Ce-au decis aleşii în privinţa fostului centru de transfuzii (FOTO)

Ce-au decis aleşii în privinţa fostului centru de transfuzii (FOTO)

Marian Calestru
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)
4 comentarii

"La fostul Centru de Transfuzii e focar de mizerie! Se adună oameni ai străzii, fac scandal, se droghează! Nu poţi deschide geamurile din cauza mirosului urât!", ni se plâng locatarii din Ţiglina I de câte ori ajungem în cartier. Oamenii au făcut zeci de sesizări către autorităţi şi sunt convinşi că ruina plină de mizerie şi excremente de pe strada Saturn nr. 6A poate fi salvată, că ar putea renaşte ca grădiniţă sau cămin de bătrâni. 

În urmă cu un an, Biroul de presă al administraţiei locale confirma faptul că imobilul respectiv aparţine Primăriei Galaţi, însă preciza că dreptul de folosinţă revine Spitalului de Pneumoftiziologie: „Primăria a făcut numeroase solicitări către Ministerul Sănătăţii pentru schimbarea destinaţiei acestui imobil. Planurile privind acest spaţiu sunt de realizarea unei creşe sau a unei grădiniţe, însă acest lucru nu se poate face până când nu se primeşte acordul de schimbare a destinaţiei de la instituţiile abilitate”.
Vestea bună este că, la recenta şedinţă a Consiliului Local, s-a aprobat o hotărâre privind schimbarea destinaţiei imobilului din dispensar TB în unitate de învățământ preșcolar creșă + grădiniță. Conform documentelor, Consiliul de Administraţie al spitalului a renunţat la exercitarea dreptului de administrare asupra imobilului.
În acte se mai arată că imobilul este alcătuit din 1.396 mp suprafaţă totală de teren şi o construcţie cu parter şi etaj, dar care, din cauza gradului avansat de deteriorare, este improprie desfăşurării vreunei activităţi.
Schimbarea de destinaţie va intra în vigoare numai după obținerea aprobării Ministerului Sănătății.

Citit 4202 ori Ultima modificare Vineri, 17 Iulie 2020 01:06

4 comentarii

 • postat de Iarna nu-i ca vara Miercuri, 08 Iulie 2020 16:11 79.116.97.*** Link la comentariu
  2
  7

  Haideți să fim serioși... Focar de infecție (unul mult mai mare și ca suprafață, dar și ca ruine) este la Mehid, acolo unde din ce auzisem, spuneau autoritățile locale abilitate că proprietarul și-ar fi dat cuvântul ca până la sfârșitul acestui an(2020) să-și curețe terenul de toate acele gunoaie dar și de toate acele ruine infecte rămase în picioare cu pereții plini de mâzgă, de se scurge jegul pe pereți care trebuie demolați.

  Iar proprietarul Mehidului nu a făcut nimic nici până astăzi pentru a remedia situația acolo deși suntem în luna iulie... Probabil proprietarul se va apuca de curățat, de demolat ruinele de la Mehid tocmai prin decembrie, printre nămeți, când nămeții vor fi de 2 metri. Dar instituțiile locale, primăria se fac că plouă, nimeni nu mai întreabă primăria sau pe cine naiba trebuie, de ce nu au început demolările acelor ruine de la Mehid. Dacă ar sta ei acolo, cu gunoiul, cu mizeria aceea sub nas sigur nu le-ar conveni, dar cum nu locuiesc ei pe acolo, ci alții oameni de rând și familiile lor locuiesc pe acolo pe lângă ruinele acelea mizerabile, pe aleșii locali nici nu-i interesează de sănătatea acelor cetățeni ce locuiesc zi de zi în zona aceea.

  Raportează
 • postat de CONSTANTIN Miercuri, 08 Iulie 2020 12:09 5.2.209.*** Link la comentariu
  2
  12

  buna ziua....
  problema mare este ca atunci cand a fost dat spitalului.....
  prin hotarire de guvern ......
  au UITAT SA TRANSFERE SI TERENUL .....
  AU TRANSFERAT DOAR CALDIREA....
  UN MIC AMANUT .....
  DOAR TRAIM IN ROMANIA NU.....
  CURAT MURDAR....

  Raportează
 • postat de Tirpitz Miercuri, 08 Iulie 2020 08:11 82.79.232.*** Link la comentariu
  2
  14

  Daramati-o si lasati spatiul verde. Doar niste nebuni sa-i dea cuiva drept de folosinta pt o cladire infestata cu bacterii si mii de microbi care colcaie acolo fara stapan.

  Raportează
 • postat de comunismul Miercuri, 08 Iulie 2020 02:40 5.13.175.*** Link la comentariu
  2
  14

  poti sa si ghicesti de cand e asa centrul asta de transfuzii! cam de pe vremea lui eugen durbaca! asta ca sa iti dai seama cat de mult timp a stat asa! a devenit loc pentru boschetari! betivi! unde se pisa sau chiar se caca! nevoi fiziologice intelegeti voi!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.