Ce se întâmplă cu extinderile de la parterul blocurilor. Gălăţenii întreabă, Primăria răspunde

Ce se întâmplă cu extinderile de la parterul blocurilor. Gălăţenii întreabă, Primăria răspunde
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

Extinderile apartamentelor sau ale unor spații cu altă destinație, aflate la parterul blocurilor, edificate anterior datei de 1 ianuarie 2018, fac obiectul unei hotărâri de Consiliu Local votate în luna aprilie. Documentul stabileşte procedura de reglementare a acestor construcții executate fără autorizație de construire şi nu puţini sunt gălăţenii care ne-au întrebat cum şi când se va aplica.

Tocmai de aceea a solicitat Primăriei municipiului Galaţi informaţii cu privire la data şi modalitatea punerii în aplicare. Concret, ce procedură trebuie să urmeze cetăţenii, cui trebuie să se adreseze şi, mai ales, termenul-limită în care trebuie să acţioneze, pentru că noi nu am reuşit să îl aflăm din regulament. De asemene, am întrebat ce prevederi şi soluţii există pentru blocurile care nu au avut balcoane iniţial, dar locatarii au realizat tot felul de improvizaţii pentru a mări spaţiul de locuit.

Ce spune Primăria

"Referitor la solicitarea dumneavoastră vă comunicăm că deocamdată urmăm pașii procedurali legali în vederea punerii în aplicare a regulamentului. În continuare se va stabili un calendar cu precizarea că ne-am propus să derulăm o campanie de informare a gălățenilor privind o serie de aspecte, inclusiv în privința documentelor necesare. Se lucrează în prezent și pentru armonizarea regulamentului cu celelalte regulamente de urbanism, iar în câteva săptămâni acesta va intra în vigoare.

Procedura de reglementare se va desfășura în două etape distincte: etapa I - clarificarea regimului juridic al terenului pe care este edificată construcția în cauză și acordarea unui drept de folosință, cu titlu oneros, asupra terenului ocupat de construcția executată fără autorizație de construire; etapa II - eliberarea adeverinței privind edificarea construcției, în vederea înscrierii dreptului de proprietate în cartea funciară.

Referitor la blocurile care nu au avut balcoane, dar locatarii au realizat tot felul de improvizații pentru a-și mări spațiul de locuit vă comunicăm că astfel de situații urmează să fie supuse analizei într-o etapă viitoare, ce nu face obiectul acestui regulament", ne-a transmis Biroul de presă al Primăriei Galaţi.

Citit 12056 ori Ultima modificare Miercuri, 05 Mai 2021 00:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.