Evaluaţi acest articol
(11 voturi)
2 comentarii

Rezultatele Admiterii la liceu 2020 au fost afişate pe site-ul Ministerului Educaţiei Naţionale. În judeţul Galaţi au fost distribuiţi 3.291 de elevi cu medii între 10,00 şi 2,41. Din nefericire, anul acesta avem un număr record de elevi nerepartizaţi, dacă anul trecut au fost în această situaţie doar 51 de candidaţi, acum sunt 217, de patru ori mai mulţi, unii cu medii mari. Nu mai puţin de 28 de elevi nerepartizaţi au medii între 8,03 şi 8,68.  

Două sunt anul acesta specializările la care s-a intrat cu cea mai mare ultimă medie: Ştiinţele naturii bilingv engleză de la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri" (14 locuri) - 9,82 (este al treilea an când acest profil adună mediile cele mai mari) şi Matematică - informatică bilingv engleză, tot de la CNVA, tot cu 9,82. Pe locul al doilea se situează, cu 9,67, Matematică-informatică CNVA, iar pe locul al treilea, cu 9,60 este Ştiinţele naturii bilingv germană, de la CNVA. Pe locul al patrulea s-a clasat Matematică - informatică, de la Colegiul Naţional "C. Negri" cu 9,54. Pe locul al cincilea - tot CNVA cu cu Filologie - 9,51. Pe locul al şaselea se clasează un alt profil de la "C. Negri", Matematică-informatică bilingv engleză, cu 9,50, iar pe locul al şaptelea, cu 9,48 sunt două specializări, Ştiinţele naturii de la "C. Negri" şi Matematică-informatică bilingv engleză de la Colegiul Naţional "Mihail Kogălniceanu". Cu o medie de 9,40 s-au clasat pe locul al optulea alte două specializări de la CNMK, Matematică - informatică şi Ştiinţele naturii. Pe locurile al nouălea şi al zecelea sunt profilurile de Ştiinţe sociale de la două licee, CNVA cu 9,39 şi "C. Negri" cu 9,35.  

CNVA-ul şi-a adjudecat toate mediile de zece

Cu 9,82 ultima medie de intrare la Ştiinţele naturii bilingv engleză şi Matematică informatică bilingv engleză, CNVA-ul se află anul acesta pe locul al nouălea şi al zecelea în topul celor mai bune licee din ţară, după instituţii de învăţământ din Bucureşti, Dolj şi Constanţa. De altfel, CNVA-ul este singurul liceu din Galaţi care a prins top 50 al specializărilor cu cele mai mari ultime medii de intrare. Pe lângă cele două specializări amintite, de la CNVA, în top 50, a mai intrat şi Matematică informatică.
Spre deosebire de anul trecut când zeciştii de la admitere s-au împărţit între CNVA şi CNMK, anul acesta toţi cei nouă elevi cu medie maximă de admitere au ales CNVA. 

Pentru prima oară s-au ocupat toate locurile la liceu în municipiul Galaţi

Anul acesta, după prima etapă a admiterii în învăţământul liceal, la nivelul judeţului Galaţi, au rămas extrem de puţine locuri libere, comparativ cu anul trecut când rămăseră neocupate în jur de 200 de locuri. Anul acesta sunt neocupate doar 62 de locuri, niciunul dintre ele la licee din municipiul Galaţi. Au rămas libere opt locuri la Liceul "Elena Caragiani" Tecuci, 21 de locuri la Liceul din Bereşti, 21 la Corod şi 12 la Cudalbi. 

Citit 3265 ori Ultima modificare Vineri, 17 Iulie 2020 01:05

2 comentarii

 • postat de Bau-Bau Sâmbătă, 11 Iulie 2020 13:09 86.124.206.*** Link la comentariu
  0
  9

  este un top mincinos daca ma uit la rezultatele de la BAC. Cand intrii cu medie peste 9.50 si unii nu au luat BAC-ul sau abia au luat un 6-7 ... unde este plus valoarea? Ma uit la LICEUL TEHNOLOGIC "PAUL DIMO", MUNICIPIUL GALATI profil mecanica .. deci BAC la matematica M2-tehnologic ... si ce vad ... 3 din 28 abia au peste 6.00 la ambele probe Lb Romana si Matematica, note de promovare la BAC. Deci daca peste 4 ani Paul Dimo are peste 10.71 % promovabilitate atunci aici este marea reusita. Nu este singurul in aceasta situatie. Mult succes Cadrelor Didactice din scolile slabe ce adauga plus valoare copiilor din medii defavorizate.

  Raportează
 • postat de Marcu Sâmbătă, 11 Iulie 2020 10:24 83.103.186.*** Link la comentariu
  2
  5

  Nu mai inteleg nimic. Am pus 22 de optiuni apropiate ca punctaj de media de admitere a copilului meu si totusi acesta nu a fost repartizat. Mentionez ca are media peste 8. Cum este posibil? Nu am pus optiuni imposibile, repet, am optat realist.

  Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro