Incident grav în Poligonul Smârdan. Un militar gălățean a murit strivit de tanc

Incident grav în Poligonul Smârdan. Un militar gălățean a murit strivit de tanc
Evaluaţi acest articol
(33 voturi)
UPDATE. Plutonierul Sebastian Șerban din Batalionul 284 Tancuri „Cuza Vodă” din Galați a decedat astăzi pe timpul activităților de instruire în cadrul unui exercițiu de conducere a tancului, fără trageri de luptă, în Poligonul Smârdan din județul Galați a anunșat, în urmă cu puțin timp, Ministerul Apărării NAționale.
 
”Militarul coordona manevrele de deplasare ale unui tanc, moment în care a fost prins între tancul aflat în mișcare și una dintre laturile amplasamentului. Conform procedurilor, a fost apelat Serviciul Unic de Urgență 112, iar un echipaj medical al SMURD s-a deplasat la fața locului. Din păcate, leziunile militarului au fost incompatibile cu viața. În acest moment, Poliția Judiciară Galați efectuează cercetări la fața locului, a fost înștiințat Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Iași, iar la nivelul unității a fost numită o comisie condusă de șeful de stat major pentru cercetarea administrativă a împrejurărilor producerii evenimentului”, au anunțat oficialii din Apărare.

Militarul avea 35 ani, era angajat al MApN din anul 2008 și era căsătorit.


Incidentul a avut loc vineri, 18 martie, în timpul unei instrucții militare care avea loc în Poligonul Smârdan. Unul dintre militarii care participau la exercițiul cu blindate ar fi fost strivit de un tanc și nu a mai putut fi resuscitat de echipajele medicale. Militarul decedat era român și avea în jur de 30 de ani. Incidentul va fi anchetat în cadrul unui dosar penal pentru ucidere din culpă, instrumentat sub coordonarea Parchetului Militar de la Iași. Totodată, o comisie a Statului Major a Forțelor Terestre va cerceta circumstanțele care au dus la producerea incidentului. Identitatea militarului mort precum și unitatea din care acesta făcea parte nu au fost încă date publicității.
Citit 17018 ori Ultima modificare Luni, 21 Martie 2022 00:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.