Când va fi redeschis părculeţul de la Parfumul Teilor? (FOTO)
Foto: Marian Calestru

Când va fi redeschis părculeţul de la Parfumul Teilor? (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Gălăţenii nu mai au răbdare şi vor să se bucure de zilele însorite ale primăverii în părculeţul de la Parfumul Teilor, proaspăt modernizat. Chiar dacă intrarea în parc este încă restricţionată de o bandă galbenă, şi marţi, şi miercuri, respectiv 2 și 3 martie 2021, câteva doamne au păşit peste ea şi s-au relaxat pe o bancă, stând de vorbă.

Nu mai puţin adevărat este că, potrivit panoului de şantier, schimbarea la faţă a parcului ar fi trebuit să se încheie pe 6 decembrie 2020. Numai că, săpăturile arheologice efectuate în parc - cercetări care au scos la lumină un spectaculos bazin de apă, construit în 1944, pentru stingerea incendiilor provocate de bombardamente - a făcut ca începerea lucrărilor propriu-zise de modernizare şi amenajare să mai întârzie.

Conform datelor oficiale, la finele anului trecut investiţia era realizată în proporţie de 95 la sută, iar data de finalizare stabilită era 31 ianuarie 2021. Termenul a fost depăşit deja şi nu puţini sunt gălăţenii care ne-au întrebat de ce parcul nu este redeschis publicului pentru că lucrările par să fie încheiate.

Ei bine, se pare că tot a mai rămas câte ceva de făcut. În cursul zilei de miercuri, 3 martie 2021, trotuarul din zona parcului a fost spart, iar o echipă de muncitori a lucrat la cablurile electrice care alimentează acest areal. Rămâne de văzut dacă nu au rămas şi alte intervenţii de executat.

Reamintim că pentru proiectarea și execuția lucrărilor de modernizare a parcului, în valoare de 530.234,25 de lei cu TVA, a fost încheiat un contract cu asocierea firmelor SC Perfecta Impex SRL, SC Rovis Lider SRL și SC Arhideskvision SRL. Proiectul a prevăzut amenajarea aleilor pietonale prin reconfigurarea acestora cu dale, amenajarea peisagistică a spațiilor verzi, inclusiv instalarea unei rețele automatizate de irigații, refacerea rețelei de iluminat ambiental, înlocuirea mobilierului urban și punerea în valoare a monumentului de for public - Monument comemorativ al Răscoalei de la 1907. În parcul modernizat trebuie să prindă rădăcini un molid argintiu, patru salcâmi globulari şi şase mesteceni, dar şi trandafiri, lavandă, liliac, lămâiţă, tuia şi ienupăr, plantate în toamna trecută.

Sperăm ca parcul să fie redeschis publicului cât mai curând.

Citit 3199 ori Ultima modificare Joi, 04 Martie 2021 17:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.