Cei trei ”zecişti” la Evaluarea Naţională ai Şcolii Nr. 29. Campionii gimnaziştilor (III)

Cei trei ”zecişti” la Evaluarea Naţională ai Şcolii Nr. 29. Campionii gimnaziştilor (III)
În foto - Daria Palenciuc, Maia Modiga, Eva Petcu
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

"Viaţa liberă" continuă să-i caute şi să-i prezinte pe cei care au avut tăria să se descurce foarte bine la primul examen din viaţa lor. Indiferent dacă au făcut meditaţii sau nu (şi cei care au luat note mai mici au făcut), ei au arătat că au calităţile necesare pentru a atinge nota perfectă, lucru care presupune în primul rând învăţare constantă în toţi cei patru ani de gimnaziu, ceea ce nu este puţin lucru.

Şcoala Nr. 29 din Galaţi se mândreşte, anul acesta, cu trei elevi care au obţinut media 10,00 la Evaluarea Naţională: Daria Palenciuc, Maia Modiga şi Eva Petcu.

"Vreau să schimb România în bine"

Daria Palenciuc a terminat şi gimnaziul cu medii numai de 10,00, lucru care o va ajuta să intre fără probleme la profilul pe care şi-l doreşte, matematică-informatică bilingv la CNVA. Nu s-a decis deocamdată ce doreşte să facă mai târziu, dar ştie că va fi ceva în domneniul ştiinţelor exacte şi va rămâne să studieze în România, pentru că, spune ea, vrea să schimbe ţara în bine, alături de alţi tineri care, ca şi ea, vor alege să facă acest lucru.

Consideră că datorează aceste rezultate muncii susţinute pe care a depus-o constant în toţi cei opt ani de şcoală, dar şi profesorilor de la clasă, învăţătoarei Gherghina Lungeanu, profesoarei de Limba română Cristina Bejan şi profesoarei de matematică Rodica Matei.

În plus, a reuşit să-şi stăpânească emoţiile, deoarece a participat la foarte multe concursuri şi olimpiade. Chiar din clasa a IV-a a ajuns la faza naţională la Olimpiada de Educaţie civică, de unde echipajul din care a făcut parte s-a întors cu menţiune, iar anul trecut, la Olimpiada de Cultură şi spiritualitate, a primit Menţiune şi Premiu special.

"Mi-am dorit să plâng de fericire în faţa rezultatelor"

Maia Modiga mărturiseşte că a muncit foarte mult pentru a obţine rezultate cât mai bune la Evaluarea Naţională: "Mi-am dorit să plâng de fericire în faţa listelor şi chiar aşa s-a şi întâmplat. De câte ori mă uit şi mă văd acolo cu 10,00, îmi dau lacrimile".

Spune că norocul ei a fost că a urmat cursurile unei şcoli unde se pune presiune pe elevi, dar asta a fost în avantajul lor: "Chiar şi cei mai slabi elevi au obţinut rezultate bune. Iar un rol important l-au avut profesorii de la clasă, Cristina Bejan şi Rodica Matei".

Cu o medie de admitere de 9,98, Maia îşi doreşte să intre la ştiinţele naturii bilingv germană, pentru că vrea să urmeze o facultate de medicină în România: "Asta mă văd făcând. O profesie din care să pot ajuta oamenii, să fac ceva bun pentru lumea în care trăim".

Un arhitect în devenire

Cu o medie de admitere de 9,95 (10,00 la Evaluarea Naţională, 9,74 în gimnaziu), Eva Petcu îşi doreşte să intre la matematică-informatică la CNVA.

"Nu mă aşteptam să iau 10,00, deşi am muncit constant, m-am pregătit, mai ales că am avut şi mai mult timp liber anul acesta, pentru că a fost mai lejer cu şcoala on-line. Munca profesorilor de la clasă, doamnele Gina Axinte şi Maria Cişmigiu, a contat foarte mult".

Pe mai târziu, vrea să facă Arhitectură, la o facultate în Anglia, pentru că îi place foarte mult limba engleză, se pricepe la desen şi la geometrie în spaţiu.

Este un copil cu multe talente: cântă, a făcut dans sportiv şi balet, dar şi înot, sport pe care şi-ar dori să-l reia în timpul liceului.

Citit 8888 ori Ultima modificare Marți, 07 Iulie 2020 11:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.