Autorizaţie pentru primii kilometri de drum către Podul de la Brăila

Autorizaţie pentru primii kilometri de drum către Podul de la Brăila
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunţă că a fost emisă autorizația de construire pentru primii şapte kilometri de drum de legătură cu podul peste Dunăre de la Brăila. Este vorba despre lucrările pentru sectoarele de drum principal Brăila - Jijila: km 2+560 - km 4+150 și km 11+980 - km 16+450 la obiectivul Pod Suspendat peste Dunăre în zona Brăila.

„Urmează, în curând, și pentru restul acestor drumuri, fără de care podul nu ar putea fi dat în trafic la finalul anului viitor. În mod normal, construcția drumurilor trebuia să înceapă simultan cu Podul, dar birocrația (exproprieri, acorduri) nu a fost rezolvată la timp. Am făcut un pas mare astăzi pentru evitarea scenariului negativ în care, la sfârșitul anului 2022, Podul terminat ar rămâne «muzeu»”, scrie, într-o postare publică pe Facebook, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

În ceea ce priveşte licitaţia pentru drumul expres Brăila-Galaţi, săptămâna viitoare, la Curtea de Apel Bucureşti, este programat un nou termen al procesului intentat de compania Astaldi împotriva CNAIR.

Citit 5115 ori Ultima modificare Sâmbătă, 06 Martie 2021 00:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.