UPDATE: Detonatorii bancomatelor din Galaţi au ajuns după gratii. Flagrant realizat de DIICOT (VIDEO)

UPDATE: Detonatorii bancomatelor din Galaţi au ajuns după gratii. Flagrant realizat de DIICOT (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

UPDATE, miercuri, 1 decembrie 2021. Spărgătorii de bancomate, condamnări și despăgubiri grele. Primele sentințe pentru „teroriștii” de la CEC


UPDATE 23 octombrie 2020 - Cei patru suspecţi reţinuţi în urma flagrantului făcut de poliţişti şi DIICOT Galaţi în comuna vrânceană Vulturu au primit mandate de arestare în urmă cu puţin timp. Ei vor sta după gratii pentru următoarele 30 de zile în baza mandatelor emise de Tribunalul Galaţi, care a dat curs astfel solcitării de arestare preventivă formulată de procurorii DIICOT.

Ei sunt acuzați de constituire de grup infracțional organizat, furt calificat și nerespectarea regimului armelor și munițiilor, în formă continuată.


La mai bine de o lună de la cele două spargeri de bancomate comise pe raza judeţului Galaţi, la Lieşti şi la Tuluceşti, autorităţile au reuşit să dea de urma autorilor. Patru bărbaţi din Tecuci au fost capturaţi în timp ce încercau să detoneze, prin acelaşi mod de operare, un bancomat din comuna vrânceană Vulturu. 12 percheziţii şi tot atâtea persoane aduse la audieri constituie bilanţul operaţiunilor ulterioare flagrantului.

Presupuşii hoţi care au spart prin detonare două bancomate în judeţul Galaţi în cursul lunii septembrie au fost capturaţi în urma unei operţiuni complexe, coordonate de procurorii DIICOT Galaţi, la care au participat ofiţeri de informaţii şi poliţişti din două judeţe. Un bancomat din comuna Vulturu, judeţul Vrancea, a fost punctul în care gruparea din Tecuci a fost reţinută, în noaptea de 21 spre 22 octombrie, în timp ce încerca să detoneze ATM-ul pentru a fura bani. Anchetatorii se aşteptau ca indivizii să dea o nouă lovitură, după ce, la începutul acestei luni, în noaptea de 2 spre 3 octombrie, un alt bancomat, din localitatea vrânceană Păuneşti, a fost spart într-un mod similar cu cel utilizat la Lieşti, în noaptea de 10 spre 11 septembrie, şi la Tuluceşti, trei zile mai târziu. Doar din ultimul, susţin anchetatorii, au reuşit să fure bani. "Ca urmare a exploziei produse, ATM-ul unităţii bancare a fost adus în stare de degradare, astfel că au devenit accesibile sertarele destinate păstrării bancnotelor, acestea fiind eliberate în sediul profesional. În vederea însușirii bancnotelor, o parte dintre autorii faptelor au pătruns în interiorul agenției, de unde au preluat bancnotele eliberate ca urmare a deflagrației, prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 120.000 de lei", precizează procurorii DIICOT care au coordonat instrumentarea cazului.

Tentative eşuate în Vrancea

Gruparea a trecut graniţele judeţului în noaptea de 2 spre 3 octombrie, pentru a ataca un bancomat din comuna Păuneşti. Încercarea de a sustrage bani nu a avut efectul scontat, operaţiunea eşuând, la fel ca în cazul bancomatului de la Lieşti. "La ATM-ul de pe raza comunei Păunești, au introdus materiale explozive în fanta acestuia, dar din motive independente de voința lor, deflagrația produsă nu a avut efectul scontat, astfel că dispozitivul electronic nu a eliberat suma de bani, însă a fost adus în stare de nefuncționare", explică anchetatorii.

Tecucenii nu au renunţat şi, trei săptămâni mai târziu, în noaptea de miercuri spre joi, au atacat din nou, de data aceasta la Vulturu, foarte aproape de graniţa cu judeţul Galaţi. "În noaptea de 21 spre 22 octombrie, în jurul orei 3,10, procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Galați împreună cu polițiști din cadrul Direcției Operațiuni Speciale au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a unui număr de patru persoane care au introdus materiale explozive în fanta unui bancomat din localitatea Vulturu, județul Vrancea, pe care intenționau să le detoneze, în scopul sustragerii sumelor de banilor aflate în interiorul acestuia. Pe parcursul intervenției, s-a folosit armamentul din dotare, cu muniție neletală pentru somație, întrucât persoanele bănuite au încercat să fugă de la fața locului, cu un autoturism, fiind blocate chiar la locul faptei", concluzionează anchetatorii.

La operaţiunea de prindere în flagrant au participat poliţişti de investigaţii criminale din Galaţi şi Vrancea, dar şi de la Direcția de Investigații Criminale a IGPR. Imediat după ce au fost reţinuţi cei patru suspecţi, 12 percheziţii domiciliare au fost făcute pentru depistarea de probe şi a altor eventuali complici. 12 persoane au fost duse la audieri, la sediul DIICOT Galaţi.

Sursa video, diicot.ro

Citit 5866 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Decembrie 2021 21:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.