cel târziu 8,30. Accesul în examen se face pe baza unui act de identitate cu fotografie. Proba scrisă la Limba română durează trei ore. Pentru rezolvarea subiectelor de Bacalaureat, elevii au voie să folosească numai cerneală sau pastă de culoare albastră.

Rezultatele pe care le vor obține absolvenții de liceu la Bacalaureat 2020 vor fi anonimizate, pe modelul notelor înlocuite prin codul unic al candidatului de la Evaluarea Națională. Fiecare candidat la examen va primi un cod unic, pe care va trebui să îl identifice la afișarea rezultatelor pentru a-și vedea notele. Rezultatele vor fi afișate astfel atât la avizierele liceelor, cât și pe platforma Ministerului Educației.

În judeţul Galaţi, examenul se va susţine anul acesta în 27 de centre. În cele mai multe cazuri, elevii vor da probele scrise la ei în liceu, cu câteva excepţii: la "Spiru Haret" din Tecuci, au fost arondaţi şi candidaţii de la Liceul Particular "Magisterium", la Liceul "Anghel Saligny" vor veni şi elevii de la "Simion Mehedinţi", la Liceul Tehnologic "Elena Caragiani" Tecuci vor da examen absolvenţii de la "Hortensia Papadat Bengescu" din Iveşti, cei de la Corod şi cei de la Liceul "Concord" Tecuci. La Liceul "Ovid Caledoniu" din Tecuci au fost arondaţi şi elevii de la Cudalbi, la Liceul "Paul Dimo", cei de la Seminarul Ortodox, la "Radu Negru", absolvenţii de la Arte, la "Emil Racoviţă" cei din Tudor Vladimirescu şi la "Sfânta Maria", cei de la "Dimitrie Cantemir".

Pe 24 iunie, candidaţii vor susţine proba obligatorie a profilului, pe 25 iunie va fi ultima probă scrisă, cea la alegere din specializarea urmată, iar pe 30 iunie, până în ora 12,00, se vor afişa rezultatele iniţiale. În aceeaşi zi, în intervalul 16,00 - 20,00, şi pe 1 iulie, între orele 8,00 - 12,00, se vor depune contestaţiile, urmând ca notele finale să fie făcute publice pe 5 iulie.

Citit 1943 ori Ultima modificare Luni, 22 Iunie 2020 13:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.