Atribuirea locurilor în parcări, în dezbatere publică. Regulament propus de Primăria Galaţi
Foto: Marian Calestru

Atribuirea locurilor în parcări, în dezbatere publică. Regulament propus de Primăria Galaţi
Evaluaţi acest articol
(33 voturi)

Un proiect al regulamentului de atribuire a locurilor în parcările de reședință din oraș a fost lansat în dezbatere publică de Primăria municipiului Galaţi atât pe site-ul propriu www.primariagalati.ro, cât şi la sediul din strada Domnească nr. 54. Propunerile, sugestiile sau opiniile persoanelor interesate pot fi depuse zilnic, până în data de 25 aprilie 2021.

„Se aprobă tariful de bază al abonamentului pentru utilizarea unui loc de parcare în parcările de reședință în cuantum de 250 lei/an. Perioada pentru care se atribuie locurile de parcare este de trei ani, primul an fiind considerat cel următor organizării procedurii de atribuire”, prevede proiectul de regulament supus dezbaterii publice. Vă prezentăm cele mai importante prevederi.

Conform documentului, atribuirea locurilor de parcare din parcările de reședință se poate realiza doar către persoanele cu domiciliul/reședința în municipiul Galați, în zona de deservire a parcării, care nu figurează în evidențele fiscale ale Primăriei cu obligații de plată restante către bugetul local şi au în proprietate/folosință un autoturism. „Autoturismul trebuie să fie cu inspecția tehnică periodică valabilă, să aibă asigurarea RCA valabilă și să fie declarat și înregistrat în evidențele fiscale ale Primăriei Galați”, precizează regulamentul.

„Nu vor fi admise la procedura de atribuire a locurilor de parcare de reședință persoanele fizice care: nu pot dovedi domiciliul/reşedinţa în imobilele arondate parcărilor de reședință; deţin garaje amplasate în zonă; nu deţin un autoturism în proprietate/folosință”, se arată în document.

Conform proiectului, se va organiza licitaţie în cazul în care un loc de parcare va fi solicitat de mai multe persoane: „Preţul de pornire al licitaţiei îl reprezintă valoarea tarifului de bază pentru parcare de reședință. Pentru cazurile în care atribuirea locurilor de parcare se va face prin licitaţie publică cu strigare, saltul de licitaţie se stabileşte la valoare de 10 lei”.

„În cazul ocupării locului atribuit de către un alt vehicul, titularul abonamentului pentru locul respectiv poate solicita ridicarea vehiculului respectiv la numărul de telefon înscris pe abonament sau pe indicatoarele de parcare. Pentru efectuarea ridicării, echipajele se vor prezenta la locul respectiv, dispeceratul având obligaţia de a informa solicitantul despre perioada în care poate ajunge un echipaj de ridicare. Se vor ridica cu prioritate vehiculele care ocupă locurile de parcare rezervate şi marcate pentru persoanele cu handicap accentuat sau grav”, se precizează în document.

Opiniile gălăţenilor cu privire la regulament pot fi transmise: prin formularul on-line ce poate fi găsit pe www.primariagalati.ro, pe adresa comunicare

primariagalati.ro, la Registratura Generală a primăriei sau prin poștă la adresa instituției din Galați, strada Domnească nr. 54. Detalii pot fi obținute la numărul de telefon 0236.307.798.

Citit 14337 ori Ultima modificare Luni, 19 Aprilie 2021 00:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.