Ce se întâmplă cu extinderile de la parterul blocurilor. Gălăţenii întreabă, Primăria răspunde

Ce se întâmplă cu extinderile de la parterul blocurilor. Gălăţenii întreabă, Primăria răspunde
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

Extinderile apartamentelor sau ale unor spații cu altă destinație, aflate la parterul blocurilor, edificate anterior datei de 1 ianuarie 2018, fac obiectul unei hotărâri de Consiliu Local votate în luna aprilie. Documentul stabileşte procedura de reglementare a acestor construcții executate fără autorizație de construire şi nu puţini sunt gălăţenii care ne-au întrebat cum şi când se va aplica.

Tocmai de aceea a solicitat Primăriei municipiului Galaţi informaţii cu privire la data şi modalitatea punerii în aplicare. Concret, ce procedură trebuie să urmeze cetăţenii, cui trebuie să se adreseze şi, mai ales, termenul-limită în care trebuie să acţioneze, pentru că noi nu am reuşit să îl aflăm din regulament. De asemene, am întrebat ce prevederi şi soluţii există pentru blocurile care nu au avut balcoane iniţial, dar locatarii au realizat tot felul de improvizaţii pentru a mări spaţiul de locuit.

Ce spune Primăria

"Referitor la solicitarea dumneavoastră vă comunicăm că deocamdată urmăm pașii procedurali legali în vederea punerii în aplicare a regulamentului. În continuare se va stabili un calendar cu precizarea că ne-am propus să derulăm o campanie de informare a gălățenilor privind o serie de aspecte, inclusiv în privința documentelor necesare. Se lucrează în prezent și pentru armonizarea regulamentului cu celelalte regulamente de urbanism, iar în câteva săptămâni acesta va intra în vigoare.

Procedura de reglementare se va desfășura în două etape distincte: etapa I - clarificarea regimului juridic al terenului pe care este edificată construcția în cauză și acordarea unui drept de folosință, cu titlu oneros, asupra terenului ocupat de construcția executată fără autorizație de construire; etapa II - eliberarea adeverinței privind edificarea construcției, în vederea înscrierii dreptului de proprietate în cartea funciară.

Referitor la blocurile care nu au avut balcoane, dar locatarii au realizat tot felul de improvizații pentru a-și mări spațiul de locuit vă comunicăm că astfel de situații urmează să fie supuse analizei într-o etapă viitoare, ce nu face obiectul acestui regulament", ne-a transmis Biroul de presă al Primăriei Galaţi.


Citit 10680 ori Ultima modificare Miercuri, 05 Mai 2021 00:26

9 comentarii

 • postat de Laurențiu
  Miercuri, 26 Mai 2021 16:47
  86.124.206.***
  Magazinul de la parter care are zeci de vitrine și a montat și un agregat de răcire că să fie tacâmul complet . Este un vuiet permanent, iar cand porneste si ala suplimentar din mai odihnește te dacă poți. Vine căldură mare și nu știu cum să o rezolv , cine a dat ok să monteze toate aparatele de răcire la parterul unui bloc care mai este și in zona 0 și mai are și un chioșc la scara unde se adună lumea la o bere , suc ,seminte si un pahar de vorbă de dimineață până târziu în noapte .
  0
  0
  Raportează
 • postat de un mic galatean.
  Miercuri, 05 Mai 2021 14:39
  5.13.185.***
  Cum sa se ia masuri si de cine,in scurt timp vor zbura de scaunele bine platite. De ce domnul primar nu ia aceleasi masuri ca si in cazul garajelor?
  1
  7
  Raportează
 • postat de Dan
  Miercuri, 05 Mai 2021 14:35
  82.79.132.***
  Sincer, nu am inteles nimic .
  "Stau la parter , vecinul de deasupra mea are balcon , eu vreau sa imi fac balcon sa am unde intinde o rufa etc,imi pot face balcon ?, vreau sa fac totul legal,ce pasi trebuie sa urmez ?"
  0
  6
  Raportează
 • postat de Un contribuabil
  Marți, 04 Mai 2021 20:10
  62.231.94.***
  Nu poti construi pe domeniul public fara sa ai mai intai o Autorizatie de construire! Este ca si cum ai pune carul inainatea boilor. Cum adica, mai intai construiesc dupa ureche si apoi obtin autorizatie? Este a anomalie! Ceea ce se intampla in orasul nostru este de domeniul lumii a 3 a, cu teren in spatele blocului ocupat abuziv, imprejmuit ca gard, unde se afla pavilion cu masa si scaune, gratar, sarme de uscat rufe si garaj de parcat masina. Fiecare a facut ce a crezut de cuviinta, ori nu se poate continua asa.
  1
  21
  Raportează
 • postat de carmen
  Marți, 04 Mai 2021 11:50
  195.32.91.***
  da unde este acest manual cu regulament .......unu da ...altu darama......terminati cu maghernitile astea ...ce frumos e dupa blocurile gri ...bossii zboara nu le vad
  2
  19
  Raportează
 • postat de Iancu Jianul
  Marți, 04 Mai 2021 11:13
  91.9.249.***
  @Haos! Atentat la structura de rezistenta a blocurilor sunt cei ce-au spart pereti verticali in subsol, au facut decupaje mai mari de 1MP in placi pe plan orizontal dar cel mai si cel mai grav au micsorat sau taiat pentru usi si ferestre peretii ce fac parte din diagragma. Acolo nu ai voie sa ciupesti peste 10cm...fara sa tai fierbeton-ul aferent fireste!
  La blocurile cu 10 nivele este fatal! Extensii... discutabil... daca nu au facut ce-am specificat mai sus.. cel mult sunt hidoase sau nu vor putea sa se extinda si cel de la et superior!
  4
  28
  Raportează
 • postat de macarie banu
  Marți, 04 Mai 2021 11:12
  78.96.82.***
  1) bai nene...spaga au luat-o si papat-o.....acu vreti sa o inapoieze?! Desigur ca nu se va intampla in schimb vor incasa noi si noi spagi de la cei care nu au dat......
  2) cum vor fi spagariti sau pedepsiti cei care,pe langa balconoiul de rigoare,se declara si stapani(propietari)pe terenul aferent de regula 20/30 mp,au taiat arbori(neplantati de ei) si si-au trantit niste asa zise gradini.....unii cu zarzavat,unii cu tot felul de anvelope auto uzate vopsite in fel si chip,altii cu ceva floricele,etc?!....fiecare cum il taie capul.....totul ingradit cu un milion de tone de garduri din fier si alte alea....
  6
  22
  Raportează
 • postat de Haos, dizgrațios !
  Marți, 04 Mai 2021 09:00
  213.233.88.***
  Simplu : Haos !!! Pericol, atentat la structura de rezistență a blocurilor. Și va veni cutrmurul cel mare.....
  10
  40
  Raportează
 • postat de Mos Ion
  Marți, 04 Mai 2021 08:41
  5.13.154.***
  ... "etapa II - eliberarea adeverinței privind edificarea construcției, în vederea înscrierii dreptului de proprietate în cartea funciară."
  Clar. Cu dedicație. Prietenii știu de ce... (piculesteni, durbageni, prieteni).
  4
  43
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.