Avântul Valea Mărului a promovat în Liga a III-a de fotbal
Foto: Sorin Pană/ Sportul Ilustrat

Avântul Valea Mărului a promovat în Liga a III-a de fotbal
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Duminică s-au disputat ultimele meciuri contând pentru barajul de promovare în eşalonul al treilea de fotbal. Au luat parte echipele desemnate drept câştigătoare din toate judeţele, plus cea a Capitalei. Au fost mai multe grupe, pe regiuni, fiecare cuprinzând câte trei echipe.

Avântul Valea Mărului - reprezentanta Galaţiului - a făcut parte din grupă cu Sportul Chiscani (Brăila) şi Victoria Gugeşti (Vrancea). Grupa noastră a fost dominată de jucătorii brăileni şi gălăţeni, ambele grupări acumulând câte 4 puncte - cu câte o victorie în faţa celor din Gugeşti (4-3 brăilenii şi 2-1 vălmărenii) şi un meci egal între ele. Cu această zestre de puncte, cele două formaţii vecine au promovat în Liga a III-a, acolo unde au mai activat nu cu mult timp în urmă.

După fluierul final, a fost anunţată situaţia promovatelor: 14 echipe direct, plus alte şapte de pe locul al doilea. Trei dintre acestea cu 4 puncte - Valea Mărului, CSM Rm. Sărat şi FC Plopeni, restul cu câte 3 puncte. 

Echilibru total în ultimul joc

Meciul de duminică seara, pe terenul din Rm. Sărat, dintre brăileni şi gălăţeni, a fost dominat de un echilibru pe toate planurile. În prima repriză, a fost o uşoară superioritate a brăilenilor (ai noştri apărându-se organizat), iar în mitanul al doilea s-au văzut mai mult cei de la Avântul Valea Mărului, dar fără cine ştie ce reuşite în planul eficacităţii, doar Andrei Frunză fiind mai aproape de gol. În aceste condiţii, la fluierul final al arbitrului Lucian Rusandu (din Sf. Gheorghe), tabela a rămas neatinsă: 0-0. Rezultatul reflectă, în mare măsură, precauţia celor două combatante de a nu pierde. 

S-au executat, totuşi, penaltiurile

Conform regulamentului, s-a procedat la executarea penaltiurilor, pentru departajare (fără prelungiri), Avântul câştigând cu 5-4, dar la puncte s-a contabilizat doar scorul de la finalul minutului 90. Pentru gălăţeni au transformat Moise, Hilohe, Perju, Ignat şi Blănaru, în timp ce Andrei Frunză a ratat.

Avântul a evoluat în formula: Olaru - Iancu, Moise, Morogan, Hilohe - Chiriac, Ignat, Manea, Ţuiu - Perju, Andrei Frunză. Au mai intrat: Mohoriţă, Blănaru, Teleagă şi Ţâmpău. Nu a putut fi folosit Sorin Frunză - accidentat, iar Manea a intrat nerefăcut.

Antrenorul vălmărenilor, Gheorghiţă Popa, a ţinut să precizeze: "A fost un joc specific de calificare pentru promovare, principalul obiectiv fiind acela de a nu primi gol. Ne-am organizat foarte bine în defensivă, strategie care ne-a fost de folos. După acest 0-0, ambele echipe şi-au îndeplinit obiectivul. Băieţii noştri au luat o scurtă pauză, în continuare ne gândim şi la un transfer, două şi apoi din nou la pregătiri pentru viitorul sezon."

Citit 7154 ori Ultima modificare Luni, 07 Septembrie 2020 18:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.