Secții închise și zeci de angajați infectați cu COVID-19
Foto: Marian Calestru

Secții închise și zeci de angajați infectați cu COVID-19
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

Activitatea celui mai mare spital din județul Galați este perturbată din cauza unor noi focare de COVID-19 apărute în rândul angajaților. Trei secții importante ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Galați sunt închise, pentru următoarele două săptămâni, iar zeci de cadre medicale infectate cu SARS-CoV-2 sunt ținute în carantină, la domiciliu. Pentru că și epidemiologul spitalului s-a îmbolnăvit, a fost cerut sprijin din partea DSP Galați.

Situația cea mai delicată pare să fie la Nefrologie, acolo unde ambii medici ai secției s-au îmbolnăvit de COVID-19. Și în secția Chirurgie III au fost diagnosticați doi medici, iar la Medicală I s-au îmbolnăvit patru medici, adică jumătate din câți are secția.

”La Chirurgie III, cinci angajați, dintre care doi medici, au fost testați pozitiv cu COVID-19, dintr-un total de 27 de angajați. La Nefrologie, șase angajați din 16 sunt pozitivi. Din păcate, printre bolnavi se află și cei doi medici din secție. La Medicală I, din 32 de angajați, jumătate sunt pozitivi, dintre care și patru medici. Toate cele trei secții au fost închise, pentru două săptămâni, urmând să fie efectuată dezinfecția. Contacții direcți ai persoanelor diagnosticate vor fi testați la șapte zile după contactul cu cazul pozitiv. Toți angajații infectați au dezvoltat forme ușoare ale bolii și sunt tratați la domiciliu”, a precizat Alina Dobrea, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Galați.

Coordonare din partea DSP Galați

Și singurul medic epidemiolog angajat de Spitalul Județean Galați pe baza unui contract de prestări servicii a fost diagnosticat cu COVID-19, astfel încât, pentru realizarea anchetelor epidemiologice, a fost cerut sprijinul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Galați.

”Anchetele epidemiologice din spital sunt făcute de personalul Compartimentului de Prevenire și Control al Infecțiilor Nozocomiale din cadrul unității sanitare, sub coordonarea tehnică și metodologică a unui medic epidemiolog desemnat de DSP Galați. În acest moment, volumul de muncă este foarte mare”, a explicat Ani Nistor, purtătorul de cuvânt al DSP Galați.

Din data de 13 noiembrie și până în prezent, 88 de cadre medicale din Spitalul Județean Galați au fost diagnosticate cu COVID-19. Este vorba despre 14 medici, dintre care trei rezidenți, 37 de asistente, 21 de infirmiere, 11 îngrijitoare, o moașă, doi brancardieri și doi membri ai personalului TESA.

Citit 5828 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Iunie 2023 07:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.