Nouă milioane de lei pentru lapte, cornuri și mere în școlile gălățene
Foto: arhivă

Nouă milioane de lei pentru lapte, cornuri și mere în școlile gălățene
Investiții în sănătate, hrana elevilor și infrastructură
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

În Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), Consiliul Județean Galați a anunțat vineri, 5 martie 2021, atribuirea celor nouă loturi de livrări referitoare la furnizarea și distribuția de produse lactate, produse de panificație și fructe privind implementarea Programului pentru şcoli al României – aferente anului şcolar 2020-2021.

Valoarea totală a achiziției este de circa nouă milioane de lei (exclusiv TVA), iar din cele nouă loturi, patru se referă la livrarea și distribuția produselor lactate, alte patru la produsele de panificație, acestea opt acoperind anumite zone din județ (Galați-Vânători, Tecuci, Târgu Bujor și Pechea), iar ultimul lot are în vedere livrarea și distribuția fructelor în județ.

În urma închiderii procedurii, ”zona” produselor lactate va fi acoperită de asocierea dintre Meridian Agroind SRL din Râmnicu-Sărat și gălățenii de la Patisgal SRL care au câștigat, de altfel, și livrarea a trei loturi de produse de panificație. Ultimul lot din această categorie, pentru zona Târgu Bujor, i-a revenit asocierii dintre brăilenii de la Management Objectives SRL, compania vâlceană Vel Pitar SA și dâmbovițenii de la Velrom SRL, în timp ce de livrarea fructelor în unitățile de învățământ gălățene se va ocupa firma suceveană Ama Fruct CP SRL.

Lucrări și dotări medicale la spitale

Tot la început de primăvară, Consiliul Județean Galați a atribuit și furnizarea dotărilor medicale aferente proiectului de “Extindere, Reabilitare, Modernizare și Dotare Ambulatoriu Integrat de Specialitate al Spitalului Clinic Județean de Urgență «Sf. Apostol Andrei», la valoarea de circa 1,78 milioane lei fără TVA. De livrarea aparaturii medicale în acest caz se va ocupa o asociere formată din 13 companii, avându-i ca lideri pe ofertanții bucureșteni DTL Medical SRL și Caro International SRL.

La această dată, în SEAP/SICAP, Consiliul Județean Galați, în calitate de autoritate contractantă, a deschis, pe finalul lunii februarie 2021, alte trei proceduri de achiziție publică. Astfel, este vorba, în primul rând, despre proiectarea şi execuţia lucrărilor pentru creşterea eficienţei energetice la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase “Sf. Cuvioasa Parascheva", la o valoare de 1,12 milioane lei. Circa 463 mii de lei reprezintă valoarea indicatoarelor rutiere necesare instituției pentru drumurile județene, iar furnizarea dotărilor aferente laboratorului de microbiologie moleculară pentru evaluare imunologică şi virusologică a pacienţilor de Spitalul de Boli Infecţioase a fost estimată la aproape 258 mii lei.

Citit 1897 ori Ultima modificare Luni, 08 Martie 2021 20:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.