O groapă ignorată și-a arătat „colții” pe ploaie. O stradă s-a SURPAT sub mașina de gunoi
Foto: Facebook

O groapă ignorată și-a arătat „colții” pe ploaie. O stradă s-a SURPAT sub mașina de gunoi
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

Un incident grav, rezultat al omiterii intervenirii la timp pentru remedierea unui aparent mic accident de teren, a avut loc vineri, 18 iunie, pe strada Saturn aleea de acces la Blocul B1. O gaură în asfalt s-a surpat sub presiunea ploilor, asfaltul cedând sub îngreunarea unei autospeciale de la Ecosal care tocmai strânsese gunoiul de la ghenele din cartier.

Groapa de mici dimensiuni apăruse în asfaltul aleii de acces la blocul B1, format din șapte scări, în urmă cu mai bine de un an, ca urmare a unor lucrări făcute în zonă. La marginea dinspre bloc a carosabilului, în dreptul scării 6, nu a deranjat foarte mult șoferii, deși pe acolo trec zilnic zeci de mașini, în condițiile în care aleea asigură accesul către parcarea blocului. Ploile din ultima perioadă au agravat însă situația surpării, despre care surse din cadrul asociației de proprietari afirmă că ar fi fost demult adusă la cunoștința autorităților. Joi, 18 iunie, un proprietar a sesizat că groapa se mărește tot mai mult și asfaltul se tasează amenințător, apa infiltrându-se nestingherită sub carosabil, dar și în subsolul blocului, și a anunțat, din nou, autoritățile.

”La fața locului s-a deplasat o echipă de la Ecosal, care a semnalizat zona și a amplasat o baliză. În cursul zilei de vineri, cineva a mutat baliza, probabil ca să poată trece, iar asfaltul a cedat sub greutatea unei autoutilitare. Baliza a fost din nou amplasată la locul inițial, după acest incident, urmând ca, atunci când situația meteorologică o va permite, să se intervină pentru remediere”, ne-a comunicat Ovidiu Matache, purtător de cuvânt al Primăriei Galați. Intervenția la surparea care ar fi putut să se producă sub price mașină care trecea prin zonă ar putea întârzia zile bune, având în vedere faptul că sunt anunțate ploi în continuare, în Galați. Mai mult, în imediata vecinătate a blocului B1 sunt mai multe astfel de ”găuri” apărute în asfalt, prin care se pot infiltra cantități mari de apă ce pot afecta grav siguranța solului, a blocului, dar și a carosabilului.

Citit 6793 ori Ultima modificare Duminică, 20 Iunie 2021 11:26

7 comentarii

 • postat de Iancu Jianul
  Vineri, 25 Iunie 2021 17:56
  5.13.224.***
  O doare pe primarie si primarul betonescu exact undeva... de bani! Un apartament cost ain medie in orasul asta infect 55.000E cu tot cu bunuri si imbunatatri sare de 65.000E! CINE VA PLATI? Atentie asigurarea oblgigartoria sulii acopera numai 20.000E restul i-l pui din salariul ENORM de 300E din care ramai deoparte daca nu ai copii si familie de 50E! Adica in 8 ani daca nu ai ganduri de afi om normal, nu te imbolnavesti de la mancarea cancerigena... ai garantat loc de munca si nu ai stress! Adica VIRUSI! MAi degrava convingi doua tinere sa faci un gand band! ESTE MAI REALIZABIL SI MULT MAI PARCTIC!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Nicu
  Vineri, 18 Iunie 2021 22:56
  82.79.132.***
  Daca se va surpa blocul tot proprietarii si asociatia de proprietari este vinovata ca si in cazul Blocurilor din mazepa 1 si Micro 16 ? Ca si acest bloc nu are subsol tehnic si va fi foarte usor sa se gaseasca vinovate pierderile interioare precum acarul Paun.
  2
  11
  Raportează
 • postat de George
  Vineri, 18 Iunie 2021 22:33
  89.136.76.***
  gropile vor disparea abia dupa ce o groapa ignorata va inghiti un bloc intreg in cateva secunde si va face sute de victime. trebuie sa moara cineva ca sa se faca treaba.
  1
  11
  Raportează
 • postat de Vasilica
  Vineri, 18 Iunie 2021 17:47
  5.13.223.***
  Nu cumva GPS-ul a raportat ca acolo e groapa de gunoi?
  8
  0
  Raportează
 • postat de Nicu
  Vineri, 18 Iunie 2021 16:06
  82.79.132.***
  Tot proprietarii si asociatia de proprietari sunt vinovati de eventuale surpari ale blocului ca si in cazurile Mazepa si Micro 16 ? Ca nici acest bloc nu are subsol tehnic.
  1
  14
  Raportează
 • postat de Alexutz
  Vineri, 18 Iunie 2021 15:50
  5.2.205.***
  Imi doresc sa ploua 6 luni pe an fara oprire doar ca sa iasa la iveala lucrarile facute la misto pentru a aburi prostimea ca se misca lucrurile in orasul asta.
  2
  12
  Raportează
 • postat de plouatu
  Vineri, 18 Iunie 2021 15:01
  78.96.59.***
  Aproape toate canalizarile din oras sunt infundate si Apa-canal, care ne ia o groaza de bani pentru apa de ploaie se face ,,ca ploua,,. De ani de zile nu am mai vazut pe nimeni de la ei sa curete mizeria din ele. Bani stie sa ia dar treba, nema.
  3
  17
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.