Ce-au decis aleşii în privinţa fostului centru de transfuzii (FOTO)
Foto: Marian Calestru

Ce-au decis aleşii în privinţa fostului centru de transfuzii (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

"La fostul Centru de Transfuzii e focar de mizerie! Se adună oameni ai străzii, fac scandal, se droghează! Nu poţi deschide geamurile din cauza mirosului urât!", ni se plâng locatarii din Ţiglina I de câte ori ajungem în cartier. Oamenii au făcut zeci de sesizări către autorităţi şi sunt convinşi că ruina plină de mizerie şi excremente de pe strada Saturn nr. 6A poate fi salvată, că ar putea renaşte ca grădiniţă sau cămin de bătrâni. 

În urmă cu un an, Biroul de presă al administraţiei locale confirma faptul că imobilul respectiv aparţine Primăriei Galaţi, însă preciza că dreptul de folosinţă revine Spitalului de Pneumoftiziologie: „Primăria a făcut numeroase solicitări către Ministerul Sănătăţii pentru schimbarea destinaţiei acestui imobil. Planurile privind acest spaţiu sunt de realizarea unei creşe sau a unei grădiniţe, însă acest lucru nu se poate face până când nu se primeşte acordul de schimbare a destinaţiei de la instituţiile abilitate”.

Vestea bună este că, la recenta şedinţă a Consiliului Local, s-a aprobat o hotărâre privind schimbarea destinaţiei imobilului din dispensar TB în unitate de învățământ preșcolar creșă + grădiniță. Conform documentelor, Consiliul de Administraţie al spitalului a renunţat la exercitarea dreptului de administrare asupra imobilului.

În acte se mai arată că imobilul este alcătuit din 1.396 mp suprafaţă totală de teren şi o construcţie cu parter şi etaj, dar care, din cauza gradului avansat de deteriorare, este improprie desfăşurării vreunei activităţi.

Schimbarea de destinaţie va intra în vigoare numai după obținerea aprobării Ministerului Sănătății.

Citit 5669 ori Ultima modificare Vineri, 17 Iulie 2020 01:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.