S-au afişat rezultatele Admiterii la liceu 2020. Topul specializărilor unde s-a intrat cu cele mai mari medii

S-au afişat rezultatele Admiterii la liceu 2020. Topul specializărilor unde s-a intrat cu cele mai mari medii
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Rezultatele Admiterii la liceu 2020 au fost afişate pe site-ul Ministerului Educaţiei Naţionale. În judeţul Galaţi au fost distribuiţi 3.291 de elevi cu medii între 10,00 şi 2,41. Din nefericire, anul acesta avem un număr record de elevi nerepartizaţi, dacă anul trecut au fost în această situaţie doar 51 de candidaţi, acum sunt 217, de patru ori mai mulţi, unii cu medii mari. Nu mai puţin de 28 de elevi nerepartizaţi au medii între 8,03 şi 8,68.  

Două sunt anul acesta specializările la care s-a intrat cu cea mai mare ultimă medie: Ştiinţele naturii bilingv engleză de la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri" (14 locuri) - 9,82 (este al treilea an când acest profil adună mediile cele mai mari) şi Matematică - informatică bilingv engleză, tot de la CNVA, tot cu 9,82. Pe locul al doilea se situează, cu 9,67, Matematică-informatică CNVA, iar pe locul al treilea, cu 9,60 este Ştiinţele naturii bilingv germană, de la CNVA. Pe locul al patrulea s-a clasat Matematică - informatică, de la Colegiul Naţional "C. Negri" cu 9,54. Pe locul al cincilea - tot CNVA cu cu Filologie - 9,51. Pe locul al şaselea se clasează un alt profil de la "C. Negri", Matematică-informatică bilingv engleză, cu 9,50, iar pe locul al şaptelea, cu 9,48 sunt două specializări, Ştiinţele naturii de la "C. Negri" şi Matematică-informatică bilingv engleză de la Colegiul Naţional "Mihail Kogălniceanu". Cu o medie de 9,40 s-au clasat pe locul al optulea alte două specializări de la CNMK, Matematică - informatică şi Ştiinţele naturii. Pe locurile al nouălea şi al zecelea sunt profilurile de Ştiinţe sociale de la două licee, CNVA cu 9,39 şi "C. Negri" cu 9,35.  

CNVA-ul şi-a adjudecat toate mediile de zece

Cu 9,82 ultima medie de intrare la Ştiinţele naturii bilingv engleză şi Matematică informatică bilingv engleză, CNVA-ul se află anul acesta pe locul al nouălea şi al zecelea în topul celor mai bune licee din ţară, după instituţii de învăţământ din Bucureşti, Dolj şi Constanţa. De altfel, CNVA-ul este singurul liceu din Galaţi care a prins top 50 al specializărilor cu cele mai mari ultime medii de intrare. Pe lângă cele două specializări amintite, de la CNVA, în top 50, a mai intrat şi Matematică informatică.

Spre deosebire de anul trecut când zeciştii de la admitere s-au împărţit între CNVA şi CNMK, anul acesta toţi cei nouă elevi cu medie maximă de admitere au ales CNVA. 

Pentru prima oară s-au ocupat toate locurile la liceu în municipiul Galaţi

Anul acesta, după prima etapă a admiterii în învăţământul liceal, la nivelul judeţului Galaţi, au rămas extrem de puţine locuri libere, comparativ cu anul trecut când rămăseră neocupate în jur de 200 de locuri. Anul acesta sunt neocupate doar 62 de locuri, niciunul dintre ele la licee din municipiul Galaţi. Au rămas libere opt locuri la Liceul "Elena Caragiani" Tecuci, 21 de locuri la Liceul din Bereşti, 21 la Corod şi 12 la Cudalbi. 

Citit 6917 ori Ultima modificare Vineri, 17 Iulie 2020 01:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.