Sute de șoferi gălăţeni, "arși" pentru viteză, în cursul weekendului

Sute de șoferi gălăţeni, "arși" pentru viteză, în cursul weekendului
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Aproape 350 de conducători auto au picat testul cu aparatul radar în weekendul care a trecut, fiind depistaţi circulând cu viteză peste limita legală pe drumurile din judeţul Galați. Zece la sută din numărul vitezomanilor nu va mai avea prea curând şansa să calce pedala de accelerație, fiindu-le reținute permisele de conducere.

Poliţiştii nu au fost iertători nici cu ceilalți participanţi la trafic care au încălcat regulile rutiere, punând în pericol siguranța traficului, aproape 280 de amenzi fiind date pentru diverse abateri, iar 28 pentru fapte care au adus atingere ordinii şi liniştii publice. Zeci de şoferi au rămas pietoni cu această ocazie. "Polițiștii au reținut, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, 51 de permise de conducere, dintre care 33 pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 18 pentru alte abateri la regimul rutier. Au fost retrase 18 certificate de înmatriculare și au fost constatate opt infracțiuni la regimul rutier", au transmis reprezentanţii IPJ Galaţi.

Printre cei care vor răspunde penal pentru isprăvile din trafic se află şi doi şoferi traşi pe dreapta în municipiul Galaţi. Unul, de 40 de ani, conducea cu o alcoolemie în aerul expirat de 1,20 la mie, în timp ce al doilea, care avea "doar" 0,41 la mie, a fost prins şi fără permis. Ambii sunt cercetaţi penal, primul riscând nu doar închisoarea pentru alcoolemia uriaşă, ci şi anularea permisului de conducere.

Citit 2593 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Decembrie 2021 00:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.