Senzațional. Galațiul se îmbracă în straie ciudate. Păpădia gâdilă pandemia (PAMFLET)

Senzațional. Galațiul se îmbracă în straie ciudate. Păpădia gâdilă pandemia (PAMFLET)
"O stație la Covid, vă rog!" Astfel urma să cerem o coborâre dacă n-ar fi dispărut maxi-taxiurile din oraș
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Ce sărbători frumoase vom avea la sfârșitul blestematului an 2020! Reprezentarea grafică a entității Sars-Cov-2 ne va provoca de pe arteziana de lângă Casa de Cultură a Sindicatelor: trebuie să recunoașteți că nu-i stă rău, poate așa vom reuși să ne adaptăm mai ușor la noile condiții de trai.

Optimismul învinge mereu

Pe toate canalele ni se transmite că trebuie să coabităm cu noul coronavirus, să ne învățăm cu el, să-l tolerăm: e un soi de picătură de la Wuhan de care nici nu mai știm dacă vrem să scăpăm. Suntem năuciți. Diverși specialiști de pe planetă sunt de părere că Sars-Cov-2 se va lăsa foarte greu dus, că nici vaccinul nu va apărea prea curând și că, în definitiv, e bine să fim optimiști. Rămâne ca fiecare țară sau fiecare comunitate să-și adapteze revenirea la viața de dinaintea declarării pandemiei, deși este aproape imposibil. Ne-au invadat măștile de protecție, ne ținem la distanță unul de celălalt și-i arătăm râzând cu degetul pe apropiații care își făceau prin martie provizii de făină, drojdie și conserve.

Peisagiștii știu mai bine

Schimbarea bordurilor și refacerea unei artere importante din municipiu - ce credeți? - nu sunt măsuri menite să ne aducă în albia virusului, nu așa ne putem considera frați de cruce cu baubaul analizat și comentat aproape zilnic de Organizația Mondială a Sănătății. Prin urmare, Primăria Galați a angajat câțiva specialiști peisagiști a căror temă va fi redecorarea urbei în nuanțele care domină anul 2020. Carul de reportaj și pamflet al "Vieții libere" a reușit să fotografieze o pagină din mapa de rebranding a Galațiului, poate cea mai importantă. „Viața nu trebuie să fie gri, este viu colorată, de altfel veți vedea ce vom reuși până la sărbătorile de iarnă”, ne-a declarat unul dintre profesioniștii care îi pregătesc municipiului un veritabil lifting facial.

Ce fel de întrebare e asta?

Plecând de la ideea unor contribuabili înfuriați din cauza hotărârilor nepopulare luate de Guvern, sugestie aruncată pe rețelele de socializare, artiștii însărcinați de primar vor împodobi coroana celebrei păpădii din fața platoului Casei de Cultură a Sindicatelor. „Am văzut pe Facebook că oamenii se distrau pe seama formei acestei fântâni arteziene, asemănând-o cu reprezentarea computerizată a coronavirusului, și am zis să ne apucăm de treabă, a intrat în detalii șeful de proiect, distrat de roșul aprins din vârful cililor care întruchipează bestia virală. E roșu de la partidul care a câștigat Primăria și care va rămâne la putere pe local și după alegerile din septembrie, nu-i așa?”, a întrebat retoric peisagistul aflat sub contract cu instituția condusă de Ionuț Pucheanu.

Living Covida Loca

Pamflet în versuri

Fier Vechi de Submarin Cosorescu

respect ??? smerire ??? n-am !!! nu vreau !!!/ mi-s cârciogar şi parazit !!!

mangleala-mi vine minunat,/ mi-s neam cu ea până-n sfârşit !!!

mă port murdar, vorbesc urât,/ mi-s împuţit până la os,

vărs flăcări, zgură şi nămol/ din fundul ochiului mâzgos !!!

urlu, trântesc, mi-s (re)numit/ drept şef al flegmelor din târg,

parfum de hoit răspândesc,/ duhori de votcă şi de smârc !!!

n-am şcoală, că n-am timp de ea !!!/ am dinţi de aur şi argint !!!

stau şi iau bani de pe la stat!/ să moară mama, dacă mint !!!

să nu mă observaţi, că muşc !!!/ tot neamul meu muşcă! halal !!!

muşcăm din jos, muşcăm din sus,/ muşcăm din ţară şi din cal !!!

sunt corturar! şi castelan !!!/ ş-am şi tupeu de hămişliu !!!

sunt mândru că nu sunt ca voi,/ sunt mândru că-s zamparagiu !!!

respect ??? smerire ??? nu aud !!!/ sunt şmecher tare de urechi !!!

CÂND N-AM CE BEA ŞI CE MÂNCA,/ DUC PURADEII LA FIER VECHI !!!

Galațiul în imagini

Vocea cetățeanului, vocea politicianului

Alte modificări pro-Sars-Cov-2 în Galați

Brătianu, cu pistol-termometru

* Moțul noului coronavirus poate fi urcat și pe turnul de televiziune, mai ales că restaurantul aflat la înălțime, ca orice altă crâșmă, este tras pe dreapta încă din primăvară. Așadar, nu deranjează pe nimeni și nici nu se știe dacă vom mai avea vreodată voie să luăm cina în oraș.

* Statuia lui I.C. Brătianu, de la Elice, face pasul la nivelul următor. Ce înseamnă „next step” în acest caz? Marelui politician, care a fost urcat pe soclu cu degetul arătător ițit spre celălalt mal al Dunării, i se montează un pistol pentru măsurarea temperaturii. Era nevoie de această reparație morală: de ce numai paznicul de la supermarket să aibă seara ce povesti, în sânul familiei? „Auzi, dragă, am găsit-o pe una cu 38 astăzi. Da, 38 de ani, divorțată, știi cum se uita la mine?”

* Nici statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, de lângă Grădina Publică, nu scapă de rebranding. Ieri, o echipă de muncitori cocoțați pe schelă îl echipa pe Cuza într-un combinezon medical.

* Momentan nu se cunoaște locul din oraș în care va fi amenajată o izoletă alegorică, dar până la sărbătorile de iarnă, când vom ieși toți cu un test în mână, mai e ceva vreme. Casa Roșie ar fi fost o variantă, dar au apărut contestatari.

Combinezona Zoster

Vom avea o Primărie paralelă

Decizia alianței PNL-USR-PLUS de a închiria fostul sediu al municipalității pentru alegerile locale din luna septembrie a surprins electoratul, mai ales că această clădire fusese eliberată din cauza riscului seismic. Se pare că ideea le aparține lui Bogdan Rodeanu și George Stângă, liderii înțelegerii locale care, în eventualitatea pierderii scrutinului de luna viitoare, ar putea să mai rămână o perioadă pe poziție. Dacă vine cineva în audiență sau să semnăm acte, o vom face, nu toată lumea știe că Primăria s-a mutat în altă parte, ne-a povestit un consilier local PNL.

PNL-Asereje-PLUS

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 3257 ori Ultima modificare Luni, 17 August 2020 01:48

Mai multe din această categorie: