O gălăţeancă venită din Dubai a făcut spectacol la „X Factor”. Florentina Ţuchel Matei, în grupa Loredanei (VIDEO)

O gălăţeancă venită din Dubai a făcut spectacol la „X Factor”. Florentina Ţuchel Matei, în grupa Loredanei (VIDEO)
Foto: Antena 1
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

"Doamne, îți mulțumesc că trimiți oameni de genul acesta la "X Factor". Superb a fost! Este unul dintre cele mai bune momente de "X Factor" per total! Nu am mai avut niciodată o astfel de voce la "X Factor"", a exclamat Delia, ridicându-se în picioare ca să o aplaude pe gălăţeanca Florentina Ţuchel Matei. Venită din Dubai, unde lucrează ca brand manager pe regiunea Orientul Mijlociu și Africa într-o companie de distribuție din domeniul medico-estetic, Florentina a fost învăţătoare în Galaţi şi aţi mai putut citi despre ea în pagina de Diaspora a ziarului "Viaţa liberă" şi nu numai.

Pe prima pagină a ziarului "Viaţa liberă" din 19 septembrie 1997, Florentina Ţuchel, în vârstă de 21 de ani, învăţătoare la Şcoala Nr. 15 din Galaţi, dar şi artistă, mărturisea că se simte în largul său doar când cântă jazz-rock. Şi visa să susţină un recital cu o trupă. În 8 aprilie 2016, aflaţi din pagina de Diaspora a ziarului "Viaţa liberă" că Florentina Ţuchel, devenită Matei prin căsătorie, îşi lansează primul album muzical, "Stereotype", în Dubai. Vineri, 8 octombrie 2021, Florentina a făcut spectacol pe scena "X Factor", la Antena1.

"Am venit la "X Factor" pentru a trăi o experienţă nouă, unică, şi pentru a da un pic din sufletul meu celorlalţi. Muzica, pentru mine, înseamnă aer, apă, motivul pentru care exist! Sunt plecată din ţară de 20 de ani, şi dacă mă întorc, mă întorc pentru lucruri minunate precum "X Factor"", a mărturisit Florentina, înainte de a urca pe scena Antenei 1.

Juriul, format din Delia, Loredana, Ştefan Bănică şi Florin Ristei, a aflat povestea de viaţă a gălăţencei stabilite în Dubai. Prima dată a plecat în 1999, cu un contract pe termen scurt, de-o vară, la vremea aceea fiind învăţătoare în Galaţi. Acum lucrează într-o companie de distribuţie din domeniul medico-estetic, unde are rolul de brand manager pe regiunea Orientul Mijlociu şi Africa. Iar faptul că ştie să cânte o ajută la traininguri: "În Liban a fost o situaţie foarte dificilă. Eu nu sunt obişnuită ca oamenii să nu reacţioneze. Şi-mi amintesc că făceam o demonstraţie pe o scenă imensă, era o sală plină de o sută şi ceva de doctori şi nimeni nu reacţiona în niciun fel. Şi-atunci am zis: ok, vreţi să vă cânt? Le-am cântat şi am ridicat sala în picioare. A fost fain", a povestit Florentina.

Artista a interpretat excepţional melodia "Mad About the Boy" şi a ridicat sala şi pe Delia în picioare.

"Doamne, îți mulțumesc că trimiți oameni de genul la "X Factor". Superb a fost! Este unul dintre cele mai bune momente de "X Factor" în general! A fost spectacol pentru noi, înţelegi", a exclamat Delia.

"Ăsta este un moment care nu prea trebuie să se jurizeze. Ce să mai vorbesc aiurea… Răspunsul meu este DA", a strigat Florin Ristei.

"Mi se pare cel mai bun moment muzical pentru categoria ta. Răspunsul meu este un mare DA", a spus Ştefan Bănică.

"Îmi place că știi să-ți vinzi marfa. Ai experiență de viață și siguranța asta de sine pe care o femeie o capătă de la o anumită vârstă. Trebuie să recunoaștem că este greu să fii femeie și e greu să fii femeie într-o lume a bărbaților, mai ales acolo în Dubai. În seara asta ești în echipa mea și ai un DA", a spus Loredana, în vreme ce Ristei scanda în şoaptă "Bootcamp, bootcamp!".

Chiar şi după ce Florentina a părăsit scena, membrii juriului au continuat aprecierile, uimiți și încântați de performanța ei: "A cântat de am înghețat! Are Factorul X, chiar îl avea...", a mărturisit Florin Ristei. "A cântat Dumnezeieşte! A fost momentul serii! Nu am mai avut niciodată în "X Factor" o astfel de voce. O astfel de atitudine muzicală, o tipă de genul acesta", a spus Delia.

Citit 6980 ori Ultima modificare Luni, 11 Octombrie 2021 19:41

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.