Evaluaţi acest articol
(8 voturi)
7 comentarii

Până pe 10 decembrie 2020, activitatea de relaţii cu publicul la sediul central al Primăriei Galaţi din strada Domnească nr. 54 a fost suspendată, sesizările şi solicitările putând fi depuse doar în format electronic. Măsura, comunicată de municipalitate ieri dimineaţă, a fost luată pentru a reduce riscul răspândirii infecției cu noul coronavirus, având în vedere apariția unor noi cazuri de infectare în rândul angajaților. Până la prânz fuseseră confirmate 30 de cazuri de infectări cu SARS-CoV-2, în compartimente diferite ale Primăriei, inclusiv în rândul persoanelor cu funcţii importante de conducere. 

După ce, din 17 noiembrie, câteva dintre activităţile cu publicul la Direcția de Impozite, Taxe şi Alte Venituri Locale au fost temporar suspendate, iar activitatea cu publicul pentru vizarea autorizațiilor taxi și de transport a fost suspendată până pe 6 decembrie 2020 din cauza infectărilor cu noul coronavirus, iată că Primăria municipiului Galaţi a fost nevoită să ia o măsură radicală.
Ieri dimineaţă, Primăria a anunţat suspendarea activității de relații cu publicul la sediul central din strada Domnească nr. 54, în perioada 26 noiembrie – 10 decembrie. „Sesizările și solicitările pot fi depuse în continuare în format electronic (sesizări
primariagalati.ro), cu mențiunea că pot apărea întârzieri în procesarea documentelor”, a transmis Biroul de presă al Primăriei. Măsurile au fost luate „pentru a reduce riscul răspândirii infecției cu noul coronavirus, având în vedere apariția unor noi cazuri de infectare în rândul angajaților”, a precizat Primăria.
Conform datelor noastre, până ieri, la prânz, numărul cazurilor confirmate de infectare cu SARS-CoV-2 ajunsese la 30, iar testările erau în desfăşurare.
Cazurile sunt înregistrate pe compartimente diferite, care funcţionează nu numai în sediul central, ci şi în alte sedii precum cel de la Taxe şi Impozite şi cel de la Fond Locativ. Printre cei infectaţi sunt şi persoane cu funcţii importante de conducere în cadrul Primăriei.
Pe scurt, angajaţii Primăriei, cu funcţii de conducere sau de execuție s-au testat iar la confirmarea infectării s-au autoizolat, aşteptând anchetele epidemiologice. Din păcate, uneori aşteptarea devine la fel de lungă cât perioada de carantinare, la finalul căreia ar trebui să se poată întoarce la locul de muncă.
„Se fac eforturi pentru asigurarea continuităţii activităţii”, ne-a dat asigurări Biroul de Presă al Primăriei.

Ce spune Direcţia de Sănătate Publică

“Direcția de Sănătate Publică (DSP) Galați a fost informată, în cursul dimineții de miercuri, despre existența unui focar de COVID-19 la Primăria Municipiului Galați. Din datele preliminare, este vorba despre cinci angajați confirmați cu COVID-19, pentru care s-a luat măsura izolării la domiciliu, și despre 13 contacți direcți, care sunt în carantină la domiciliu. A fost recomandată dezinfecția terminală a spațiilor, iar anchetele epidemiologice sunt acum (miercuri după amiază - n.red.) în curs de desfășurare", a precizat Ani Nistor, purtătorul de cuvânt al DSP Galați.

Citit 1426 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Noiembrie 2020 19:34

7 comentarii

 • postat de DAN Vineri, 27 Noiembrie 2020 16:45 82.79.132.*** Link la comentariu
  0
  0

  SI FARA PANDEMIE TOT ACTIVITATE 0 AVEAU

  Raportează
 • postat de vasile Joi, 26 Noiembrie 2020 14:54 136.255.134.*** Link la comentariu
  1
  1

  Primarul este infectat cu SARS cov2 a doua oara; prea multe audiente ? Se pare ca numarul corect este 60 nu "30 de cazuri de infectări " ?!

  Raportează
 • postat de Cetatean Joi, 26 Noiembrie 2020 12:55 84.117.41.*** Link la comentariu
  7
  4

  Alexutz, sa rugam parlamentarii PNL (cei care au scos mizeria de lege)
  sa le mai adauge la iesirea la pensie mai devreme, inca doi ani in plus
  pe langa cei doi din lege, ca de...saracii au inhalat atat aer poluat de combinat
  incat au plamanii cafenii.
  Dar vine el si 6 decembrie si vom vedea atunci cum fosilele PNL isi vor scoate
  camasa.

  Raportează
 • postat de Doru Joi, 26 Noiembrie 2020 12:29 46.97.34.*** Link la comentariu
  0
  8

  Relatiile cu publicul pot continua la sediul PSD de vis-a-vis, pregatit corespunzator anti COVID 19.
  Recomand totusi purtarea mastii si igiena personala cat mai stricta intrucat exista riscul infectarii cu ciuma rosie

  Raportează
 • postat de ss Joi, 26 Noiembrie 2020 12:27 5.13.182.*** Link la comentariu
  1
  4

  Au folosit mastile de protectie sau nu servesc "oprelisti" de acest gen?

  Raportează
 • postat de ss Joi, 26 Noiembrie 2020 12:25 5.13.182.*** Link la comentariu
  0
  5

  sunt ocupati cu alegerile?

  Raportează
 • postat de Alexutz Joi, 26 Noiembrie 2020 09:58 5.2.205.*** Link la comentariu
  6
  11

  Va rog ca fiecare dintre noi sa donam cate un prosop ca au transpirat saracii de cat au muncit.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.