BREAKING NEWS. ALERTĂ la Tulucești, după ce un bancomat a fost aruncat în aer (UPDATE)

BREAKING NEWS. ALERTĂ la Tulucești, după ce un bancomat a fost aruncat în aer (UPDATE)
Foto, Teodora Miron
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

UPDATE, miercuri, 1 decembrie 2021. Spărgătorii de bancomate, condamnări și despăgubiri grele. Primele sentințe pentru „teroriștii” de la CEC


UPDATE, 23 octombrie 2020: Detonatorii bancomatelor din Galaţi au ajuns după gratii. Flagrant realizat de DIICOT (VIDEO)


Alertă în comuna Tulucești, după ce persoane necunoscute au aruncat în aer un bancomat și au fugit cu banii din interiorul acestuia. Totul s-a întâmplat marți dimineață, în jurul orei 4,00, zgomotul produs de deflagrație atrăgând atenția paznicului de la primărie, care a și dat alarma la 112. Polițiștii au ajuns imediat la fața locului, dar indivizii au reușit să fugă cu prada. Oamenii legii fac acum cercetări pentru identificarea hoților.

Alarma a fost dată de paznicul de la Primăria Tulucești, bancomatul fiind situat într-o clădire aflată vizavi de instituția publică. Angajatul primăriei a auzit zgomotul produs de deflagrație și a ieșit imediat să vadă ce se întâmplă. ”În jurul orei patru, după ce îmi făcusem rondul, am intrat în cabină și am auzit o bubuitură. Mi-am dat seama că ceva se întâmplă, m-am uitat pe geam și am văzut fum, alte bubuituri, probabil de la spartul geamurilor, unul a intrat înăuntru, unul a rămas afară. Totul a durat cam un minut. Aveau mașina parcată în zonă, au trecut prin fața căminului și au plecat spre Bârlad. Erau îmbrăcați în negru, unul era scund, nu erau nici grași, nici slabi”, își amintește Grigore Iamandi, paznicul de la Primăria Tulucești. 

Imediat ce s-a dat alarma, la fața locului au ajuns de urgență mai multe echipe din cadrul IPJ Galați. ”Polițiștii ajunși la scurt timp la fața locului au constatat faptul că persoane necunoscute ar fi forțat mecanic fanta de eliberare a bancnotelor de la acest bancomat. În urma deflagrației, partea din spate a bancomatul a fost distrusă, iar din interior a fost sustrasă o sumă de bani”, ne-a declarat Ciprian Stoica, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați. 

Mai exact, hoții au pus explozibilul în fanta bancomatului, explozia deteriorând partea din spate a acestuia. Ulterior, au fost sparte două geamuri, unul de la intrarea principală și unul de la intrarea în bancă, astfel ca hoții să ajungă la bani. Totul a fost surprins de camera de supraveghere postată la intrarea în bancă, așa că polițiștii au luat imaginile și încearcă acum să îi identifice pe autori.

Foto: Silviu Anton

Până la identificarea și prinderea acestora, localnici se tem și spun că există riscul să se trezească cu hoții și peste ei în case. ”Sunt veniți de prin afară, au experiență. Cu pandemia asta au venit toți acasă și acum ne este frică să mai stăm în case pentru că riscăm să ne trezim cu ei peste noi”, ne-a spus o localnică. 

Mai mult, aceștia cred că hoții au acționat la pont, bancomatul fiind alimentat în cursul zilei de luni, fiind perioada în care se plătesc pensiile. ”Ieri dimineață bancomatul nu avea bani. Fiica mea a venit pe la ora 11,00 și a scos bani de aici, abia atunci a fost alimentat bancomatul. Știau că are bani în el și de aia au acționat”, ne-a spus o altă localnică.  

Polițiștii continuă acum cercetările pentru identificarea și prinderea autorilor, dar și pentru a stabili prejudiciul. ”În cauză a fost întocmit un dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „Furt calificat”, faptă prevăzută și pedepsită de art.229 Cod Penal, de către polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale din cadrul IPJ Galați, care au preluat cercetările, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați”, a conchis purtătorul de cuvânt al IPJ. 

Acesta este al doilea bancomat din județul Galați atacat de hoți. Săptămâna trecută, hoții au încercat să fure bani dintr-un alt automat similar, situat pe raza localității Liești.


UPDATE IPJ GALAȚI: La data de 15.09.2020, în jurul orei 04.00 I.P.J. Galați a fost sesizat prin SNUAU 112, despre faptul că, în comuna Tulucești, județul Galați, bancomatul, aparținând unei unități bancare, din incinta unei societăți comerciale, prezintă urme de distrugere.

Polițiștii ajunși la scurt timp la fața locului au constatat faptul că persoane necunoscute, ar fi forțat mecanic fanta de eliberare a bancnotelor de la acest bancomat.

În urma deflagrației, partea din spate a bancomatul a fost distrusă, iar din interior a fost sustrasă o sumă de bani.

În cauză a fost întocmit un dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „Furt calificat”, faptă prevăzută și pedepsită de art.229 Cod Penal, de către polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale din cadrul IPJ Galați, care au preluat cercetările, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați.


Alertă în localitatea gălăţeană Tulucești, după ce persoane necunoscute au spart bancomatul unei bănci situată vizavi de sediul primăriei. Conform surselor noastre, bancomatul a fost aruncat în aer, iar hoții au reușit să fugă cu cutia cu bani.

Poliția este la fața locului și face cercetări.

Vom reveni cu amănunte.

Citit 8220 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Decembrie 2021 21:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.