Spitalul Județean. Noi dotări de aproape două milioane de lei

Spitalul Județean. Noi dotări de aproape două milioane de lei
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Printr-un comunicat de presă primit la redacție, Consiliul Județean (CJ) Galați ne informează că dotări noi, de aproape două milioane de lei, vor ajunge la Spitalul Clinic de Urgență ”Sfântul Apostol Andrei”. Este vorba despre 20 de monitoare de funcții vitale, trei aspiratoare chirurgicale complet echipate și un dispozitiv medical pentru aspirarea secrețiilor. De asemenea, a fost finalizată procedura și pentru o instalație nouă de fluide medicale. Fondurile au fost alocate din bugetul propriu al CJ.

“Deja cele 20 de monitoare de funcții vitale au fost instalate la ATI, iar aspiratoarele chirurgicale vor intra în dotarea blocului operator. După ce se va obține și avizul DSP-ului, va fi montat noul sistem de distribuție a fluidelor medicale, unul modern, care asigură utilitățile necesare pentru realizarea intervențiilor chirurgicale sau pentru tratarea pacienților aflați în stare critică. Anul acesta, investițiile în aparatură medicală pentru Spitalul Județean Galați depășesc 50 de milioane de lei, fonduri proprii și bani europeni. O parte din aparatură a ajuns deja la unitatea medicală, iar pentru restul echipamentelor se desfășoară proceduri de achiziție publică”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Sistemul de fluide medicale cuprinde un modul de gaze medicale, un modul pentru circuitele electrice, sisteme de iluminare și un modul pentru date și telecomunicații. Acesta va deservi secția ATI, Blocul Operator și Blocul de Nașteri, secția Chirurgie 3, Neurologia și secția de Chirurgie Toracică.

Citit 2485 ori Ultima modificare Sâmbătă, 12 Septembrie 2020 01:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.