Când va fi redeschis părculeţul de la Parfumul Teilor? (FOTO)
Foto: Marian Calestru

Când va fi redeschis părculeţul de la Parfumul Teilor? (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Gălăţenii nu mai au răbdare şi vor să se bucure de zilele însorite ale primăverii în părculeţul de la Parfumul Teilor, proaspăt modernizat. Chiar dacă intrarea în parc este încă restricţionată de o bandă galbenă, şi marţi, şi miercuri, respectiv 2 și 3 martie 2021, câteva doamne au păşit peste ea şi s-au relaxat pe o bancă, stând de vorbă.

Nu mai puţin adevărat este că, potrivit panoului de şantier, schimbarea la faţă a parcului ar fi trebuit să se încheie pe 6 decembrie 2020. Numai că, săpăturile arheologice efectuate în parc - cercetări care au scos la lumină un spectaculos bazin de apă, construit în 1944, pentru stingerea incendiilor provocate de bombardamente - a făcut ca începerea lucrărilor propriu-zise de modernizare şi amenajare să mai întârzie.

Conform datelor oficiale, la finele anului trecut investiţia era realizată în proporţie de 95 la sută, iar data de finalizare stabilită era 31 ianuarie 2021. Termenul a fost depăşit deja şi nu puţini sunt gălăţenii care ne-au întrebat de ce parcul nu este redeschis publicului pentru că lucrările par să fie încheiate.

Ei bine, se pare că tot a mai rămas câte ceva de făcut. În cursul zilei de miercuri, 3 martie 2021, trotuarul din zona parcului a fost spart, iar o echipă de muncitori a lucrat la cablurile electrice care alimentează acest areal. Rămâne de văzut dacă nu au rămas şi alte intervenţii de executat.

Reamintim că pentru proiectarea și execuția lucrărilor de modernizare a parcului, în valoare de 530.234,25 de lei cu TVA, a fost încheiat un contract cu asocierea firmelor SC Perfecta Impex SRL, SC Rovis Lider SRL și SC Arhideskvision SRL. Proiectul a prevăzut amenajarea aleilor pietonale prin reconfigurarea acestora cu dale, amenajarea peisagistică a spațiilor verzi, inclusiv instalarea unei rețele automatizate de irigații, refacerea rețelei de iluminat ambiental, înlocuirea mobilierului urban și punerea în valoare a monumentului de for public - Monument comemorativ al Răscoalei de la 1907. În parcul modernizat trebuie să prindă rădăcini un molid argintiu, patru salcâmi globulari şi şase mesteceni, dar şi trandafiri, lavandă, liliac, lămâiţă, tuia şi ienupăr, plantate în toamna trecută.

Sperăm ca parcul să fie redeschis publicului cât mai curând.

Citit 2759 ori Ultima modificare Joi, 04 Martie 2021 17:36

4 comentarii

 • postat de Oana
  Joi, 04 Martie 2021 14:30
  188.24.196.***
  Foarte frumos. Iată că se poate și la noi. Ne trebuie doar bunăvoință și înțelegere.

  Totuși...doamna Melinte, nu ar strica o sesizare către primar,către primărie, către constructor sau către Duhul Sfânt, să nu uite de gardul acela ce arată mizerabil mânjit cu acele grafitti-uri cocălărești, golănești. Să dea constructorul/primăria cu vopsea, o spoială acolo cât de minimalistă... O vopsea zincată sau de orice altă culoare.

  Dar apropo, sistem de supraveghere au avut în plan să instaleze? Au pus și camere de supraveghere? Sau, cu prima ocazie auzim cum că "scelerații, golanii, babuinii, vandalii au și stricat ce s-a făcut bun acolo?
  Fiindcă pe ăceia nu-i poți civiliza decânt făcându-i să-i usture buzunarul pentru tot ceea ce strică/distrug/vandalizează.

  Poate, dacă nu s-a gândit primăria și la un sistem de supraveghere acolo, nu ar strica să faceți ca unitate de presă o interpelare către domnul primar.

  Mulțumim,
  0
  2
  Raportează
 • Miercuri, 03 Martie 2021 20:34
  78.96.82.***
  Ce frumos arată... Și nu doar această zonă. De asemenea, așa va arăta tot orașul când toate parcurile, zonele, cartierele etc. vor fi fost modernizate! :)

  Acuma... eu nu vreau să mă enervez, dar, în ultima perioadă, am remarcat o creștere a exprimării postacilor... Ultima oară când am comentat, am zis că stăpânii lor "de driapta" au reconsiderat și încep livrarea banilor. Pare-se că am avut dreptate! "Stimați"... "stimate" forme de viață... puteți arunca cu noroi în primar și administrație cât vreți! Că se mai greșește, asta e, sunt oameni! Din fericire, în final, totul va arăta cât mai bine și va fi de calitate!

  PS Un om inteligent (nu o formă de viață mononeuronală), căruia nu îi convine DELOC ce se întâmplă în orașul în care locuiește, își face băgăjelul și se duce unde îi place, gen Cloooj, mucurești, mai ales în sectorul 1 din mucurești!
  20
  15
  Raportează
 • postat de carmen
  Miercuri, 03 Martie 2021 20:04
  195.32.91.***
  dar radacina care se vede in foto de ce nu sa scos sau se taia pitin mai sus si se punea flori in trunchi........zici ca e o,, placinta,, de elefant
  10
  9
  Raportează
 • postat de Votant pacalit, da pacalit rau
  Miercuri, 03 Martie 2021 18:50
  5.14.131.***
  5 melearde vechi? De fapt nu e mult, că 400 de milioane vechi a "valorat" trecerea de pietoni de pe faleza, de la parcul Viva.
  Bravos. Tot înainte, pionieri.
  10
  15
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.