UPDATE. Patru arestări în urma răfuielii care a pus orașul sub asediu. Un luptător K1 a fost hăcuit cu cuțitele în plină stradă
Foto: Facebook pagina personală/Adrian Florea

UPDATE. Patru arestări în urma răfuielii care a pus orașul sub asediu. Un luptător K1 a fost hăcuit cu cuțitele în plină stradă
Evaluaţi acest articol
(35 voturi)

UPDATE ora 19.20: Magistrații Tribunalului Galați au admis, în urmă cu puțin timp, propunerea procurorilor de arestare preventivă a celor patru suspecți care l-ar fi agresat pe luptătorul K1 în conflictul din noaptea de miercuri spre joi. Onilă Eugen Sorin, Guzu Ion, Șerban Costică și Onilă Marius Constantin au primit mandate de arestare pentru 30 de zile sub acuzațiile de tentativă de omor, respectiv complicitate la tentativă de omor. 


Un conflict cu consecințe grave a avut loc în Galați în noaptea de miercuri spre joi, în urma căruia un bărbat de 34 de ani, cunoscut în mediul luptătorilor de K1, a ajuns în stare critică la spital. Acesta ar fi fost înjunghiat într-o dispută cu o grupare rivală. Polițiștii au fost în alertă timp de aproape 24 de ore, patru dintre presupușii agresori fiind ridicați de trupele speciale dintr-o comună din județul Brăila. 

Incidentul sângeros a avut loc aproape de miezul nopții de miercuri spre joi, pe strada Combinatului, aproape de Viaduct. Un grup de bărbați aflat în zona unei consignații ar fi fost încolțit de mai mulți tineri, printre care se afla și cel ce avea să devină unica victimă a conflictului, un gălățean de 34 de ani, luptător de K1. În urma a ceea ce acum polițiștii numesc un ”conflict spontan”, care ar putea avea însă la origini neînțelegeri mai vechi, cele două grupuri s-au încăierat, fiind scoase la iveală armele albe. Sportivul a fost înjunghiat grav, cum aveau să constate mai întâi medicii de la Spitalul de Urgență, unde acesta a fost dus mai mult mort decât viu, și mai apoi anchetatorii. 

”În urma activităților investigative, procurorii criminaliști din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați și polițiștii Serviciului Investigații Criminale au stabilit că, aflându-se în zona mai sus menționată, bărbatul de 34 de ani ar fi încercat să agreseze fizic un bărbat, în ajutorul căruia au intervenit mai multe persoane. Una dintre acestea, un bărbat de 30 de ani, i-ar fi aplicat victimei o lovitură de cuțit în zona gâtului”, explică cms. șef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați. Victima, pe nume Adrian Florea, a fost operată de urgență, aflându-se în stare critică la Terapie Intensivă. 

Căutați în două județe

Timp de aproape 24 de ore, polițiștii gălățeni au fost în alertă maximă, mai ales că existau indicii ale unei posibile răzbunări din partea apropiaților luptătorului. Au identificat patru posibili agresori, în persoanele unor tineri cu vârste cuprinse între 22 și 32 de ani, care au reușit însă, în primă fază, să își facă pierdute urmele. Au fost reperați pe raza județului Brăila, în comuna Cuza Vodă, de unde au fost ridicați de trupele speciale și aduși la Galați, pentru audieri. 

”Întrucât, în urma examinării medico-legale, s-a constatat că victimei i-a fost pusă în primejdie viața, fapta a fost încadrată juridic la tentativă de omor. Cei patru bărbați, cercetați pentru tentativă de omor, respectiv complicitate la tentativă de omor, au fost reținuți de Parchetul de pe lângă Tribunalul Galați, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă”, a completat purtătorul de cuvânt al IPJ Galați. Dacă vor fi găsiți vinovați, ei riscă pedepse de la 5 la 10 ani de închisoare.

Citit 26644 ori Ultima modificare Joi, 27 August 2020 14:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.