Se caută agenți pentru șapte posturi din nordul județului

Se caută agenți pentru șapte posturi din nordul județului
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Deficitul mare de cadre din Poliție își pune amprenta inclusiv la nivelul posturilor de la țară, sute de comune din mediul rural resimțind lipsa oamenilor care să le asigure siguranța. 412 locuri au fost scoase la concurs în toată țara ca efect al pensionărilor pe bandă, șapte dintre acestea fiind în județul Galați. Se poate înscrie orice persoană care a împlinit 18 ani, nu are probleme cu legea, a luat Bac-ul și deține permis de conducere.

Suhurlui, Vlădești, Brăhășești, Cosmești, Ghidigeni, Poiana și Berești-Meria sunt localitățile care au nevoie de încă un polițist la posturile comunale și care sunt vizate de concursul organizat la nivel național pentru reîntregirea schemelor de personal, ciuntite de pensionările pe bandă rulantă din ultima perioadă. Ajutoarele de șef de post ce se doresc să fie aduse în slujba siguranței cetățenilor din partea de nord a județului Galați vor fi recrutate din rândul civililor, care nici măcar nu au trecut printr-o școală de poliție, urmând a fi calificați după promovarea examenului. Perioada de înscriere la concursul pentru ocuparea funcțiilor vacante a început pe 13 septembrie și se va termina pe 24 septembrie, la ora 16,00, chemați să își depună cererile și dosarele fiind toți cei care vor să îmbrace uniforma, cu condiția să fi împlinit vârsta de 18 ani, să fi promovat cel puțin examenul de Bacalaureat, să nu fi avut probleme cu legea și nici să nu fie în curs de cercetare penală sau judecată și să dețină permis de conducere pentru categoria B. Înscrierile se fac online, la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Lista cu actele ce vor trebui incluse în dosar, precum și regulamentul concursului pot fi consultate pe gl.politiaromana.ro, secțiunea Cariere. 

Sport și test grilă 

Sunt cele două probe prin care vor trebui să treacă candidații ale căror dosare vor fi validate, aceștia nemaifiind obligați să parcurgă probe eliminatorii. Evaluarea performanțelor fizice și testarea cunoștințelor printr-un test grilă elaborat din tematica de concurs vor fi suficiente pentru ”cernerea” prin sită, nota minimă obligatorie fiind 7. Sunt declarați „admiși” candidații care au obţinut nota finală cea mai mare, în ordine descrescătoare, în limita locurilor scoase la concurs. Doar cei care vor ocupa posturile vor trebui să parcurgă, ulterior, probele de evaluare psihologică și medicală. Cei care nu corespund vor fi înlocuiți cu următorul clasat.

Citit 6835 ori Ultima modificare Joi, 16 Septembrie 2021 01:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.