David Popovici, la inaugurarea Aqua Park-ului (PAMFLET)

David Popovici, la inaugurarea Aqua Park-ului (PAMFLET)
Copilul-minune al înotului românesc a fost prezent la redeschiderea Plajei Dunărea
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Cine își putea închipui că un sportiv olimpic al României va plăti polițele pentru întârzierea redeschiderii plajei de la malul Dunării? Veți afla din textul următor, conține adevăruri unice.

Teorie. Mai greu cu practica

De cele mai multe ori, ne grăbim ca mireasa la numărarea banilor din pușculița de la nuntă. Trebuie să rumegăm mai întâi, să ne întrebăm și apropiații în prealabil, adică să facem un studiu de prefezabilitate înainte de a critica o decizie a administrației locale sau a Guvernului României. Dar este pură teorie, până atunci știm doar să criticăm Primăria și Consiliul Local Galați pentru redeschiderea Plajei Dunărea aproape de sezonul rece, ca și cum n-am avea destui bani pentru a sta o lună pe la Mamaia Nord. De ce s-a amânat inaugurarea Aqua Park-ului de la umbra turnului de televiziune? De aia. Ca să se întrebe de zor contribuabilii lipsiți de griji. Apropo, v-ați plătit taxele?

Ce treabă avem noi cu apele?

Ne-a enervat stilul insistent al cititorilor de a toca subiectul plajei, ca și cum asta i-ar trebui Galațiului, oraș de munte, urbe traversată și de câmpii, nu de ape, așa cum eronat scrie în manualul de geografie. Pagina de pamflet a Vieții libere a aflat ieri, când și-a testat aparatul de fotografiat în locul marii inaugurări, argumentul care i-a ținut pe gălățeni la stadiul de brânzici pe șale și pe picioare preț de două luni: autoritățile l-au așteptat pe David Popovici să termine competițiile la Jocurile Olimpice de la Tokio pentru a da tonul la cântec. Era nevoie de un star, chiar și în devenire, pentru o asemenea etapă!

Are o bunică în Micro 40

Care-i treaba cu puștiul intrat în vizorul mapamondului? I-am întrebat pe mai-marii Primăriei, chiar nu pricepuserăm de ce trebuia așteptat la malul Dunării însuși sportivul Popovici, care ieri ne-a zâmbit de lângă tobogan, așa cum se poate vedea în fotografie. “Are o bunică în Micro 40 și mai venea pe la ea. Noi l-am remarcat de anul trecut, din iarnă, când abia făcuse 15 ani și nimeni nu credea în calitățile sale. I-am zis de atunci să inaugureze Plaja, apoi a venit pandemia și s-a amânat și Olimpiada. De unde să știm noi în 2020 că David va concura în 2021 la Tokyo? Cu alte cuvinte, ne-a cam ținut din treabă, din cauza lui am amânat redeschiderea parcului acvatic de distracții. Dar să nu-i spuneți, s-ar supăra”, ne-a povestit edilul-șef Ionuț Pucheanu.

Plaja Bună Trece Primejdia Rea

Pamflet în versuri

PIERDE-VARĂ (cod de nesimţire) de Submarin Cosorescu

Urc rapid...şi stau pe bancă...n-am bilet, cârâi, fac fiţe,

am tupeu şi tatuaje, sunt un şmecher plin de greaţă,

îmi put şlapii...nu mă doare nici în cot de călătorii

care nu-mi pricep maneaua despre dragoste şi viaţă!

 

Pierde-vară, dar pur-sânge...nimeni nu e mai mişto ca mine:

nu muncesc, am bani cu carul, sudui şi halesc manele

şi îmi bag...şi-mi scot...sunt mare campion la nesimţire,

am nevastă nestemată...beau coniac de zece stele!

 

Uite, asta e muierea...care zbiară lângă mine,

are aparat de firmă, nu c-al tău, de trei parale –

ce te tot bungheşti atâta? crezi, cumva, că am vro frică

de-alde voi? uşcheala! mucles! gata! şterge-o mai la vale!

 

Şi am drepturi, numai drepturi...n-am nici o îndatorire,

zic ce vreau, că doar de asta am cerşit Democraţie:

stau la umbră...alba-neagra...uite, asta mi-i damblaua...

mai ciordesc din munca voastră, scuip şi fac paranghelie!

Galațiul în imagini

Vocea cetățeanului, vocea politicianului

Alte detalii despre întârzierea redeschiderii Plajei

* Pentru investiția de 28 de milioane de lei de la Plaja "Dunărea", au migrat și vor migra multe firme și nenumărați trimiși ai partidelor politice. Speranța nu moare niciodată: nu se știe cum sare câte un oscior care să mai potolească foamea de contracte cu statul.

* Un viceprimar al Galațiului susține că Pucheanu s-a trezit cu noaptea în cap marți dimineață: “A aprins candele, ținea degetele cruciș, doar ca să nu se califice Popovici în finala la 100 de metri liber. Vă dați seama, necalificarea i-ar fi atras revenirea grabnică în țară. Și o zi dacă am fi câștigat cu redeschiderea vieții, ar fi fost bine pentru noi.”

* Săptămâna trecută, o delegație a Administrației Naționale de Meteorologie a fost găzduită de conducătorii administrației publice locale, scopul fiind precis: reinterpretarea datelor meteo pentru ca gălățenii să uite de posibilitatea de a merge la plaja orașului în vara acestui an. “Când dați despre București vreme bună și 32 de grade, băgați că la Galați va ploua torențial și că vor fi maximum 16 grade. Ce nebun ar înota atunci? Iar din 30 august încolo puteți da că va ninge la noi. Mi-ar fi mai simplu, ar trece mai ușor vara și ne-am putea concentra pe lucrările care trebuie să continue și în 2022”, le-ar fi spus primarul oaspeților de la ANM.

Aqua Parcă

Gospodărire Urbană se pune cu natura

Societatea locală Gospodărire Urbană caută vinovatul după furtunile din Galați (foto) din vara acestui an. “Am redactat o plângere, altfel nu știu să-i spunem, document în care arătăm copacii care trebuie puși la pământ, nu orice arbore din municipiu. Mai sunt și alții care trebuie doar toaletați, nu trântiți cu totul. Chiar nu pricepem cine este diriginte de șantier la fenomenele astea. Adică, dacă tot facem un capăt de treabă, să-l facem ca lumea. Că de noi se știe că nu avem personal suficient”, ne-a declarat directorul societății, Dragoș Magearu.

Zeița Furtuna

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 4951 ori Ultima modificare Sâmbătă, 14 August 2021 13:14

Mai multe din această categorie: