Amenzi de peste 50.000 de lei, după o întrunire religioasă

Amenzi de peste 50.000 de lei, după o întrunire religioasă
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Întrunire religioasă încheiată cu amenzi de peste 52.000 de lei. S-a întâmplat în comuna Umbrărești, județul Galați, unde, peste 200 de persoane s-au adunat într-o curte pentru a se ruga să dispară coronavirusul. Pentru că, probabil, și-a dorit să participe cât mai mulți oameni la rugăciune, organizatorul a transmis o parte din eveniment pe o rețea de socializare. Numai că acest lucru i-a adus la întrunire nu doar pe credincioșii din localitate, ci și pe polițiști.

Oamenii legii au făcut verificări și au aplicat 16 sancțiuni contravenționale. "După apariția imaginilor în spațiul public, polițiștii s-au autosesizat și au constat că, în curtea unui  bărbat de 27 de ani, din comuna Umbrărești, ar fi avut loc o întrunire cu caracter religios, la care ar fi participat mai mult de 200 de persoane. Întrucât s-a constatat încălcarea legislației în vigoare cu privire la interdicțiile de a organiza activități în spații deschise, polițiștii l-au sancționat pe organizatorul întrunirii cu o amendă de 15.000 de lei. Alți 15 participanți, identificați până la acest moment, au fost sancționați cu amendă contravențională în valoare de 2.500 de lei, fiecare. În continuare, polițiștii efectuează activități pentru identificarea și sancționarea tuturor celorlalți participanți la întrunire", a declarat cms. șef Gabriela Costin, purtător de cuvânt IPJ Galați.

Culmea, la această întrunire ilegală a participat și primarul din comună, Paraschiv Stoica, cel care ar fi trebuit, de altfel, să vegheze la respectarea măsurilor de protecție și de distanțare socială. Nu doar că nu a făcut acest lucru, ci a stat chiar el fără mască și fără a respecta distanțarea socială.

"Nu sunt de acord cu ceea ce s-a întâmplat la Umbrărești, dar nici nu am competențe să le interzic. Cu titlu de recomandare, da, ca drept dovadă că, după ce am transmis mesajul, s-au oprit din filmări și măcar nu au mai pus pe Facebook, măcar atât îmi doresc de la ei. Mă aștept din partea organizatorilor unor astfel de evenimente religioase să pună la dispoziția participanților măști și dezinfectanți, așa mi se pare corect. Mă așteptam ca autoritățile locale, primarul, care este președintele comisiei locale pentru situații de urgență, să nu dea autorizație, dar a dat-o verbal. L-am și văzut în calitate de participant, ce căuta primarul acolo? Dar, atâta timp cât tu, ca autoritate publică locală, participi şi ești la fel ca ei, fără mască, ce exemplu poți să dai?", ne-a declarat Viorica Gotu, reprezentanta romilor în cadrul Prefecturii Galaţi.

Contactat telefonic, primarul din Umbrărești, Paraschiv Stoica, nu a infirmat că a participat la întrunire, susținând că "nu a fost nimeni de la poliție să dea amenzi sau ceva de genul acesta. Ei nu stăteau apropiați, erau pe rânduri, la un metru distanță unii de alții, și erau în aer liber".

Citit 6045 ori Ultima modificare Duminică, 02 August 2020 12:17

3 comentarii

 • postat de Geo
  Miercuri, 29 Iulie 2020 18:24
  86.120.98.***
  Despre imprudenta credinciosilor adunati la Umbrărești, eu nu m-as grabi s-o numesc credinta. Cred totusi ca lipsa de educatie e o circumstanta atenuanta aici.

  Ganditi-va ca evreii din perioada precrestina care ar fi incalcat normele de carantinare impotriva bolilor prevazute in mod amanuntit in Torah (mai precis in Levitic, carte din Vechiul Testament al Bibliei) nu ar fi dat deloc dovada de credinta. Dar ei erau mai bine educati in in legatura cu Scrierile Sfinte.
  0
  0
  Raportează
 • postat de GeoDaDume
  Miercuri, 29 Iulie 2020 11:17
  82.76.116.***
  Nu-i nici o secta acolo. Sunt credinciosii nostri cretin-ortodocsi. Cei care zic ca Dzeu e mai presus decat Covid, dar nu poate sa te fereasca de el.
  Tu singur trebuie sa te feresti, asa cum ne cer autoritatile de 4 luni incoace.
  0
  2
  Raportează
 • postat de eye
  Marți, 28 Iulie 2020 00:53
  89.136.186.***
  Sectele astea care au patruns in Romania fac numai rau oamenilor dar fara ca ei sa isi dea seama. Se practica anumite tehnici pentru cei care cunosc ce vreau sa spun.
  5
  42
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.