Firmele lui Umbrărescu ar putea construi noul pod peste Siret
Foto: Marian Calestru

Firmele lui Umbrărescu ar putea construi noul pod peste Siret
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Asocierea SC SA & PE Construct SRL - Tehnostrade SRL, firme controlate de omul de afaceri Dorinel Umbrărescu, a depus singura ofertă în cadrul noii licitaţii pentru proiectarea şi construirea unui pod nou peste Siret, la Cosmeşti, în judeţul Galaţi. Faţă de prima procedură, care a fost anulată anul trecut, valoarea maximă estimată a contractului a fost majorată la 184.757.160 de lei fără TVA, deoarece investiţia cuprinde şi varianta de drum nou de aproximativ 5,6 km.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) încearcă pentru a doua oară să găsească proiectant şi constructor pentru "Podul nou de la Cosmești, peste Siret, pe DN 24 km 7+620". Şi asta pentru că, aşa cum aţi putut afla din ziarul "Viaţa liberă", procedura de anul trecut a fost anulată. Mai exact, potrivit CNAIR, asocierea Operes - Cosedil Spa, care fusese desemnată câştigătoare a licitaţiei, a refuzat semnarea contractului pentru această investiție finanțată din fonduri europene. Povestea s-a tranşat în instanţă, iar acum este în derulare o nouă licitaţie.

Valoarea estimată a contractului a crescut de la 122.717.480 de lei, cât era la prima licitaţie, la 184.757.160 de lei fără TVA. Criteriul de atribuire a rămas, însă, tot, "cel mai bun raport calitate - preţ".

Ofertantul este, ca şi în cazul primei proceduri, unic. Este vorba despre asocierea SC SA & PE Construct SRL - Tehnostrade SRL, care şi-a legat numele de alte contracte majore de investiţii aflate în derulare în zona noastră: Varianta de Ocolire Galaţi şi drumul expres Brăila-Galaţi.

Rămâne de văzut dacă această procedură se va încheia cu succes. Reamintim că localnicilor din Cosmești li se promite acest pod încă din decembrie 2012!

Conform CNAIR, investiția constă în realizarea unui pod rutier nou peste râul Siret și a unui pasaj peste calea ferată, pe un traseu diferit decât cel actual, amplasat pe DN 24, Tișița - Tecuci - Bârlad - Vaslui - Crasna - Iași, în comuna Cosmești, județul Galați, fiind o variantă de ocolire a localității Cosmești. De asemenea, acest proiect prevede amenajarea unui pasaj peste calea ferată Mărășești - Tecuci și construcția a 5,6 km de drum nou, cu o viteză de proiectare de 80 km/h.

Citit 8897 ori Ultima modificare Vineri, 11 Februarie 2022 00:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.